Maratonkogebogen

Moqueca – brasiliansk fiskesuppe

Moqueca – brasiliansk fiskesuppe

En af de helt store fordele ved denne brasiliansk inspirerede fiskesuppe “Moqueca” er – udover den skønne smag – at der næsten er frit valg af ingredienser.

Satay-spyd med kylling og peanutsauce

Satay-spyd med kylling og peanutsauce

Satay-spyd er en ægte klassiker på asiatiske menukort. De små kyllingespyd bliver mindst lige så lækre, når man laver dem selv – og så er det slet ikke svært!

Tabouleh

Tabouleh

Tabouleh er fast inventar i det mellemøstlige køkken, og denne finthakkede salat af tomater, krydderurter, abrikoser, couscous og meget mere smager da også herligt.

Salat med fennikel og gulerod

Salat med fennikel og gulerod

Der er masser af bid i både grøntsagerne, peanuts og ikke mindst i dressingen i denne friske, sprøde og søde salat.

Ovnbagte falafler med purløgscreme

Ovnbagte falafler med purløgscreme

Falafler er mellemøstlig fastfood, når det er bedst. Men som med det meste fastfood er der ofte alt for meget fedt. Det kan du heldigvis nemt slippe for …

Gullasch med lidt ekstra gul

Gullasch med lidt ekstra gul

Der er helt sikkert lige så mange opskrifter på gullasch, som der er indbyggere i Ungarn … Min udgave er lavet med to ting for øje; mindre fedt og mere grønt. Eller gult, retteligt.

Laksa – spicy suppe med kylling

Laksa – spicy suppe med kylling

Masser af chili, ingefær og citrongræs giver varmen – og smager skønt – i denne klassiske, men herhjemme relativt ukendte asiatiske suppe.

Laks med sauteret rosenkål

Laks med sauteret rosenkål

Der findes en god måde at tilberede rosenkål på, så du får skøn smag OG fuldt udbytte af de små kanonkugler, der bugner af sundhed.

Marineret svinemørbrad med papaja/mango-salat

Marineret svinemørbrad med papaja/mango-salat

Der er både noget godt for øjet og bestemt også for ganen i denne cubansk-inspirerede hovedret.