Spicy spinatsuppe med rugbrødschips

Del opskriften:
sund antiinflammatorisk spinatsuppe opskrift
Det sprøde rugbrød giver et dejligt crunch til spinatsuppen. Foto: Jakob Valling.

Der er masser af bid og masser af sundhed i både den spicy spinatsuppe og de sprøde rugbrødschips.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Opskriften er inspireret af en fantastisk, stærk krydret og varmende spinatsuppe, som jeg smagte i Berlin for nogle år siden. Det krævede et par forsøg (læs: en hel del forsøg), før smagen sad i skabet. Men resultatet er det hele værd – den spicy spinatsuppe smager lige så godt, som jeg huskede den.

Antiinflammatorisk bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf

 

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

 

Sundhedsmæssigt er der masser af gode ting at sige om spinatsuppen. Spinaten, først og fremmest, men også hvidløg, skalotteløg, chili, pinjekerner og kernerugbrødet byder ind med gavnlige antioxidanter, vitaminer, kostfibre og meget mere. Så du kan roligt lave en dobbeltportion og bruge spinatsuppen som hovedret.

 

 

Spicy spinatsuppe

Til 2 personer

2 skalotteløg (eller 1 rødløg)
2 fed hvidløg
1/2 rød chili
1/2 tsk karry
1/2 tsk cayennepeber
1/4 tsk spidskommen
1 spsk. olivenolie
250 g spinat (frossen)
3 dl grøntsagsbouillon (Køb fx dette økologiske, glutenfri grøntsagsbouillon-pulver)
1/2 dåse kokosmælk
salt og peber

Topping:

2 tynde skiver kernerugbrød
lidt olivenolie
salt
1 spsk pinjekerner
brøndkarse til pynt

 

 

Sådan laver du spinatsuppen

  1. Hak løg og hvidløg groft. Fjern kernerne fra chilien og hak resten fint. Svits løg, hvidløg og chili sammen med krydderierne i olivenolie i en tykbundet gryde. Skru ned til laveste blus, tilsæt spinaten, og rør jævnligt til den er tøet op.
  2. Tilsæt grøntsagsbouillon og kokosmælk, og lad suppen simre i ca. 15 min. Blend med en stavblender til massen er helt jævn. Smag til med salt og rigelig friskkværnet sort peber.
  3. Halver rugbrødskiverne, og pensl med lidt olie. Drys med lidt salt, og sæt dem i en 175 grader varm ovn i et par minutter eller rist dem på stegepanden. De skal være gyldne i kanterne, men ikke brændte.
  4. Rist pinjekerner gyldne på en tør pande. Hak dem groft, og drys dem på suppen. Pynt den spicy spinatsuppe med masser af brøndkarse, og server med det sprøde rugbrød.

 

Del opskriften: