Spicy spinatsuppe med rugbrødschips

Spicy spinatsuppe med rugbrød
Det sprøde rugbrød giver et dejligt crunch til spinatsuppen. Foto: Jakob Valling.

Der er masser af bid i både den spicy spinatsuppe og de sprøde rugbrødschips.

Opskriften er inspireret af en fantastisk, stærk krydret og varmende spinatsuppe, som jeg smagte i den tyske hovedstad for nogle år siden. Det krævede et par forsøg (læs: en hel del forsøg), før smagen sad i skabet. Men resultatet er det hele værd – den spicy spinatsuppe smager lige så godt, som jeg huskede den.

Sundhedsmæssigt er der masser af gode ting at sige om spinatsuppen. Spinaten, først og fremmest, men også hvidløg, skalotteløg, chili, pinjekerner og kernerugbrødet byder ind med gavnlige vitaminer, fibre og meget mere. Så du kan godt lave dobbeltportion og kalde det “hovedret”.

Spinatsuppe med rugbrødschips er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Berlin Marathon. Læs mere om bogen.

 

FORRET TIL FIRE PERSONER

 

Spicy spinatsuppe

2 skalotteløg (eller rødløg, hvis det er det, du har)
2 fed hvidløg
1/2 tsk. karry
1 tsk. cayennepeber
1/2 tsk. spidskommen
1 rød chili
1 spsk. olivenolie
450 g frossen spinat (frit valg: hele blade eller hakket)
6 dl grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
2 spsk. pinjekerner
4 tynde skiver kernerugbrød
friskkværnetsort peber
brøndkarse til pynt

 

SÅDAN GØR DU

  1. Hak løg og hvidløg groft. Fjern kernerne fra chilien og hak resten fint. Svits løg, hvidløg og chili sammen med krydderierne i olien i en tykbundet gryde. Skru ned til laveste blus, tilsæt spinaten, og rør jævnligt til den er tøet op.
  2. Tilsæt grøntsagsbouillon og kokosmælk, og lad suppen simre i ca. 15 min. Blend med en stavblender til massen er helt jævn. Smag til med salt og peber.
  3. Halver rugbrødskiverne, og pensl med lidt olie. Drys med lidt salt, og sæt dem i en 175 grader varm ovn i 10-15 minutter. De skal være gyldne i kanterne, men ikke brændte.
  4. Rist pinjekerner gyldne på en tør pande. Hak dem groft, og drys dem på suppen. Pynt den spicy spinatsuppe med brøndkarse, og server med det sprøde rugbrød.
Del opskriften: