Kylling Tikka Masala

Del:
opskrift antiinflammatorisk kylling tikka masala
Den stærke, cremede sauce med sprøde mandler gør kylling tikka masala uimodståeligt lækker. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Denne hurtige, antiinflammatoriske udgave af den indiske klassiker er blevet en af mine absolutte yndlingsopskrifter …

 

 

En klassisk Tikka Masala kan være en tidskrævende ret. Først skal kyllingen marineres, siden bages og til sidst koges i sauce.

Min version springer et par trin over og samler det hele i én gryde. Det er både nemmere og hurtigere, så du kan godt begynde at glæde dig til et virkeligt lækkert måltid, der smager og dufter som på en indisk restaurant.

På sundhedssiden er retten fyldt med gode sager; ingefær, gurkemeje, løg, hvidløg, tomat, olivenolie og mandler står på plus-listerne hos næsten alle moderne kostfilosofier, ikke mindst den antiinflammatoriske.

 

 

Jeg har brugt kyllingebrystfilet i min antiinflammatoriske kylling Tikka Masala. Det saftige, mørke kød fra kyllingelårene er helt perfekt i denne ret. Denne udskæring er relativt ny i køledisken. Rema1000 har den altid, andre supermarkeder har den fra tid til anden. Lårfileterne skal blot pudses af for fedt og sener og deles i lidt mindre stykker

Har du tiden (og tålmodigheden), så kan du naturligvis selv skære kødet fra kyllingelårene. Ellers kan du sagtens bruge kyllingeinderfileter til den antiinflammatoriske kylling Tikka Masala i stedet for.

 

 

Jeg har valgt at servere kyllingen med kogt perlebyg i stedet for gængse hvide ris. Perlebyg indeholder nemlig masser af kostfibre, der blandt andet gavner din fordøjelse. De store perlebyg-korn er også gode til at suge den lækre sauce til sig.

Tip: Garam masala er en krydderiblanding, der giver varme og sødme til indisk mad. Krydderiet kan fås i de fleste større supermarkeder eller i netbutikker. I en snæver vending kan du blande din egen garam masala af ½ tsk spidskommen, ½ tsk kardemomme, 1 knsp kanel, 1 knsp sort peber og 1 knsp stødt nellike.

 

opskrift antiinflammatorisk kylling tikka masala
Udskriv
4.50 fra 2 stemmer

Kylling Tikka Masala

Indisk klassiker med antiinflammatorisk styrke
Forberedelse30 minutter
Tilberedning30 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 2
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Kylling Tikka Masala:

På toppen:

  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld mandler
  • limesaft

Raita:

  • 2 dl A38 eller Cultura Naturel
  • 1 tsk friskrevet ingefær
  • ½ tsk spidskommen < køb det fx her
  • 1 drys salt
  • 1 agurk

Sådan gør du

  • Kog perlebyg efter anvisning på pakken.

Kylling Tikka Masala:

  • Fjern evt. fedt og sener fra kyllingen og skær kødet i mundrette stykker. Hak løg og hvidløg fint.
  • Varm olie op til middel varme i en stor gryde. Svits løg, kyllingestykker, garam masala og cayennepeber i 5 minutters tid under omrøring.
  • Hak gurkemejeroden og mandlerne fint. Tilsæt sammen med revet ingefær og tomatpuré. Lad det svitse yderligere i et minuts tid.
  • Hæld hakkede tomater og kokosmælk i gryden sammen med salt. Skru ned for blusset og lad det simre ind i 20 minutter uden låg (eller længere tid, hvis det passer dig bedre).

Raita:

  • Bland A38 med fintrevet ingefær, spidskommen og salt i en røreskål.
  • Flæk agurken, skrab kernerne væk med en teske og skær resten af agurken i små tern. Rør agurken i dressingen.

Servering:

  • Anret tikka masalaen i dybe tallerkener med lidt perlebyg og en stor skefuld raita.
  • Pynt med hakkede mandler og persille – og et squeeze lime.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del: