Kylling Tikka Masala

Del opskriften:
Kylling tikka masala hjemmelavet opskrift
Den stærke, cremede sauce med sprøde mandler gør kylling tikka masala uimodståeligt lækker. Foto: Jakob Valling.

Kylling Tikka Masala er en af mine absolutte yndlingsopskrifter fra Maratonkogebogen …

 

 

Det er marineringen i krydret yoghurt, der tager sin tid. Kødet skal helst ligge i marinade natten over. Men selve tilberedningen af Kylling Tikka Masala er ikke hverken svær eller langvarig. Så med lidt god planlægning, kan du snart glæde dig til et virkeligt lækkert måltid, der smager og dufter som på en indisk restaurant.

På sundhedssiden er retten fyldt med gode sager; ingefær, gurkemeje, hvidløg, tomatpuré og mandler står på plus-listerne hos næsten alle moderne kostfilosofier, ikke mindst den antiinflammatoriske.

 

 

Har du tiden (og tålmodigheden), så er det saftige, mørke kød fra kyllingelårene perfekt i denne ret. Men ja, det tager tid at skære kødet fra benene, så har du travlt, kan kyllingebrystfilet sagtens bruges. Eller kommer du forbi en Rema1000, så køb en pakke udbenede kyllingelårfileter, så er arbejdet gjort for dig. Lårfileterne skal blot pudses af for fedt og sener og deles i mindre stykker, før de lægges i marinaden.

 

Udskriv
Ingen bedømmelser endnu

Kylling Tikka Masala

Stærk og cremet
Forberedelse45 min
Tilberedning25 min
Marineringstid1 t
Samlet tid2 t 10 min
Antal: 4
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

  • 500 g kylling (helst det mørke kød fra lår og overlår, men brystfilet går også an)
  • 4 stk naanbrød

Marinade:

Raita:

  • 3 dl græsk yoghurt 2%
  • 1 agurk
  • 1 tsk spidskommen (køb fx dette økologiske)
  • 1 drys salt

Sauce:

Sådan gør du

Marinade:

  • Hæld yoghurten i en skål og bland presset hvidløg, finthakket ingefær, garam masala, gurkemeje, chilipulver, salt og limesaft i.
  • Skær kødet fra kyllingelårene i mundrette stykker, og bland det omhyggeligt i marinaden. Bruger du kyllingebrystfilet, skal kødet skæres i tern på ca 2x2 cm.
  • Mariner kødet i køleskabet natten over (eller til nød en time ved stuetemperatur) – f.eks. i en plastikpose der er nem at vende rundt en gang imellem.
  • Hæld kød og marinade i et ildfast fad, og bag det i en forvarmet ovn ved 225° C i 12-15 minutter.

Raita:

  • Flæk agurken, fjern kernerne, og skær resten i små tern. Bland yoghurt og agurketern, smag til med salt og spidskommen. Lad raitaen trække på køl indtil servering.

Sauce:

  • Hak løg, hvidløg og ingefær fint. Hak mandlerne fint.
  • Opvarm olien i en tykbundet gryde, og svits løgene til de er gyldne. Tilsæt hvidløg, ingefær og tomatpuré under omrøring. Tilsæt gurkemeje og mandler sammen med vandet. Bring saucen i kog, og lad den simre i 3-4 minutter.
  • Hæld den ovnbagte kylling med marinaden i gryden, og tilsæt fløden når retten er gennemvarm. Smag til sidst til med salt, og tilsæt lidt mere vand hvis sovsen er for tyk. Pynt med hakkede mandler og persille, og server med lune naanbrød.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Kylling Tikka Masala er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Himalaya Running & Living XC Marathon. Læs mere om bogen.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del opskriften: