Kylling Tikka Masala er en af mine absolutte yndlingsopskrifter fra Maratonkogebogen …
Det er marineringen i krydret yoghurt, der tager sin tid. Kødet skal helst ligge i marinade natten over. Men selve tilberedningen af Kylling Tikka Masala er ikke hverken svær eller langvarig. Så med lidt god planlægning, kan du snart glæde dig til et virkeligt lækkert måltid, der smager og dufter som på en indisk restaurant.
På sundhedssiden er retten fyldt med gode sager; ingefær, gurkemeje, hvidløg, tomatpuré og mandler står på plus-listerne hos næsten alle moderne kostfilosofier, ikke mindst den antiinflammatoriske.
Har du tiden (og tålmodigheden), så er det saftige, mørke kød fra kyllingelårene perfekt i denne ret. Men ja, det tager tid at skære kødet fra benene, så har du travlt, kan kyllingebrystfilet sagtens bruges. Eller kommer du forbi en Rema1000, så køb en pakke udbenede kyllingelårfileter, så er arbejdet gjort for dig. Lårfileterne skal blot pudses af for fedt og sener og deles i mindre stykker, før de lægges i marinaden.
Kylling Tikka Masala
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
- 500 g kylling (helst det mørke kød fra lår og overlår, men brystfilet går også an)
- 4 stk naanbrød
Marinade:
- 1 dl græsk yoghurt 2%
- 2 fed hvidløg
- 2 cm frisk ingefær
- 2 tsk garam masala (køb det fx her)
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk cayennepeber
- 2 tsk salt
- ½ lime, saft herfra
Raita:
- 3 dl græsk yoghurt 2%
- 1 agurk
- 1 tsk spidskommen (køb fx dette økologiske)
- 1 drys salt
Sauce:
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk ingefær
- 75 g tomatpuré, koncentreret
- 1 tsk stødt gurkemeje (køb det fx her)
- 30 g mandler
- 3-4 dl vand
- 3 spsk madlavningsfløde 8%
- salt
- olivenolie (til stegning)
Sådan gør du
Marinade:
- Hæld yoghurten i en skål og bland presset hvidløg, finthakket ingefær, garam masala, gurkemeje, chilipulver, salt og limesaft i.
- Skær kødet fra kyllingelårene i mundrette stykker, og bland det omhyggeligt i marinaden. Bruger du kyllingebrystfilet, skal kødet skæres i tern på ca 2x2 cm.
- Mariner kødet i køleskabet natten over (eller til nød en time ved stuetemperatur) – f.eks. i en plastikpose der er nem at vende rundt en gang imellem.
- Hæld kød og marinade i et ildfast fad, og bag det i en forvarmet ovn ved 225° C i 12-15 minutter.
Raita:
- Flæk agurken, fjern kernerne, og skær resten i små tern. Bland yoghurt og agurketern, smag til med salt og spidskommen. Lad raitaen trække på køl indtil servering.
Sauce:
- Hak løg, hvidløg og ingefær fint. Hak mandlerne fint.
- Opvarm olien i en tykbundet gryde, og svits løgene til de er gyldne. Tilsæt hvidløg, ingefær og tomatpuré under omrøring. Tilsæt gurkemeje og mandler sammen med vandet. Bring saucen i kog, og lad den simre i 3-4 minutter.
- Hæld den ovnbagte kylling med marinaden i gryden, og tilsæt fløden når retten er gennemvarm. Smag til sidst til med salt, og tilsæt lidt mere vand hvis sovsen er for tyk. Pynt med hakkede mandler og persille, og server med lune naanbrød.
Opskriften indeholder sponsorerede links.