
Kylling Tikka Masala er en af mine absolutte yndlingsopskrifter fra Maratonkogebogen …
Prøv også: Hjemmelavede sticks med kyllingekødboller.
Det er marineringen i krydret yoghurt, der tager sin tid. Kødet skal helst ligge i marinade natten over. Men selve tilberedningen af Kylling Tikka Masala er ikke hverken svær eller langvarig. Så med lidt god planlægning, kan du snart glæde dig til et virkeligt lækkert måltid, der smager og dufter som på en indisk restaurant.
På sundhedssiden er retten fyldt med gode sager; ingefær, gurkemeje, hvidløg, tomatpuré og mandler står på plus-listerne hos næsten alle moderne kostfilosofier, ikke mindst den antiinflammatoriske.
Opskrift: Thai beef salad – nem og lækker oksekødssalat.
Kylling Tikka Masala er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Himalaya Running & Living XC Marathon. Læs mere om bogen.
Kylling Tikka Masala
HOVEDRET TIL FIRE PERSONER
500 g kylling (helst det mørke kød fra lår og overlår, men brystfilet går også an)
4 stk. naanbrød
MARINADE
1 dl græsk yoghurt 2%
2 fed hvidløg
2 cm. frisk ingefær
2 tsk. garam masala
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. cayennepeber
2 tsk. flagesalt
limesaft af en halv lime
Sauce
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 tsk. ingefær
75 g koncentreret tomatpuré
1 tsk. gurkemeje
30 g mandler
3-4 dl vand
3 spsk. madlavningsfløde 8 procent
flagesalt
olivenolie til stegning
Raita
3 dl græsk yoghurt 2%
1 agurk
1/2 tsk. flagesalt
1 tsk. spidskommen
SÅDAN GØR DU
- Marinade: Kom yoghurten i en skål, og bland presset hvidløg, finthakket ingefær, garam masala, gurkemeje, chilipulver, salt og limesaft i. Skær kødet fra kyllingelårene i mundrette stykker, og bland det omhyggeligt i marinaden.
- Mariner kødet i køleskabet natten over (eller til nød en time ved stuetemperatur) – f.eks. i en plastikpose der er nem at vende rundt en gang imellem.
- Hæld kød og marinade i et ildfast fad, og bag det i en forvarmet ovn ved 225 grader i 12-15 minutter.
- Raita: Flæk agurken, fjern kernerne, og skær resten i små tern. Bland yoghurt og agurketern, smag til med salt og spidskommen. Lad raitaen trække på køl indtil servering.
- Sauce:Hak løg, hvidløg og ingefær fint. Hak mandlerne fint. Opvarm olien i en tykbundet gryde, og svits løgene til de er gyldne. Tilsæt hvidløg, ingefær og tomatpuré under omrøring. Tilsæt gurkemeje og mandler sammen med vandet. Bring saucen i kog, og lad den simre i 3-4 minutter.
- Hæld den ovnbagte kylling med marinaden i gryden, og tilsæt fløden når retten er gennemvarm. Smag til sidst til med salt, og tilsæt lidt mere vand hvis sovsen er for tyk. Pynt med hakkede mandler og persille, og server med lune naanbrød.