Moqueca – brasiliansk fiskesuppe

Del opskriften:
moqueca fiskesuppe brasiliansk opskrift
Moqueca fiskesuppen er fyldig, stærk og proppet med lækre sager. Foto: Jakob Valling.

En af de helt store fordele ved denne brasiliansk inspirerede fiskesuppe “Moqueca” er – udover den skønne smag – at der næsten er frit valg af ingredienser.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Der er masser af variationsmuligheder, både hvad angår valget af fisk, grøntsager og ikke mindst styrken. Alle slags fisk er i princippet velkomne i en moqueca, også skaldyr og blæksprutter, hvis du har nogle på lager.

thai beef salad opskrift

 

Opskrift: Thai beef salad – nem og lækker oksekødssalat.

 

Grøntsagerne kan sagtens suppleres med – eller udskiftes med – grovere kvaliteter, som fx små broccoli-buketter. Og endelig kan der skrues op for mængden af chili efter smag – enten i form af flere tørrede chiliflager eller skiver af frisk chili.

 

Er du vild med fiskesuppe? Så prøv også denne lækre suppe med blåmuslinger.

 

Moqueca fiskesuppe er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Maratona de Rio i Brasilien. Læs mere om bogen.

 

Moqueca brasiliansk fiskesuppe

hovedret TIL FIRE PERSONER

800 g filet af hvid fisk, f.eks. torsk eller sværdfisk
3 fed hvidløg
4 spsk. limesaft
2 spsk. olivenolie
4 forårsløg
1/2 rød peberfrugt
1/2 gul peberfrugt
4 tomater
1 spsk. sød paprika
1 knsp tørrede chiliflager
4 spsk. frisk koriander
1 dåse kokosmælk
salt og friskkværnet sort peber
1 lime skåret i både
Groft brød

 

SÅDAN GØR DU

  1. Skær fisken ud i store stykker. Læg fiskestykkerne i en skål og fordel presset hvidløg og limesaft ud over dem. Krydr med rigelig salt og peber. Dæk til, og sæt koldt mens du tilbereder resten af suppen.
  2. Varm olien i en stor, tykbundet gryde. Skær forårsløgene i tynde skiver, og del dem i hvide og grønne skiver. Hæld de hvide skiver fra forårsløgene i gryden og svits, til de er klare.
  3. Skær peberfrugterne i strimler og tilsæt. Krydr med 1 tsk. salt og masser af sort peber. Lad peberfrugterne simre 5-7 minutter til de begynder at blive bløde. Skær tomaterne i både, og hæld dem i gryden sammen med de grønne skiver forårsløg. Lad grøntsagerne simre uden låg i fem minutter, og tilsæt til sidst grofthakket koriander.
  4. Tag halvdelen af grøntsagerne op af gryden, og læg dem til side på en tallerken eller i en skål. Fordel resten af grøntsagerne i bunden af gryden, og læg fiskestykkerne oven på i ét lag. Læg grøntsagerne tilbage i gryden så de dækker fisken.
  5. Hæld kokosmælken over, læg låget på, bring i kog, og lad suppen simre ved svag varme i 15 minutter. Krydr med paprika, chiliflager og et godt drys salt. Pynt med koriander og limebåde, og server med groft brød.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Moqueca - brasiliansk fiskesuppe
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Del opskriften: