Satay-spyd med kylling og peanutsauce

Del opskriften:
satay satayspyd kyllingespyd opskrift
Satay-spyd med kylling er en lækker forret for både voksne og børn. Foto: Jakob Valling.

Satay-spyd er en ægte klassiker på asiatiske menukort. Satay-spyddene bliver mindst lige så lækre, når man laver dem selv – og så er det slet ikke svært!

▶️ Hop direkte til opskriften.

Satay-spyd med kylling består af tre vigtige – faktisk lige vigtige, synes jeg – bestanddele: Marinaden til kyllingen, peanut-saucen og ikke mindst den stærke, sprøde agurkesalat, der giver et frisk modspil til den intense smag fra peanut-saucen.

thai beef salad opskrift

 

Opskrift: Thai beef salad – nem og lækker oksekødssalat.

 

Der skal ganske vist handles en håndfuld specielle ingredienser til satay-spydene, men heldigvis kan det fås i de fleste større supermarkeder. (Jeg har sat link på nogle af ingredienserne, så du nemt kan finde dem på nettet.)

teriyaki sauce

 

Opskrift: Hjemmelavet teriyaki-sauce med ingefær.

 

Satay med kylling er fra  Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Amsterdam Marathon i Holland.

 

 

Satay-spyd med kylling

FORRET TIL FIRE PERSONER

600 g kyllingeinderfilet

MARINADE:

2 fed hvidløg, finthakkede
1 spsk. brun farin
1 spsk. fiskesauce
6 spsk crunchy peanutbutter (køb det fx her)
1/3 dåse kokosmælk (køb det fx her)
1 håndfuld frisk koriander, finthakket

SATAYSAUCE:

2 tsk. olivenolie
1 tsk. karrypasta (køb det fx her)
2 spsk. fiskesauce
2/3 dåse kokosmælk
2 tsk. sukker
4 spsk. crunchy peanutbutter (køb det fx her)

AGURKESALAT:

1 tsk. agurk
1 rød chili
1 lille rødløg
1 håndfuld frisk koriander
1 spsk. sojasauce (køb det fx her)
1 spsk. risvineddike (køb det fx her)
1 spsk. sukker
2 spsk. vand
1 knivspids flagesalt
saften af en hel lime

Sticks med kyllingekødboller

 

Prøv også: Hjemmelavede sticks med kyllingekødboller.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Marinaden røres godt sammen, og hældes i en plastpose. Læg inderfileterne i posen, og bland dem godt med marinaden. Læg posen på køl i 1-2 timer. Vend gerne posen et par gange undervejs.
  2. Flæk agurken, fjern kernerne, og skær resten i tynde skiver. Læg agurken i en skål sammen med grofthakket koriander, finthakket chili og rødløg i tynde både. Bland soja, eddike, sukker, vand, salt og limesaft, og hæld blandingen over agurkesalaten. Lad agurkesalaten trække mindst en time i køleskabet.
  3. Varm lidt olie i en sauterpande. Svits karrypasta et minuts tid. Tilsæt kokosmælk, fiskesauce, sukker og peanutbutter. Lad saucen simre mens peanutbutteret røres helt ud og saucen bliver tyktflydende.
  4. Sæt inderfileterne på korte træspyd. Grill dem et par minutter på hver side på havegrillen eller ved 225 grader i ovnen med grillelementet tændt.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Satay-spyd med kylling og peanutsauce
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften: