Satay-spyd med kylling og peanutsauce

Satay-spyd peanutsauce kylling
Satay-spyd med kylling er en lækker forret for både voksne og børn. Foto: Jakob Valling.

Satay-spyd er en ægte klassiker på asiatiske menukort, og de bliver mindst lige så lækre, når man laver dem selv.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Satay-spyd med kylling består af tre vigtige – faktisk lige vigtige, synes jeg – bestanddele: Marinaden til kyllingen, peanut-saucen og ikke mindst den stærke, friske agurkesalat.

 

Lyst til mere Thai-mad? Prøv også den lækre Thai beef salad.

 

Der skal ganske vist handles en håndfuld specielle ingredienser til satay-spydene, men heldigvis kan det fås i de fleste større supermarkeder. (Jeg har sat link på nogle af ingredienserne, så du nemt kan finde dem på nettet.)

Satay med kylling er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Amsterdam Marathon i Holland. Læs mere om bogen.

 

FORRET TIL FIRE PERSONER

 

Satay-spyd med kylling


600 g kyllingeinderfilet

MARINADE:

2 fed hvidløg, finthakkede
1 spsk. brun farin
1 spsk. fiskesauce
6 spsk crunchy peanutbutter
1/3 dåse kokosmælk
1 håndfuld frisk koriander, finthakket

SATAYSAUCE:

2 tsk. olivenolie
1 tsk. karrypasta
2 spsk. fiskesauce
2/3 dåse kokosmælk
2 tsk. sukker
4 spsk. crunchy peanutbutter

AGURKESALAT:

1 tsk. agurk
1 rød chili
1 lille rødløg
1 håndfuld frisk koriander
1 spsk. soja sauce
1 spsk. risvinseddike
1 spsk. sukker
2 spsk. vand
1 knivspids flagesalt
saften af en hel lime

 

SÅDAN GØR DU

  1. Marinaden røres godt sammen, og hældes i en plastpose. Læg inderfileterne i posen, og bland dem godt med marinaden. Læg posen på køl i 1-2 timer. Vend gerne posen et par gange undervejs.
  2. Flæk agurken, fjern kernerne, og skær resten i tynde skiver. Læg agurken i en skål sammen med grofthakket koriander, finthakket chili og rødløg i tynde både. Bland soja, eddike, sukker, vand, salt og limesaft, og hæld blandingen over agurkesalaten. Lad agurkesalaten trække mindst en time i køleskabet.
  3. Varm lidt olie i en sauterpande. Svits karrypasta et minuts tid. Tilsæt kokosmælk, fiskesauce, sukker og peanutbutter. Lad saucen simre mens peanutbutteret røres helt ud og saucen bliver tyktflydende.
  4. Sæt inderfileterne på korte træspyd. Grill dem et par minutter på hver side på havegrillen eller ved 225 grader i ovnen med grillelementet tændt.
Del opskriften: