Satay-spyd med kylling og peanutsauce

Del opskriften:
satay satayspyd kylling sauce hjemmelavet opskrift
Satay-spyd med kylling og satay-sauce er en lækker forret for både voksne og børn. Foto: Jakob Valling.

Satay-spyd er en ægte klassiker på asiatiske menukort. De små kyllingespyd bliver mindst lige så lækre, når man laver dem selv – og så er det slet ikke svært!

En servering med satay-spyd består af tre vigtige – faktisk lige vigtige, synes jeg – bestanddele: Marinaden til kyllingen, peanut-saucen og ikke mindst den stærke, sprøde thai-agurkesalat, der giver et frisk modspil til den intense smag fra peanut-saucen.

 

 

Hjemmelavet sataysauce er slet ikke svært at tilberede og det tager ikke mange minutter. I en dyb stegepande, fx en sauterpande, koger du hurtigt ingredienserne sammen til en cremet, tyk og lækker sauce.

Du har måske allerede noteret dig, at koriander er en af ingredienserne i thai-agurkesalaten. Jeg ved godt, at koriander ikke er for alle … men prøv det nu lige én gang til – inden du udskifter den med fx persille eller basilikum.

 

 

Har du mulighed for at grille kyllingespyddene over åben ild – altså på havegrillen – så er det absolut det lækreste. Men en grillpande eller en ganske almindelig stegepande kan også gøre det. Eller steg spyddene i ovnen med grill-elementet tændt. Det er super nemt og næsten lige så lækkert som på grillen.

Du får brug for en håndfuld specielle ingredienser til satayspydene, fx karrypasta og riseddike, men heldigvis kan de fås i de fleste større supermarkeder (og jeg har sat link på nogle af ingredienserne – de fleste af dem økologiske – så du nemt kan finde dem på nettet).

 

 

Lyst til mere thai? Prøv denne klassiker i en ny, sundere udgave: Thai beef salad – spicy og frisk oksekødsalat.

 

satay satayspyd kylling sauce hjemmelavet opskrift
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Satay-spyd med kylling og peanutsauce

Klassiske kylling satay med hjemmelavet satay-sauce. Nemt og lækkert.
Forberedelse25 min
Tilberedning5 min
Marineringstid1 t
Samlet tid1 t 30 min
Ret: Forret
Antal: 4
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik og find det – nemt og hurtigt.

Ingredienser

  • 600 g kyllingeinderfilet

Marinade:

Satay-sauce:

Thai-agurkesalat:

Sådan gør du

Marinade:

  • Hak hvidløgsfeddene fint og bland dem med de øvrige ingredienser. Hæld marinaden i en plastpose. Læg inderfileterne i posen og bland dem godt med marinaden. Lad kyllingen marinere på køl i 1-2 timer. Vend gerne posen et par gange undervejs.

Thai-agurkesalat:

  • Flæk agurken, fjern kernerne og skær resten i tynde skiver. Læg agurkeskiverne i en skål sammen med grofthakket koriander, finthakket chili og rødløg skåret i tynde både. Bland soja, eddike, honning, vand, salt og limesaft, og hæld blandingen over agurkesalaten. Lad agurkesalaten trække en times tid i køleskabet (men gerne længere).

Satay-sauce:

  • Varm lidt olie i en sauterpande. Svits karrypastaen et minuts tid. Tilsæt kokosmælk, fiskesauce, honning og peanutbutter. Lad saucen simre, mens du rører peanutbutteret helt ud og saucen lidt efter lidt bliver tyktflydende.

Kyllingespyd:

  • Dup inderfileterne fri for marinade med lidt køkkenrulle og sæt dem på korte træspyd. Grill spyddene et par minutter på hver side på en grill pande, på havegrillen eller ved 225 grader i ovnen – med grillelementet tændt.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Satay med kylling er fra  Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Amsterdam Marathon i Holland.

 

Del opskriften: