
Der er masser af bid i både grøntsagerne, peanuts og ikke mindst i dressingen i denne friske og søde salat.
Salat behøver ikke være grøn og slatten. Her er det de sprøde grøntsager, der er kommet i salatskålen – sammen med knasende peanuts og en fyrig chilidressing.
Salat med fennikel og gulerod er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Big Five Marathon i Sydafrika. Læs mere om bogen.
Salat med fennikel og gulerod
TILBEHØR TIL FIRE PERSONER
1 stor knold fennikel
2 store gulerødder
1 håndfuld bredbladet persille
40 g peanuts
Dressing:
citronsaft af en halv citron
1 tsk ahornsirup
1 tsk finthakket rød chili, uden kerner
1 knsp salt
Sådan laver du salat med fennikel og gulerod
- Halver fenniklen, skær stokken fra, og snit resten i tynde skiver. Fjern skrællen fra gulerødderne, og brug skrælleren til at skære resten i tynde strimler. Hak peanutsene groft. Riv persillen i store stykker.
- Bland citronsaft, chili, ahornsirup og salt i en salatskål, og vend grøntsagerne i dressingen.