Salat med fennikel og gulerod

Del opskriften:
salat fennikel gulerod opskrift
En skøn, sprød og frisk salat med fennikel – med herligt bid. Foto: Jakob Valling.

Der er masser af bid i både grøntsagerne, peanuts og ikke mindst i dressingen i denne friske og søde salat.

Salat behøver ikke være grøn og slatten. Her er det de sprøde grøntsager, der er kommet i salatskålen – sammen med knasende peanuts og en fyrig chilidressing.

 

 

Metoden med at skrælle guleroden i tynde flager tager lidt tid, men er det hele værd. De tynde flager er sprøde og lækre i salaten.

Udskriv
No ratings yet

Salat med fennikel og gulerod

Tilberedning15 min
Samlet tid15 min
Ret: Salat, Tilbehør
Antal: 4
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

  • 1 fennikel
  • 2 gulerødder
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 40 g peanuts

Dressing:

Sådan gør du

  • Halver fenniklen, skær stokken fra, og snit resten i tynde skiver.
  • Fjern skrællen fra gulerødderne, og brug skrælleren til at skære resten i tynde strimler.
  • Hak peanutsene groft. Riv persillen i store stykker.
  • Fjern kernerne fra chilien og hak den helt fint. Bland chili, citronsaft, ahornsirup og salt i en salatskål, og vend grøntsagerne i dressingen.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Salat med fennikel og gulerod er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Big Five Marathon i Sydafrika. Læs mere om bogen.
Del opskriften: