Salat med fennikel og gulerod

Salat fennikel gulerod
En skøn, sprød og frisk salat – med lidt bid. Foto: Jakob Valling.

Der er masser af bid i både grøntsagerne, peanuts og ikke mindst i dressingen i denne friske og søde salat.

 

Prøv også: Tre-peberfrugtsalat – cremet og sprød på samme tid.

 

Salat med fennikel og gulerod er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Big Five Marathon i Sydafrika. Læs mere om bogen.

 

TILBEHØR TIL FIRE PERSONER

 

Salat med fennikel og gulerod

1 stor knold fennikel
2 store gulerødder
1 håndfuld bredbladet persille
40 g peanuts

Dressing:

citronsaft af en halv citron
1 spsk. ahornsirup
1 tsk. finthakket rød chili, uden kerner
1 knsp. salt

 

SÅDAN GØR DU

  1. Halver fenniklen, skær stokken fra, og snit resten i tynde skiver. Fjern skrællen fra gulerødderne, og brug skrælleren til at skære resten i tynde strimler. Hak peanutsene groft. Riv persillen i store stykker.
  2. Bland citronsaft, chili, ahornsirup og salt i en salatskål, og vend grøntsagerne i dressingen.
Del opskriften: