Gullasch med lidt ekstra gul

Del opskriften:
Sund gullasch opskrift
Gullasch er skøn simremad … ikke mindst når efteråret falder på. Foto: Jakob Valling.

Der er helt sikkert lige så mange opskrifter på gullasch, som der er indbyggere i Ungarn … Min udgave er lavet med to ting for øje; mindre fedt og mere grønt. Eller gult, retteligt.

albondigas spanske kødboller opskrift

 

Opskrift: Albondigas (spanske kødboller). Tapas-klassiskeren – lidt sundere.

 

Du finder derfor ikke piskefløde eller bacon i denne variant af gullasch, men til gengæld masser af gulerødder. Og du kan sagtens gå videre ud ad den tangent, altså flere grøntsager. Nogle smider kartofler i. Jeg vil til enhver tid foretrække noget grovere, fx knoldselleri i små tern, pastinak eller persillerod.

kylling tikka masala opskrift

 

Opskrift: Kylling tikka masala – nemt, sundt, lækkert.

 

Der kan skæres meget på fedtindholdet ved at pudse kødet godt af, altså fjerne synligt fedt. Husk, det er ikke de dyre udskæringer, der er bedst til simremad – ofte anbefales tykkam eller bov til gullasch.

Gullasch er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Budapest Marathon. Læs mere om bogen.

 

Sundere Gullasch

HOVEDRET TIL FIRE PERSONER

2 store løg
2 store hvidløgsfed
600 g skært oksekød (renset for fedt og hinder)
2 spsk. fuldkornshvedemel
1 spsk. olivenolie
1 dåse koncentreret tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
1/2 l oksebouillon
3-4 laurbærblade
4 store gulerødder
2 spsk. sød paprika
1 tsk. cayennepeber
salt og peber
250 g fuldkornsris

 

SÅDAN GØR DU

  1. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skær kødet i mundrette tern, ca. 3 x 3 cm, og vend det i melet i en skål så alle sider bliver dækket.
  2. Sæt en stor, tykbundet gryde på komfuret, og varm olivenolien op. Hæld kødet i gryden, og brun det på alle sider. Tilsæt løg og hvidløg, og steg videre et par minutter.
  3. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, bouillon og laurbærblade. Læg låg på gryden, og lad retten simre ved meget lav varme. Hvor længe? Tja, indtil kødet er mørt, så det afhænger af kødets kvalitet. Regn med mindst en time – og gerne to timer – det er jo simremad. Tjek undervejs, om det er mørt – ellers lad det simre videre.
  4. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver – helst på skrå, ca. 5 mm tykke. Smid dem i gryden, og lad dem simre med i 5 minutter.
  5. Krydr med paprika, cayennepeber, salt og rigelig grov peber. Server rygende varm med nykogte fuldkornsris.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Gullasch med lidt ekstra gul
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften: