Laksa – spicy suppe med kylling

Laksa-suppe med kylling
Laksa-suppe er frisk, spicy og dejligt mættende. Foto: Jakob Valling.

Masser af chili, ingefær og citrongræs giver varmen – og smager skønt – i denne klassiske, men relativt ukendte asiatiske suppe.

Det er som regel Thailandsk mad, der løber med opmærksomheden, med deres stærke kokossuppe med kylling Tom Kha Gai. Men den lille ø-stat Singapore er heldigvis stor nok til at have sine egne madtraditioner. Laksa er en af dem.

 

Lyst til mere spicy mad? Så prøv thai beef salad.

 

Der er naturligvis masser af variationsmuligheder med Laksa-suppen. Oplagt er at tage nudlerne ud og fx erstatte dem med fintstrimlet spidskål eller små buketter broccoli for et væsenligt sundere måltid.

Laksa-suppe med kylling er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Sundown Marathon i Singapore. Læs mere om bogen.

 

HOVEDRET TIL FIRE PERSONER

 

Laksa-suppe med kylling

2 skalotteløg
2 røde chilier
5 cm frisk ingefær
olivenolie til stegning
2 stilke citrongræs
4 kyllingebrystfileter
6 dl hønsebouillon
2 spsk. fish sauce
1 spsk. brun farin
1 bakke babyspinatblade
1 dåse kokosmælk
2 lime
200 g fuldkornsnudler
frisk koriander til pynt

 

SÅDAN GØR DU

  1. Pil skalotteløgene, og skær dem i tynde skiver. Fjern stilk og kerner fra chilierne, og skær dem i tynde skiver. Skræl ingefæren, og skær den i tynde skiver. Svits det hele i lidt olie i en stor sauterpande et par minutter. Hak citrongræsset fint, og tilsæt.
  2. Skær kyllingefileterne i skiver på ca. en halv cm. Hæld dem på panden sammen med bouillon, og lad det komme i kog. Rør fish sauce og brun farin i, og lad retten simre ved svag varme til kyllingen er tilberedt – det tager ca. 10 minutter.
  3. Tilsæt kokosmælken og saften fra limefrugterne, og varm op igen.
  4. Læg fuldkornsnudlerne i en kasserolle, dæk dem helt med kogende vand, og lad dem koge i 4 minutter. Hæld vandet fra, og vend nudlerne i retten.
  5. Skyl spinatbladene grundigt, og vend dem i retten. Fordel i dybe tallerkener, pynt med frisk koriander, og server.
Del opskriften: