Laksa – spicy suppe med kylling

Del opskriften:
Laksa suppe kyllingesuppe opskrift
Laksa-suppe er frisk, spicy og dejligt mættende. Foto: Jakob Valling.

Masser af chili, ingefær og citrongræs giver varmen – og smager skønt – i denne klassiske, men relativt ukendte asiatiske suppe.

 

 

Det er som regel Thailandsk mad, der løber med opmærksomheden, med deres stærke kokossuppe med kylling Tom Kha Gai. Men den lille ø-stat Singapore er heldigvis stor nok til at have sine egne madtraditioner. Laksa er en af dem.

 

 

Der er naturligvis masser af variationsmuligheder med Laksa-suppen. Oplagt er at tage nudlerne ud og fx erstatte dem med fintstrimlet spidskål eller små buketter broccoli for et væsenligt sundere måltid.

Laksa-suppe med kylling er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Sundown Marathon i Singapore. Læs mere om bogen.

 

HOVEDRET TIL FIRE PERSONER

 

Laksa-suppe med kylling

2 skalotteløg
2 røde chilier
5 cm frisk ingefær
olivenolie til stegning
2 stilke citrongræs
4 kyllingebrystfileter
6 dl hønsebouillon
2 spsk. fish sauce
1 spsk. brun farin
1 bakke babyspinatblade
1 dåse kokosmælk
2 lime
200 g fuldkornsnudler
frisk koriander til pynt

 

SÅDAN GØR DU

  1. Pil skalotteløgene, og skær dem i tynde skiver. Fjern stilk og kerner fra chilierne, og skær dem i tynde skiver. Skræl ingefæren, og skær den i tynde skiver. Svits det hele i lidt olie i en stor sauterpande et par minutter. Hak citrongræsset fint, og tilsæt.
  2. Skær kyllingefileterne i skiver på ca. en halv cm. Hæld dem på panden sammen med bouillon, og lad det komme i kog. Rør fish sauce og brun farin i, og lad retten simre ved svag varme til kyllingen er tilberedt – det tager ca. 10 minutter.
  3. Tilsæt kokosmælken og saften fra limefrugterne, og varm op igen.
  4. Læg fuldkornsnudlerne i en kasserolle, dæk dem helt med kogende vand, og lad dem koge i 4 minutter. Hæld vandet fra, og vend nudlerne i retten.
  5. Skyl spinatbladene grundigt, og vend dem i retten. Fordel i dybe tallerkener, pynt med frisk koriander, og server.

 

Del opskriften: