
Der findes en god måde at tilberede rosenkål på, så du får skøn smag OG fuldt udbytte af de små kanonkugler, der bugner af sundhed.
Opskrift: Blomkålswrap med laks og hjemmelavet pesto.
Rosenkål får mange mennesker til at rynke på næsen. Og med god grund, for tilberedes de forkert (læs: udkogte) smager og lugter de ikke særlig godt. Men en hurtig sautering er perfekt til at give god smag og samtidig bevare de sunde indhold.
Eksternt link: 5 sunde grunde til at spise rosenkål.
Laks med sauteret rosenkål er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Dublin Marathon. Læs mere om bogen.
HOVEDRET TIL FIRE PERSONER
Marineret laks med sauteret rosenkål
4 store laksefileter à 200 gram
MARINADE:
2 spsk. flydende honning
1/2 dl æblecidereddike
2 tsk. friskhakket timian
1 tsk. citronskal revet af usprøjtet citron
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
SAUTERET ROSENKÅL MED CHERRYTOMATER:
200 g rosenkål
100 g cherrytomater
1 spsk. kapers
et par stilke persille
1 fed hvidløg
3 tsk. olivenolie
2 spsk. vand
salt og peber
SÅDAN GØR DU
- Bland marinaden i en frysepose. Fjern evt. skind fra laksefileterne, og læg dem i posen. Mariner i et par timer på køl.
- Varm ovnen op til 225 grader. Tag laksefileterne op af marinaden, og læg dem i et oliesmurt ovnfast fad. Bag i ca. 15 minutter, eller indtil man kan se antydning af hvidt skum på laksen.
- Halver cherrytomaterne. Snit enderne af rosenkålen, og fjern de yderste, grove blade. Skær resten af kålen i tynde skiver. Pil og hak hvidløget groft. Varm lidt olie i en sauterpande, og svits hvidløget. Hæld tomater og kål i panden, og sauter under omrøring i to minutter. Tilsæt kapers, persille og vand, og lad det simre yderligere et par minutter. Server groft brød til.