Laks med sauteret rosenkål

Del opskriften:
Laks rosenkål sund antiinflammatorisk opskrift
Laks med sauteret rosenkål byder på vitaminer, antioxidanter, fibre og omega-3-fedtsyrer i store mængder. Og så smager det oven i købet fantastisk … Foto: Jakob Valling.

Der findes en god måde at tilberede rosenkål på, så du får skøn smag OG fuldt udbytte af de små kanonkugler, der bugner af sundhed.

laksewrap

 

Opskrift: Blomkålswrap med laks og hjemmelavet pesto.

 

Rosenkål får mange mennesker til at rynke på næsen. Og med god grund, for tilberedes de forkert (læs: udkogte) smager og lugter de ikke særlig godt. Men en hurtig sautering er perfekt til at give god smag og samtidig bevare de sunde indhold.

Eksternt link: 5 sunde grunde til at spise rosenkål.

Laks med sauteret rosenkål er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Dublin Marathon. Læs mere om bogen.

 

HOVEDRET TIL FIRE PERSONER

 

Marineret laks med sauteret rosenkål

4 store laksefileter à 200 gram

MARINADE:

2 spsk. flydende honning
1/2 dl æblecidereddike
2 tsk. friskhakket timian
1 tsk. citronskal revet af usprøjtet citron
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

SAUTERET ROSENKÅL MED CHERRYTOMATER:

200 g rosenkål
100 g cherrytomater
1 spsk. kapers
et par stilke persille
1 fed hvidløg
3 tsk. olivenolie
2 spsk. vand
salt og peber

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Bland marinaden i en frysepose. Fjern evt. skind fra laksefileterne, og læg dem i posen. Mariner i et par timer på køl.
  2. Varm ovnen op til 225 grader. Tag laksefileterne op af marinaden, og læg dem i et oliesmurt ovnfast fad. Bag i ca. 15 minutter, eller indtil man kan se antydning af hvidt skum på laksen.
  3. Halver cherrytomaterne. Snit enderne af rosenkålen, og fjern de yderste, grove blade. Skær resten af kålen i tynde skiver. Pil og hak hvidløget groft. Varm lidt olie i en sauterpande, og svits hvidløget. Hæld tomater og kål i panden, og sauter under omrøring i to minutter. Tilsæt kapers, persille og vand, og lad det simre yderligere et par minutter. Server groft brød til.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Laks med sauteret rosenkål
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Del opskriften: