Pulled turkey

Del opskriften:
Pulled turkey kalkun burger sund opskrift
Pulled turkey serveret i en grov burgerbolle med drueagurker og masser barbecuesauce. Uhm! Foto: Jakob Valling.

Ja, selvfølgelig kan man også trække en kalkun … Sådan gør du det fedtfattige fjerkræ saftigt og barbecue-lækkert.

Kalkun er tørt, vil mange sige. Og ja, tørt som i fedtfattigt, det er rigtigt. Og sammenlignet med en gang pulled pork, hvor svinefedtet sejler, så skal man hjælpe kalkunen lidt. Det gør jeg med lidt olie og soya i marinaden (der kommer med i ovnen), og ved at tilsætte lidt vand undervejs, så marinaden ikke tørrer ud. Så bare rolig, denne pulled turkey er saftig og lækker.

coleslaw sund opskrift

 

Opskrift: Server denne lækre og fedtfattige røde coleslaw til din burger.

 

Det tager sin tid at lave den perfekte pulled turkey. Ikke mindst, fordi marineringen kræver en nat, og langtidsstegning tager i sagens natur … lang tid. Men det er det hele værd. De mange skønne og stærke krydderier gør et ellers ret neutralt kalkunbryst til en fantastisk smagsoplevelse.

Brioche burgerboller sund fuldkorn opskrift

 

Opskrift: De lækreste brioche-burgerboller med fuldkorn.

 

Brug pulled turkey som fyld i en lækker burger sejlende med barbecuesauce … eller bare som lækker hovedret uden brød rundt om.

Opskriften er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Miami Marathon. Læs mere om bogen.

 

Pulled turkey – pulled kalkun

HOVEDRET TIL FIRE PERSONER

1 helt kalkunbryst, ca. 600 g

MARINADE

2 spsk. brun farin
1 tsk. røget paprika
1 tsk. tørrede chiliflager
2 tsk. tørret oregano
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. friskkværnet peber
1 tsk. flagesalt
2 spsk. rapsolie
2 spsk. soja sauce

BBQ-SAUCE

1 rødløg
3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
4 dl ketchup
4 spsk. brun farin
4 spsk. æblecidereddike
1 tsk. chili-pulver
1/2 dl stærk kaffe, f.eks. et skud espresso
1/2 tsk. flagesalt

 

SÅDAN GØR DU

  1. Dagen før servering – marinering: Bland alle ingredienser til marinaden i en stor plasticpose, læg kalkunbrystet i, ryst posen, og luk den godt til. Lad kødet trække i køleskabet natten over.
  2. 4 timer før servering – stegning: Hæld stegen og marinaden i et ovnfast fad. Dæk til med sølvfolie, og sæt fadet i en 120 grader varm ovn i 4 timer. Tilsæt et par skefulde vand et par gange i den sidste halvdel af stegetiden. Lad kødet trække i et kvarters tid, og træk det derefter i lunser med to gafler. Bland godt med stegeskyen.
  3. 30 minutter før servering – BBQ-sauce: Svits finthakkede løg og hvidløg i olien. Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad saucen simre i 10 minutter. Tag den af blusset, og lad den køle lidt af.
  4. Server kalkunen i store, grove burgerboller med BBQ-sauce, drueagurker i skiver og coleslaw.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Pulled turkey burger
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften: