Tabouleh

Del opskriften:
Tabouleh couscous salat
Tabouleh er et lækkert, finthakket alternativ til den sædvanlige salat. Foto: Jakob Valling.

Tabouleh er fast inventar i det mellemøstlige køkken, og denne finthakkede salat af tomater, krydderurter, abrikoser, couscous og meget mere smager da også himmelsk.

 

 

Couscous fås i en fuldkorns-variant, og den er værd at vælge, for fiberindholdet er næsten dobbelt så højt (omkring 10%) som i den almindelige. Du kan også bruge bulgur i tabouleh, og her får du også glæde af fuldkorn og masser af kostfibre.

 

 

En vigtig note om tørrede abrikoser: De ser flotte ud, de orange abrikoser, men du skal vide, at de er bleget med svovl, og hvem har lyst til at spise dem? Den naturlige farve på tørrede abrikoser er mere kedelig og brun. Til gengæld er de et sundere valg. Gå efter de økologiske, så er du i sikre hænder.

Tabouleh er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Petra Desert Marathon i Jordan. Læs mere om bogen.

 

Tabouleh

tilbehør TIL FIRE PERSONER

150 g couscous (køb det fx her)
1 spsk. olivenolie (køb det fx her)
2 håndfulde bredbladet persille
1 håndfuld mynte, friske blade
2 store tomater
1 rød peberfrugt
1 rødløg
10 tørrede økologiske abrikoser (køb dem fx her)
3 spsk. olivenolie
citronsaft af en hel citron
salt og peber

 

 

Sådan laver du tabouleh

  1. Couscoussen røres med 1 spsk. olivenolie i en skål, og overhældes med 2 dl kogende vand. Dæk til med sølvfolie, og lad det stå og trække i 5 min. Rør rundt med en gaffel så couscoussen bliver løsnet. Lad det stå i skålen og køle af.
  2. Hak persillen, både blade og stilk. Hak myntebladene. Fjern kernerne fra tomaterne, og skær resten i små tern. Skær peberfrugten og de tørrede abrikoser i små tern.
  3. Hæld det hele i en skål, tilsæt den afkølede couscous, og vend salaten med olie og citronsaft. Krydr med salt og rigelig peber.

 

Del opskriften: