Tabouleh

Del:
Tabouleh couscous salat
Tabouleh er et lækkert, finthakket alternativ til den sædvanlige salat. Foto: Jakob Valling.

Tabouleh er fast inventar i det mellemøstlige køkken, og denne finthakkede salat af tomater, krydderurter, abrikoser, couscous og meget mere smager da også herligt.

 

 

I virkeligheden kan du betragte denne opskrift som vejledende, for der er frit slag i valget af grøntsager og krydderurter til denne tabouleh. Koriander, basilikum og purløg passer rigtig fint, ligesom agurk, oliven eller fine tern af gulerod sagtens kan indgå i salaten.

 

 

En vigtig note om tørrede abrikoser: De ser flotte ud, de orange abrikoser, men du skal vide, at de er bleget med svovl, og hvem har lyst til at spise dem? Den naturlige farve på tørrede abrikoser er mere kedelig og brun. Til gengæld er de et sundere valg. Gå efter de økologiske, så er du sikker på et godt produkt uden svovl.

Tabouleh er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Petra Desert Marathon i Jordan. Læs mere om bogen.

 

 

Couscous fås i forskellige varianter og det er en god idé at checke næringsindholdet, for mængden af kostfibre kan variere kraftigt. Gå efter et fiberindhold på omkring 10%. Du kan også vælge at bruge bulgur i tabouleh, og her får du også glæde af fuldkorn og masser af kostfibre.

 

Tabouleh opskrift couscous
Udskriv
5 fra 4 stemmer

Tabouleh

Salat med krydderurter, abrikoser, citron og couscous
Forberedelse15 minutter
Tilberedning5 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Salat, Tilbehør
Antal: 4
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Couscoussen røres med 1 spiseske olivenolie i en skål, og overhældes med 2 deciliter kogende vand. Dæk til med sølvfolie, og lad det stå og trække i 5 min. Rør rundt med en gaffel så couscoussen bliver løsnet. Lad det stå i skålen og køle af.
  • Hak persillen, både blade og stilk. Hak myntebladene. Fjern kernerne fra tomaterne, og skær resten i små tern. Skær peberfrugten og de tørrede abrikoser i små tern.
  • Hæld det hele i en skål, tilsæt den afkølede couscous, og vend salaten med olie og citronsaft. Krydr med salt og rigelig peber.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del: