Cubansk svinemørbrad med papaja/mango-salat

Cubansk svinemørbrad
Den cubanske svinemørbrad får godt selskab af eksotiske frugter og chili. Foto: Jakob Valling.

Der er både noget godt for øjet og bestemt også for ganen i denne cubansk-inspirerede hovedret.

Cubansk svinemørbrad er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Havana “Marabana” Marathon. Læs mere om bogen.

 

HOVEDRET TIL FIRE PERSONER

 

Cubansk svinemørbrad

2 små svinemørbrader, i alt ca. 800 g
olivenolie til stegning
300 g fuldkornsris

MOJO-MARINADE

appelsinsaft fra en hel appelsin
citronsaft fra en halv citron
6 fed hvidløg
2 tsk. soja sauce
2 tsk. friskkværnet peber
2 tsk. tørret oregano
1 tsk. flagesalt
3 laurbærblade

PAPAJA/MANGO-SALAT

1/2 papaja
1 mango
1/2 lille rødløg
2 tsk. limesaft
1/2 lille rød chili, uden kerner
1 håndfuld frisk koriander

 

SÅDAN GØR DU

  1. Marinaden: Bland alle ingredienserne til mojoen indtil saltet er helt opløst. Sæt marinaden på køl mens du gør kødet klar.
  2. Puds svinemørbraderne grundigt af så du får fjernet alt fedt og alle sener. Læg dem i en plastpose, og hæld marinaden ved. Pres luften ud af posen, og luk den godt til. Mariner på køl i 3-4 timer.
  3. Papaja/mango-salaten: Skræl og halver papajaen, og fjern de sorte kerner med en ske. Skræl og halver mangoen, og fjern stenen. Skær frugtkødet i små tern – ca. 1 x 1 cm, og vend dem med finthakket rødløg og limesaft i en skål. Bland finthakket chili, hakket koriander, salt og friskkværnet peber i, og sæt salaten på køl i mindst to timer, gerne natten over.
  4. Kog risene efter anvisningen på pakken.
  5. Tag mørbraderne op af marinaden, dup dem tørre med lidt køkkenrulle, og pensl med lidt olivenolie. Varm en stegepande godt op, og brun mørbraderne, det tager ca. to minutter i alt. Skru ned for varmen, og lad dem stege færdig – ca. 8-10 minutter på hver side. Tjek gerne med et stegetermometer at kernetemperaturen når 62 grader. Læg mørbraderne på et skærebræt, og lad dem hvile utildækket i 10 minutter.
  6. Skær kødet i skiver på en halv centimeters tykkelse, og anret med salsaen. Server med friskkogte fuldkornsris.
Del opskriften: