Marineret svinemørbrad med papaja/mango-salat

Del opskriften:
Marineret svinemørbrad opskrift
Marineret svinemørbrad i godt selskab af eksotiske frugter og chili. Foto: Jakob Valling.

Der er både noget godt for øjet og bestemt også for ganen i denne cubansk-inspirerede hovedret.

 

 

Det hører til sjældenhederne, at opskrifterne på CookingClub indeholder svinekød. Men i denne opskrift, der har sine rødder på Cuba, har jeg marineret en fin og mager svinemørbrad i den skønneste marinade.

 

 

Mojo-marinade er en Cubansk specialitet. Den er stærk af hvidløg, sød af appelsin og syrlig af lime. Der findes utallige variationer over mojo-marinader – ofte også med olie – men jeg har forelsket mig i denne udgave. Olien bruger vi i stedet til at stege i.

(… og den eksotiske papaja/mango-salat er intet mindre end formidabel.)

 

 

Er det godt at stege i olivenolie?

Ja, man kan stege i både olivenolie og rapsolie! DTU Fødevareinstituttet undersøgte det for nogle år siden og fastslog, at fedtsyresammensætningen i olivenolie og rapsolie er mere varmestabile og dermed bedre til stegning end mange af de “almindelige” (og i øvrigt mindre sunde) madolier. Læs mere om undersøgelsen her hos DTU.

 

Cubansk svinemørbrad opskrift
Udskriv
Ingen bedømmelser endnu

Marineret svinemørbrad

Cubansk inspireret
Forberedelse30 min
Tilberedning30 min
Marineringstid3 t
Samlet tid4 t
Antal: 4
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Mojo-marinade:

Papaja/mango-salat:

  • ½ papaja
  • 1 mango
  • ½ rødløg
  • 2 tsk limesaft
  • ½ rød chili (uden kerner og frøstok)
  • 1 håndfuld frisk koriander

Sådan gør du

Marinade:

  • Pres hvidløgene og bland med de øvrige ingredienserne til mojo-marinaden. Rør godt sammen, indtil saltet er helt opløst.
  • Puds svinemørbraderne grundigt af så du får fjernet alt fedt og alle sener. Læg dem i en plastpose, og hæld marinaden ved. Pres luften ud af posen, og luk den godt til. Mariner på køl i 3-4 timer – eller længere.

Papaja/mango-salat:

  • Skræl og halver papajaen, og fjern de sorte kerner med en ske. Skræl og halver mangoen, og fjern stenen. Skær frugtkødet i små tern – ca 1 x 1 cm, og vend dem med finthakket rødløg og limesaft i en skål.
  • Bland finthakket chili, hakket frisk koriander, salt og friskkværnet peber i, og sæt salaten på køl i mindst to timer, gerne natten over.
  • Kog risene efter anvisningen på pakken.
  • Tag mørbraderne op af marinaden, dup dem tørre med lidt køkkenrulle, og pensl med lidt olivenolie. Varm en stegepande godt op, og brun mørbraderne hele vejen rundt. Det tager 2-3 minutter i alt.
  • Skru ned for varmen, og lad dem stege færdig 8-10 minutter på hver side. Tjek gerne med et stegetermometer, at kernetemperaturen når 62 grader. Læg mørbraderne på et skærebræt, og lad dem hvile utildækket i 10 minutter.
  • Skær kødet i skiver på en halv centimeters tykkelse, og anret med salsaen. Server fx med friskkogte fuldkornsris.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Cubansk svinemørbrad er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Havana "Marabana" Marathon. Læs mere om bogen.

 

Meget mere mad: Find alle CookingClubs opskrifter på lækre og lidt sundere hovedretter her.

Del opskriften: