Glutenfri vafler med spinat og fuldkorn

Del opskriften:

Hvorfor skal vafler kun være dessert? Disse glutenfri vafler er bagt med fuldkornsmel og spinat – og kan bruges til meget mere …

▶️ Hop direkte til opskriften.

glutenfri vafler spinat
Lune, sprøde og ikke mindst sunde glutenfri vafler.

Hvert år i slutningen af marts fejrer vi i Norden Vaffeldag. Historien bag er ikke helt entydig, men foråret og påskens komme er en del af forklaringen. Uanset hvad skal man skal jo respektere mærkedage … og i særlig grad, når mærkedagene har et spiseligt tema.

Havregrynskage med marengs opskrift video

 

Opskrift: Havregrynskage med marengs. Hurtig at bage … glutenfri … smager helt uimodståeligt!

 

Vafler er oftest lig med dessert. Søde sager, der spises med endnu sødere toppings. Jeg har valgt at gå i en lidt anden retning, for hvorfor skal vaffeljernet kun i brug til dessert? Så her får du opskriften på vafler uden sukker og i stedet med fuldkorn og frisk spinat.

laksewrap

 

Opskrift: Blomkålswrap med laks og hjemmelavet pesto.

 

Vaflerne er glutenfri, men hvis gluten ikke har betydning for dig, kan du uden videre erstatte rismel med hvede – sørg dog for at bruge de grove varianter – fx hvid hvede, der er fuldkornsmel med samme gode bageegenskaber som almindeligt hvedemel.

glutenfri vafler spinat
Masser af frisk spinat er en af de sunde ingredienser i de glutenfri vafler.

Servér de glutenfri vafler med fx en lækre tabouleh eller med en god dip eller måske hummus. Eller prøv min personlige favorit: i stedet for blinis til stenbiderrogn med skyr, dild og finthakket rødløg.

glutenfri vafler spinat

 

Glutenfri vafler med spinat

100 g frisk spinat
Olivenolie til sautering
10 gram gær
2,5 dl minimælk
120 g fuldkornsrismel
120 g rismel
3 æggeblommer
1 drys havsalt
3 æggehvider
Evt. lidt olivenolie til at smøre vaffeljernet

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Skær spinaten i strimler. Sauter i lidt olivenolie, til spinaten er faldet sammen.
  2. Lun mælken, så den er lillefingervarm (ca 37°). Opløs gæren i mælken og tilsæt de to slags rismel, de tre æggeblommer, den sauterede spinat og salt. Rør det godt sammen og sæt til hævning et lunt sted i 45 minutter.
  3. Pisk de 3 æggehvider helt stive og vend dem i den færdighævede dej. Bag de glutenfri vafler i vaffeljernet til de er gyldne – i mit vaffeljern er det 2-3 minutter. Server straks, mens vaflerne er lune og sprøde.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Glutenfri vafler med spinat og fuldkorn
Forfatter
Udgivet
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Del opskriften: