Glutenfri vafler med spinat og fuldkorn

glutenfri vafler spinat
Lune, sprøde og ikke mindst sunde glutenfri vafler.

Hvorfor skal vafler kun være dessert? Disse glutenfri vafler er bagt med fuldkornsmel og spinat – og kan bruges til meget mere …

▶️ Hop direkte til opskriften.

Hvert år i slutningen af marts fejrer vi i Norden Vaffeldag. Historien bag er ikke helt entydig, men foråret og påskens komme er en del af forklaringen. Uanset hvad skal man skal jo respektere mærkedage … og i særlig grad, når mærkedagene har et spiseligt tema.

Havregrynskage med marengs

 

Prøv også: Havregrynskage med marengs. Hurtig at bage … smager helt uimodståeligt!

 

Vafler er oftest lig med dessert. Søde sager, der spises med endnu sødere toppings. Jeg har valgt at gå i en lidt anden retning, for hvorfor skal vaffeljernet kun i brug til dessert? Så her får du opskriften på vafler uden sukker og i stedet med fuldkorn og frisk spinat.

Vaflerne er glutenfri, men hvis gluten ikke har betydning for dig, kan du uden videre erstatte rismel med hvede – sørg dog for at bruge de grove varianter – fx hvid hvede, der er fuldkornsmel med samme gode bageegenskaber som almindeligt hvedemel.

glutenfri vafler spinat
Masser af frisk spinat er en af de sunde ingredienser i de glutenfri vafler.

Servér de glutenfri vafler med fx en lækre tabouleh eller med en god dip eller måske hummus. Eller prøv min personlige favorit: i stedet for blinis til stenbiderrogn med skyr, dild og finthakket rødløg.

glutenfri vafler spinat stenbiderrogn hjerte

 

 

Glutenfri vafler med spinat


100 g frisk spinat
Olivenolie til sautering
10 gram gær
2,5 dl minimælk
120 g fuldkornsrismel
120 g rismel
3 æggeblommer
1 drys havsalt
3 æggehvider
Evt. lidt olivenolie til at smøre vaffeljernet

 

Meget mere fuldkorn: Find alle CookingClubs opskrifter på kager med fuldkorn her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Skær spinaten i strimler. Sauter i lidt olivenolie, til spinaten er faldet sammen.
  2. Lun mælken, så den er lillefingervarm (ca 37°). Opløs gæren i mælken og tilsæt de to slags rismel, de tre æggeblommer, den sauterede spinat og salt. Rør det godt sammen og sæt til hævning et lunt sted i 45 minutter.
  3. Pisk de 3 æggehvider helt stive og vend dem i den færdighævede dej. Bag de glutenfri vafler i vaffeljernet til de er gyldne – i mit vaffeljern er det 2-3 minutter. Server straks, mens vaflerne er lune og sprøde.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Glutenfri vafler med spinat og fuldkorn
Forfatter
Udgivet
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Del opskriften: