Glutenfri vafler med spinat og fuldkorn

Del opskriften:

Hvorfor skal vafler kun være dessert? Disse glutenfri vafler er bagt med fuldkornsmel og spinat – og kan bruges til meget mere …

glutenfri vafler spinat
Lune, sprøde og ikke mindst sunde glutenfri vafler.

Hvert år i slutningen af marts fejrer vi i Norden Vaffeldag. Historien bag er ikke helt entydig, men foråret og påskens komme er en del af forklaringen. Uanset hvad skal man skal jo respektere mærkedage … og i særlig grad, når mærkedagene har et spiseligt tema.

 

 

Vafler er oftest lig med dessert. Søde sager, der spises med endnu sødere toppings. Jeg har valgt at gå i en lidt anden retning, for hvorfor skal vaffeljernet kun i brug til dessert? Så her får du opskriften på vafler uden sukker og i stedet med fuldkorn og frisk spinat.

 

 

Vaflerne er glutenfri, men hvis gluten ikke har betydning for dig, kan du uden videre erstatte rismel med hvede – sørg dog for at bruge de grove varianter – fx Hvid hvede, der er fuldkornsmel med samme gode bageegenskaber som almindeligt hvedemel.

Stor guide: Her er de 11 bedste glutenfri meltyper til bagning.

glutenfri vafler spinat
Masser af frisk spinat er en af de sunde ingredienser i de glutenfri vafler.

 

 

Servér de glutenfri vafler med fx en lækre tabouleh eller med en god dip eller måske hummus. Eller prøv min personlige favorit: servér vafler i stedet for blinis til stenbiderrogn med skyr, dild og finthakket rødløg.

glutenfri vafler spinat

 

glutenfri vafler spinat
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Glutenfri vafler med spinat og fuldkorn

Grove glutenfri vafler – måske til aftensmad?
Forberedelse20 min
Tilberedning20 min
Samlet tid40 min
Ret: Forret
Antal: 8
Forfatter: Simon/CookingClub

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær spinaten i strimler. Sauter i lidt olivenolie, til spinaten er faldet sammen.
  • Lun mælken, så den er lillefingervarm (ca 37°). Opløs gæren i mælken og tilsæt de to slags rismel, de tre æggeblommer, den sauterede spinat og salt. Rør det godt sammen og sæt til hævning et lunt sted i 45 minutter.
  • Pisk de 3 æggehvider helt stive og vend dem i den færdighævede dej.
  • Bag de glutenfri vafler i vaffeljernet til de er gyldne – i mit vaffeljern er det 2-3 minutter. Server straks, mens vaflerne er lune og sprøde.

Video

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

Del opskriften: