Antiinflammatorisk rødbede-hummus

Del opskriften:

De fleste kender og elsker den klassiske hummus, men ved at tilsætte rødbede og gurkemeje bliver denne røde hummus både lækrere, flottere og markant sundere.

antiinflammatorisk sund Rødbede-hummus dip opskrift
Den smukke og velsmagende rødbede-hummus er perfekt dip til fx dampede grøntsager.

Antiinflammatorisk bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf

 

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

 

Der er ikke mange ingredienser i denne rødbede-hummus, men til gengæld er de alle sammen pakket med sundhed. Olivenolien bidrager med enkeltumættet fedt. Kikærterne indeholder mere end 12% kostfibre og med sine 20% protein er mætheden sikret.

guacamole

 

Opskrift: Verdens bedste guacamole.

 

Rødbeden og hvidløget rummer massevis af antioxidanter. Gurkemejen er i antiinflammatorisk sammenhæng lige så potent som sin mere kendte fætter ingefær – og citronsaft er c-vitamin i flydende form. Med andre ord: Rødbede-hummus er kraftfuld sundhed i hver eneste mundfuld.

antiinflammatorisk sund Rødbede-hummus dip opskrift
Hæld alle ingredienserne i en blender og voila: hummus’en er klar!

Med en blender eller en food processor er det ingen sag at lave sin egen hummus. Alle ingredienser skal blot i skålen og blendes et minuts tid, til hummus’en er helt glat og fin. Jeg bruger i denne opskrift på hummus et par skefulde af kogevandet fra rødbederne til at justere konsistensen, hvis den bliver for tyk.

rosmarin-aioli opskrift

 

Opskrift: Hjemmelavet rosmarin-aioli.

 

Rødbede-hummus er lækkert som tilbehør til mange forskellige retter, men i al sin enkelthed er den perfekt som dip til dampede grøntsager. Der er frit valg på alle hylder – her er en stribe forslag til grøntsager, der kan dyppes i hummus: Broccoli, romanesco, gulerod, squash, rødkål, hvidkål, bladselleri, peberfrugt, knoldselleri, asparges eller hvad du har lyst til …

Gør det nemt: Der er rigelig hummus til flere serveringer i denne opskrift. Heldigvis passer den rigtig godt til mange andre retter. Prøv fx rød hummus på et stykke kylling, eller spis den til falafler.

 

Rødbede-hummus

200 g rødbeder
1 dåse kikærter (køb det fx her)
1 spsk tahin (køb det fx her)
1 dl olivenolie (køb det fx her)
2 fed hvidløg
1 hel gurkemejerod
1 tsk spidskommen (køb det fx her)
saft af ½ citron
salt og peber

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Skræl rødbederne og skær dem i små stykker. Læg dem i en gryde med kogende vand, så det lige dækker, og kog i ca. 25 minutter. Hæld vandet fra og lad rødbedestykkerne køle af. Gem lidt af kogevandet til at justere konsistensen med.
  2. Blend rødbederne med kikærter, tahin, olivenolie, hvidløg, skrællet gurkemejerod, spidskommen, citronsaft, salt og peber til en jævn og glat hummus.
  3. Rens, skræl og skær grøntsagerne i passende stykker. Damp dem fx i en bambuskoger, i mikrobølgeovn, i en gryde med sigte eller dampindsats – eller i en dampovn, hvis du har sådan en. De forskellige grøntsager har forskellig tilberedningstid, så mærk efter undervejs – grøntsagerne skal være letdampede, stadig al dente, dvs. med bid i. Kålblade, broccoli og grønne asparges skal fx kun have et par minutter, mens gulerødder og bladselleri godt kan tåle længere tid.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Rødbede-hummus
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *