Chokolade-muffins

Chokolade-muffins
Kagen er næsten mere brownie end chokolade-muffins … karamelagtig og chewy.

Få ting i verden er bedre end end nybagte kager … derfor har jeg gerne et par opskrifter i baghånden på kager, der er hurtige og nemme at bage. Her er en af de glutenfrie varianter.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Denne opskrift på chokolade-muffins kommer fra min mors kogebog, men her har den fået en simpel – men for nogle altafgørende – justering: Den er nemlig uden gluten.

Jeg faldt over økologisk, glutenfrit havremel i det lokale supermarked, så det var oplagt at prøve dette mel i en klassisk muffin. Det er i den sammenhæng værd at glædes over, at havremel er ren fuldkorn med et fiberindhold på 10% – det er faktisk ikke så langt fra fiberindholdet i et rugbrød!

Chokolade-muffins er måske ikke det helt rigtige navn til disse kager, der faktisk minder mere om små portions-brownies – bløde, seje og karamelagtigt lækre (i modsætning til sådan nogle tørre chokolade-muffins, der krummer ud over hele sofaen …).

Disse chokolade-muffins kan sagtens bages med almindeligt hvedemel, hvis du ikke har noget imod gluten. Men brug gerne Hvid Hvede eller bland lidt fuldkornsmel i hvedemelet, så muffins’ene ikke bliver alt for næringsfattige.

Holdbarhed? De holder sig fint et par dage i en lufttæt beholder. Opbevarer du på køl, holder de et par dage længere – og så får du i øvrigt en endnu mere sej og chewy, kølig muffin.

 

 

12 chokolade-muffins

 

Chokolade-muffins


2 æg
250 g rørsukker
100 g smør
1 1/2 tsk vaniljesukker
125 g havremel
4 spsk kakao
1/2 tsk bagepulver
1 drys flagesalt
ca 25 g hvid chokolade
12 flotte hindbær (eller andre bær, fx blåbær, brombær eller halve jordbær)

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Smelt smørret og lad det køle lidt af, men du pisker æg, sukker og vaniljesukker godt og luftigt. Pisk smørret i. Tilsæt mel, cacao, bagepulver og salt (“et drys salt” er, hvad der kan være mellem din tommel- og pegefinger). Rør dejen sammen.
  2. Sæt papirforme i din muffin-bageform, hvis du har en. Eller sæt dobbelt papirforme direkte på en bage plade. Smør formene med lidt af det smeltede smør (særligt de billige forme fra tilbudshylden i supermarkedet hænger ofte fast i kagen). Fordel dejen i formene. Bag muffins’ene i 15 minutter ved 200 grader (varmluft). Sæt dem til afkøling på en bagerist.
  3. Smelt lidt hvid chokolade (ca 25 g) og sæt en lille top på hver chokolade-muffin. Anbring forsigtigt et hindbær ovenpå. Velbekomme!
Del opskriften: