Antiinflammatoriske pandekager med spinat, ingefær og bær

antiinflammatoriske pandekager velsmurt kreutzer weisdorf
Server de antiinflammatoriske pandekager med masser af friske bær. Foto: Andreas Mikkel Hansen

Start dagen i bedste antiinflammatoriske stil med disse skønne pandekager.

Morgenmaden bliver et festfyrværkeri af antiinflammatoriske ingredienser. Ingefæren er oplagt at starte med, og kraften i den stødte, tørrede ingefær er fuldt på højde med den friske. En teskefuld stødt ingefær vejer ca 2,2 g, hvilket svarer til to hele dagsrationer af den sunde knold.

Havregrynet bidrager med masser af kostfibre, mineraler og vitaminer – og også en vis mængde af enkeltumættede fedtsyrer (MUFA), som er en vigtig del af den antiinflammatoriske palet. Det er dog æg og peanutbutter, der er de vigtigste MUFA-bidragsydere til pandekagerne – begge rummer de store mængder af de enkeltumættede fedtsyrer. Og endelig byder spinaten og de mange friske bær på antioxidanter i lange baner.

Antiinflammatorisk bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf

 

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

 

De antiinflammatoriske pandekagerne er uden gluten – hvis du bruger de særlige glutenfri havregryn. Havregryn er i princippet glutenfri, men risikerer at blive “forurenet” med glutenholdige kornprodukter på marken eller under forarbejdning. Glutenfri havregryn er blevet beskyttet hele vejen.

Gør det nemt: Lav en hurtig puré ved at koge en håndfuld frosne bær og lidt vand i et par minutter.

 

Antiinflammatoriske pandekager med spinat, ingefær og friske bær

Ca. 18-20 pandekager

100 g havregryn (brug evt glutenfri havregryn– kan købes her)
2 håndfulde friske spinatblade
2 æg
2 dl minimælk
1 spsk skyr
1 stor banan
1 spsk peanutbutter
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt ingefær
1 knsp salt
lidt rapsolie til stegning
1 håndfuld friske bær

 

Prøv også: Antiinflammatorisk rissalat med savoykål og soltørret tomat.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Mal havregrynene til fint mel i en blender eller foodprocessor og stil det til side.
  2. Hæld spinatblade, æg, mælk, skyr, banan og peanutbutter i blenderen og blend det helt jævnt. Tilsæt havremelet sammen med bagepulver, stødt ingefær og salt og bland det i. Lad dejen hvile et kvarters tid.
  3. Steg de små, tykke antiinflammatoriske pandekager ved lav varme i lidt olie. De skal have ca. 5 minutter på hver side. Servér fx med puré af blendede bær eller friske blåbær, hindbær, brombær eller jordbær.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Antiinflammatoriske pandekager med spinat, ingefær og bær
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)
Del opskriften: