250 dollar cookie-opskrift

Del opskriften:

Disse cookies er inspireret af den amerikanske vandrehistorie – eller urban legend – hvor en forbavset cafégæst bliver opkrævet 250 dollars for en cookie-opskrift, og som hævn deler den med hele verden.

▶️ Hop direkte til opskriften.

250 dollar cookie opskrift glutenfri
Hold godt styr på dine 250 dollar cookies – de bliver revet væk!

I en af de nyeste genfortællinger af historien om den dyre kageopskrift (historien har faktisk eksisteret i utallige variationer siden 1948) er det den amerikanske stormagasin-kæde Neiman Marcus, der står for skud.

 

 

En cafégæst spiser en fantastisk cookie hos Neiman Marcus’ varehus i Dallas, Texas, og bliver så begejstret, at hun beder om opskriften. Hun får lov til at købe den for “two-fifty”, men opdager senere på sin kontoopgørelse, at de har hævet 250 dollars.

Forarget ringer hun til stormagasinet og klager, men de er ikke til at hverken hugge eller stikke i – nu har hun fået opskriften, så de nægter at refundere pengene. Som hævn vælger cafégæsten at dele opskriften med så mange som muligt – dengang var det som et email-kædebrev – i dag ville det vel ha’ været på facebook.

 

 

Neiman Marcus forsvarede sig med, at de slet ikke serverede cookies i deres caféer på det pågældende tidspunkt. Siden har de til gengæld opfundet en cookie-opskrift, som er tilgængelig for alle. Helt gratis. Du kan se deres oprindelige opskrift på 250 dollar cookies her:

Eksternt link: Neiman Marcus’ oprindelige opskrift.

 

 

Herunder får du min udgave af de skønne 250 dollar cookies. Den har et lidt mindre sukkerindhold, indeholder god mørk chokolade (i stedet for den amerikanske semi-sweet chocolate) – og så er den helt uden gluten. Melet er nemlig 100% fuldkornsrismel. Og den hér opskrift må du dele lige så vildt du vil 🙂

Stor guide: Her er de 10 bedste glutenfri meltyper til bagning.

 

Glutenfri 250 dollar Cookies

ca. 15 cookies

100 g blødt smør
150 g brun farin
1 æg
200 g fuldkornsrismel (køb fx dette økologiske fuldkornsrismel)
2 tsk vaniljesukker
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/2 tsk flagesalt (kan fx købes her)
1 tsk pulverkaffe
175 g mørk chokolade 70 % (fx denne lækre origine-chokolade fra Callebaut)

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

Sådan bager du glutenfri cookies

  1. Tænd ovnen på 150° C (varmluft). Pisk smør og brun farin luftigt og cremet med en elpisker i et par minutter. Pisk ægget i.
  2. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver, natron, salt og knust pulverkaffe og rør det godt sammen med sukkermassen. Hak den mørke chokolade groft, og vend chokoladestykkerne i dejen.
  3. Sæt dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, 1 kugle på størrelse med en golfbold til hver cookie. Flad dem lidt ud med bagsiden af skeen. Giv dem god plads, de flyder ud under bagningen.
  4. Bag dine 250 dollar cookies midt i ovnen 17-18 minutter. Lad dem køle af på en bagerist, før du spiser dem – eller deler dem ud …

 

Del opskriften:
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
250 dollar cookie-opskrift
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
3.51star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)