Antiinflammatorisk rissalat med savoykål og soltørret tomat

Del opskriften:
Antiinflammatorisk rissalat bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf
Rissalaten er meget velegnet som antiinflammatorisk madpakke med sine kraftfulde ingredienser. Foto: Andreas Mikkel Hansen

Lækker, mættende og ikke mindst antiinflammatorisk rissalat, der passer perfekt til både frokost på farten og som tilbehør til aftensmaden.

Det er et stærkt hold af råvarer, der har stillet op til denne rissalat … alle har de hver deres kraftfulde antiinflammatoriske effekt og supplerer hinanden – både i virkning og bestemt også i den lækre smag.

laksewrap

 

Opskrift: Blomkålswrap med laks og hjemmelavet pesto

 

Grove fuldkornsris med masser af kostfibre, savoykål og edamamebønner fyldt med vitaminer og gavnlige plantestoffer – plus sunde fedtstoffer fra både valnødder og olivenolie og meget mere … Med andre ord end antiinflammatorisk rissalat, der kan en del mere end mange andre salater.

Antiinflammatorisk bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf

 

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

 

Gør det nemt: Det er smart at koge ekstra ris til aftensmad og gemme lidt til madpakkesalaten dagen efter. Faktisk kan ris holde sig flere dage i køleskabet – husk blot, at de skal på køl kort tid efter kogning. Skal risene spises ved stuetemperatur, er det en god idé at blande dem godt sammen med dressingen – citronen holder dem friske og lækre.

 

Antiinflammatorisk rissalat med savoykål og soltørret tomat

½ dl fuldkornsris, fx basmatiris (kan fx købes her)
100 g savoykål
100 g edamamebønner (optøede)
1 håndfuld bredbladet persille
50 g valnødder (kan fx købes her)

DRESSING:

saft af en halv citron
4 spsk koldpresset ekstra jomfruolivenolie (kan fx købes her)
lidt salt og peber
50 g soltørrede tomater (tørrede uden olie) (kan fx købes her)

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Kog fuldkornsrisene efter anvisning på pakken. Lad risene køle af og bland dem med fintstrimlet savoykål, edamamebønner, finthakket persille og grofthakkede valnødder.
  2. Rør en dressing af citronsaft,olivenolie og et drys salt og peber. Hak de soltørrede tomater fint og lad dem trække i dressingen, indtil madpakken skal spises. Skal den antiinflammatoriske rissalat være en del af aftensmaden, så lad tomaterne trække i dressingen, mens du koger risene.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Antiinflammatorisk risssalat
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)
Del opskriften: