Glutenfri rabarber-crumble

Del:

Når rabarberne for alvor er i sæson, er det tid til at bage denne simple og superlækre kage: Glutenfri rabarber-crumble.

Rabarber-crumble glutenfri
Sprød og sød crumble med den skønne syrlighed fra rabarber – her i en glutenfri udgave.

Crumble betyder smuldredej – altså en dej, der smuldres oven på rabarberfyldet. Der er kun syv ingredienser i denne rabarber-crumble – og ingen af dem indeholder gluten. Så uanset om du døjer med cøliaki, glutenintolerance eller bare har valgt at undgå gluten, ja, så kan du trygt gå i gang med denne opskrift.

Stor guide: Her er de bedste glutenfri meltyper til bagning.

 

 

Rabarber-fyldet skal stå og trække lidt på køl, så væden trækkes ud af rabarberne og opløser sukkeret. En halv times tid kan gøre det, men gerne længere – natten over passer faktisk fint. Rør gerne en gang i fyldet undervejs. Jeg plejer at ordne rabarberne og røre dejen sammen aftenen før – så er det bare at lægge den glutenfri rabarber-crumble sammen, og servere den helt nybagt, når gæsterne kommer. Easy as pie, som amerikanerne siger.

 

 

Der er stor forskel i farve, smag og egenskaber på de forskellige rabarbersorter. I denne glutenfri rabarber-crumble er det ikke altafgørende, hvilken sort du vælger – den søde crumbledej kan sagtens matche selv meget syrlige rabarber. Du kan med andre ord bruge de rabarber, du nu kan få fat på – uanset om de vokser i din have eller du finder dem i en butik. Er stænglerne meget kraftige, skærer du dem blot i meget små stykker.

 

friske rabarber i skål

 

Den glutenfri rabarber-crumble smager fantastisk, som den er. Meget gerne lun. Og den bliver bestemt ikke ringere at en smule skyr, creme fraiche eller måske lidt god vaniljeis. Velbekomme!

 

Rabarber-crumble glutenfri

Bliver der – mod forventning – noget af kagen tilbage, så opbevar den i køleskabet. Dér holder den sig fint i en lille uges tid – og den smager rigtig godt, når den er kold.

 

Rabarbercrumble glutenfri
Udskriv
4.60 fra 22 stemmer

Glutenfri rabarber-crumble

Lynhurtig og lækker glutenfri rabarber-crumble.
Forberedelse10 minutter
Bagetid25 minutter
Samlet tid35 minutter
Ret: Kage
Antal: 8
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Rabarber:

Crumble-dej:

  • 150 g havremel <<< køb fx dette økologiske og glutenfri
  • 125 g sukker
  • 125 g smør (smeltet)

På toppen:

  • 50 g mandler <<< fx disse økologiske spanske mandler

Sådan gør du

  • Rens rabarberne og skær dem i små stykker, helst ikke større end 1×1 cm. Hæld stykkerne i en skål og tilsæt sukker, vaniljesukker og kartoffelmel. Dæk skålen med plastfolie og sæt den i køleskabet i en halv time. Eller natten over, hvis det passer bedre med dine planer. Rør rundt i rabarberne en gang undervejs for at fordele sukkeret.
  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  • Bland havremel, sukker og smeltet smør i en røreskål. Dejen skal blot røres, til den er samlet med en ensartet konsistens.
  • Smør en tærteform med lidt fedtstof, og fordel rabarberne og alt sukkervandet fra dem i formen. Smuldr dejen i et jævnt lag ud over rabarberne. De skal dækkes næsten helt, omend dejen flyder lidt ud, når kagen bager. Men sørg for, at der ikke er store huller i crumble-laget.
  • Hak mandlerne groft, og fordel dem på kagen. Sæt din glutenfri rabarber-crumble i ovnen, og bag den i ca 25 minutter. Dejen skal være gyldenbrun og rabarberne skal boble lidt op i kanterne, så er den klar.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

Del: