Glutenfri rabarber-crumble

Del opskriften:

Rabarber er for alvor i sæson nu, så der er al mulig grund til at bage rabarber-crumble. Her er den simple og superlækre kage bagt uden gluten

▶️ Hop direkte til opskriften.

glutenfriRabarber-crumble
Sprød og sød crumble med den skønne syrlighed fra rabarber – her i en glutenfri udgave.

Crumble betyder smuldredej – altså en dej, der smuldres oven på rabarberfyldet. Der er kun syv ingredienser i denne rabarber-crumble – og ingen af dem indeholder gluten. Så uanset om du døjer med cøliaki, glutenintolerance eller bare har valgt at undgå gluten, ja, så kan du trygt gå i gang med denne opskrift.

Stor guide: Her er de 10 bedste glutenfri meltyper til bagning.

Rabarber-fyldet skal stå og trække lidt på køl, så væden trækkes ud af rabarberne og opløser sukkeret. En halv times tid eller mere – natten over passer fint. Rør gerne en gang i fyldet undervejs. Jeg plejer at ordne rabarberne og røre dejen sammen aftenen før – så er det bare at lægge den glutenfri rabarber-crumble sammen, og servere den helt nybagt, når gæsterne kommer. Easy as pie, som amerikanerne siger.

 

 

glutenfri Rabarber-crumble

En glutenfri rabarber-crumble smager fantastisk, som den er. Gerne lun. Men den bliver bestemt ikke ringere at en smule skyr, creme fraiche eller måske lidt god vaniljeis. Velbekomme!

 

 

Rabarber-crumble glutenfri

 

Glutenfri rabarber-crumble

Dessert til 6-8 personer
Rabarber:

500 g rabarber
125 g sukker
1 spsk vaniljesukker (køb fx denne økologiske vaniljesukker)
2 spsk kartoffelmel

Crumble:

150 g havremel (køb fx dette økologiske havremel)
125 g sukker
125 g smeltet smør
50 g mandler

 

Sådan bager du glutenfri rabarber-crumble

  1. Rens rabarberne og skær dem i små stykker, helst ikke større end 1×1 cm. Hæld stykkerne i en skål og tilsæt sukker, vaniljesukker og kartoffelmel. Dæk skålen med plastfolie og sæt den i køleskabet i en halv time. Eller natten over, hvis det passer bedre med dine planer. Rør rundt i rabarberne en gang undervejs for at fordele sukkeret.
  2. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  3. Bland havremel, sukker og smeltet smør i en røreskål. Dejen skal blot røres, til den er samlet med en ensartet konsistens.
  4. Smør et tærtefad med lidt fedtstof, og fordel rabarberne og alt sukkervandet fra dem i fadet. Smuldr dejen i et jævnt lag ud over rabarberne. De skal dækkes næsten helt, omend dejen flyder lidt ud, når kagen bager. Men sørg for, at der ikke er store huller i crumble-laget.
  5. Hak mandlerne groft, og fordel dem på kagen. Sæt din glutenfri rabarber-crumble i ovnen, og bag den i ca 25 minutter. Dejen skal være gyldenbrun og rabarberne skal boble lidt op i kanterne, så er den klar.

 

Del opskriften:
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Gutenfri rabarber-crumble
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
41star1star1star1stargray Based on 43 Review(s)