Glutenfri rabarber-crumble

Del opskriften:

Når rabarberne for alvor er i sæson, er det tid til at bage denne simple og superlækre kage: Glutenfri rabarber-crumble.

Rabarber crumble glutenfri
Sprød og sød crumble med den skønne syrlighed fra rabarber – her i en glutenfri udgave.

Crumble betyder smuldredej – altså en dej, der smuldres oven på rabarberfyldet. Der er kun syv ingredienser i denne rabarber-crumble – og ingen af dem indeholder gluten. Så uanset om du døjer med cøliaki, glutenintolerance eller bare har valgt at undgå gluten, ja, så kan du trygt gå i gang med denne opskrift.

Stor guide: Her er de bedste glutenfri meltyper til bagning.

 

 

Rabarber-fyldet skal stå og trække lidt på køl, så væden trækkes ud af rabarberne og opløser sukkeret. En halv times tid eller mere – natten over passer fint. Rør gerne en gang i fyldet undervejs. Jeg plejer at ordne rabarberne og røre dejen sammen aftenen før – så er det bare at lægge den glutenfri rabarber-crumble sammen, og servere den helt nybagt, når gæsterne kommer. Easy as pie, som amerikanerne siger.

friske rabarber i skål

En glutenfri rabarber-crumble smager fantastisk, som den er. Gerne lun. Men den bliver bestemt ikke ringere at en smule skyr, creme fraiche eller måske lidt god vaniljeis. Velbekomme!

Rabarber kage serveret

Bliver der – mod forventning – noget af kagen tilbage, så opbevar den i køleskabet. Dér holder den sig fint i en lille uges tid.

 

 

Rabarber-crumble glutenfri
Udskriv
No ratings yet

Glutenfri rabarber-crumble

Lynhurtig og lækker glutenfri rabarber-crumble.
Forberedelse10 min
Bagetid25 min
Samlet tid35 min
Ret: Kage
Antal: 8
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Rabarber:

Crumble-dej:

  • 150 g havremel (køb fx dette økologiske fra Urtekram)
  • 125 g sukker
  • 125 g smør (smeltet)

På toppen:

Sådan gør du

  • Rens rabarberne og skær dem i små stykker, helst ikke større end 1×1 cm. Hæld stykkerne i en skål og tilsæt sukker, vaniljesukker og kartoffelmel. Dæk skålen med plastfolie og sæt den i køleskabet i en halv time. Eller natten over, hvis det passer bedre med dine planer. Rør rundt i rabarberne en gang undervejs for at fordele sukkeret.
  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  • Bland havremel, sukker og smeltet smør i en røreskål. Dejen skal blot røres, til den er samlet med en ensartet konsistens.
  • Smør en tærteform med lidt fedtstof, og fordel rabarberne og alt sukkervandet fra dem i formen. Smuldr dejen i et jævnt lag ud over rabarberne. De skal dækkes næsten helt, omend dejen flyder lidt ud, når kagen bager. Men sørg for, at der ikke er store huller i crumble-laget.
  • Hak mandlerne groft, og fordel dem på kagen. Sæt din glutenfri rabarber-crumble i ovnen, og bag den i ca 25 minutter. Dejen skal være gyldenbrun og rabarberne skal boble lidt op i kanterne, så er den klar.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

Del opskriften: