3 antiinflammatoriske smoothies – rød, gul og grøn

Del opskriften:

En smoothie er den hurtige vej til at få masser af grøntsager indenbords. Her er tre lækre smoothies, der giver dig et antiinflammatorisk boost.

antiinflammatoriske smoothies opskrift velsmurt weisdorf kreutzer
Tre smukke farver, tre lækre antiinflammatoriske smoothies. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Kan man drikke sine grøntsager? Ja, naturligvis. Smoothies behøver ikke blot være bananer og frosne jordbær. Det rette mix af sødmen fra frugt og den antiinflammatorisk styrke fra fx rødbede, spinat, avocado, gulerod, ingefær og gurkemeje kan gøre din smoothie til en sand sundhedsbombe fyldt med velsmag.

Antiinflammatorisk bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf

 

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

 

Nøddesmør indgår i to af smoothie-opskrifterne. Det er lavet af ristede nødder, der på nogle minutter i blenderen på nærmest magisk vis bliver forvandlet til lækkert nøddesmør. Se opskriften her.

 

 

Skal man ikke spise skrællen?

Selvom de fleste skræller – også den på kiwien – indeholder mange gode antioxidanter og kostfibre, er det ikke alle skræller, der er velegnede i en smoothie. Hvis din blender ikke kan hakke skrællerne fint nok, vil de kradse ubehagelig hele vejen ned gennem halsen. Derfor har jeg i opskrifterne foreslået, at du skræller frugterne. Skrællerne kan du jo spise on the side.

 

 

TIP: Gurkemeje og rødbede har begge smukke farver. Men derfor er det jo ikke sikkert, at du gider have farvede fingre i dagevis. Hold på grøntsagerne med et par engangshandsker eller en frysepose, mens du skræller dem.

 

antiinflammatoriske smoothies opskrift velsmurt weisdorf kreutzer
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Antiinflammatoriske smoothies

Tre forskellige antiinflammatoriske smoothies – rød, gul og grøn
Forberedelse10 min
Samlet tid10 min
Ret: Drinks, Mellemmåltid
Antal: 2
Forfatter: Simon/CookingClub

Udstyr

Ingredienser

Rød smoothie:

  • 2 rødbeder (rå, mellemstore – ca. 175 g)
  • 1 æble
  • 150 g frosne bær (blåviolette eller røde bær – gerne en blanding af hindbær, brombær, blåbær og jordbær)
  • 1 citron, saft herfra
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 dl vand

Gul smoothie:

  • 2 gulerødder (mellemstore – ca. 175 g)
  • 1 appelsin
  • 1 gul chili
  • 1 frisk gurkemejerod
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 tsk hjemmelavet nøddesmør
  • 2 dl minimælk

Grøn smoothie:

Sådan gør du

Rød smoothie:

  • Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker. Skræl æblet og fjern kernehuset. Hæld alle ingredienserne i en blender og kør, til det er helt smooth.

Gul smoothie:

  • Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Skræl appelsinen, fjern de hvide hinder og evt. kerner. Halver chilien og fjern kerner og de hvide frøstokke. Skræl gurkemeje og ingefær og blend det hele til en smuk orangegul smoothie. Juster med lidt vand, hvis du foretrækker en tyndere drik.

Grøn smoothie:

  • Skyl spinaten grundigt. Skrab avocadokødet ud af skallen. Skræl æblet og fjern kernehuset. Skræl kiwien og bananen og blend alle ingredienserne godt.

Video

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del opskriften: