Antiinflammatorisk ingefærshot med gurkemeje og citron

Del opskriften:
opskrift ingefær ingefærshot antiinflammatorisk Velsmurt Hjerne
Et ingefærshot på ca 3 cl rummer en solid, antiinflammatorisk dagsdosis af den sunde rod.

Få din daglige dosis ingefær nemt og lækkert med et hjemmelavet, antiinflammatorisk ingefærshot.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Ingefær er en af de helt store stjerner i den antiinflammatoriske kost og det er bestemt ikke uden grund, for den gyldne knold rummer enorm styrke. Ingefær er direkte betændelseshæmmende (= anti-inflammatorisk) og virker samtidig smertedæmpende på ømme, gigtplagede led. Sammen med sin orange fætter gurkemeje – og et skud citron og chili – gør ingefæren dette shot til en seriøst helsebringende drink.

velsmurt hjerne antiinflammatorisk kogebog weisdorf kreutzer politikens forlag

 

Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.

 

Frisk gurkemeje og ingefær kan skrælles med en ske! På den måde skraber du blot den tynde skræl af og bevarer mest muligt af det sunde indhold. Har du fået fat i økologiske udgaver af rødderne, kan du blot vaske dem fri for evt snavs og blende skrællen med.

 

 

opskrift ingefær ingefærshot antiinflammatorisk Velsmurt Hjerne
Den sammenfiltrede pulp – resterne fra ingefær, gurkemeje og chili – er perfekt som både smagsgiver og sundhedsboost.

Tip: Smid ikke pulpen fra dine ingefærshots ud. Selvom du har presset selve saften ud, er der stadig masser af antiinflammatorisk styrke tilbage. Den sammenfiltrede masse er det rene guld som smagsgiver og sundhedsboost til fx sammenkogte retter, supper eller morgengrød.

 

 

Opbevar ingefærshots’ene i køleskabet i en helt ren flaske. Optimalt skolder du flasken med kogende vand inden brug (med forsigtighed, naturligvis). På køl holder både ingefærshots og ingefærpulp i en uges tid.

Det er helt op til dig, om du foretrækker at tage dit ingefærshot morgen, middag eller aften. Du kan også vælge at bide det over i to – en halvdel om morgenen og resten om aftenen.

 

Antiinflammatorisk ingefærshot med gurkemeje og citron

14 shots

200 g frisk ingefær
1 frisk gurkemejerod (ca. 10 g)
½ gul chili, medium styrke
saft af ½ citron
½ liter koldt vand

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Sådan laver du ingefærshot:

  1. Skrab skrællen af ingefær og gurkemejerod, og skær begge dele i tykke skiver (brug handsker, eller hold på gurkemejen med en plastpose – den orange farve smitter helt vildt af).
  2. Fjern stilk, kerner og de hvide frøstokke fra chilien.
  3. Smid det hele i blenderen sammen med citronsaft og vand, og blend, til alt er findelt.
  4. Sigt pulpen fra – sørg for at presse al væden ud. Hæld på en helt ren flaske, og opbevar ingefæltshots’ene på køl.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Antiinflammatorisk ingefærshot med gurkemeje og citron
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)
Del opskriften: