Chili con carne med fuldkorns-tortillas

Del opskriften:
Chili con carne guacamole tortilla opskrift
Chili con carne med hjemmebagt fuldkorns-tortilla og verdens bedste guacamole. Foto: Jakob Valling.

Den klassiske chili con carne er her gjort en god del sundere med gulerødder og persillerod. Hjemmebagte tortillas er også et skridt i den sundere retning – dels er de bagt med fuldkornsmel, dels slipper du for tilsætningsstofferne i købte tortillas.

guacamole

 

Det perfekte tilbehør til chili’en: Verdens bedste guacamole!

 

De hjemmelavede tortillas er bagt med Hvid Hvede, der er fuldkornsmel med samme gode bageevne som almindelig hvedemel, men med fuldkornets sunde kvaliteter som fibre og vitaminer.

Chili con carne er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Mexico City Marathon. Læs mere om bogen.

 

HOVEDRET TIL FIRE PERSONER

 

Chili con carne

350 g. hakket oksekød, 3-7 procent fedt
2 spsk. olivenolie til stegning
2 fed hvidløg
1 stort rødløg
2 stk. gulerødder
1 stk. persillerod
1 dåse hakkede tomater
1 dåse baked beans
1 dåse røde kidneybønner
1 dåse koncentreret tomatpuré
1-2 dl vand
1 tsk. spidskommen
1 tsk. cayennepeber
1 hel rød chili
salt og peber

 

hjemmebagte TORTILLAS, 4 STK.

100 g hvid fuldkornshvedemel
100 g fuldkornshvedemel
1 tsk. bagepulver
1 dl. lunkent vand
1/2 tsk. groft salt
olivenolie til stegning

 

Sticks med kyllingekødboller

 

Prøv også: Hjemmelavede sticks med kyllingekødboller.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Hak hvidløg og rødløg, og svits dem i olivenolien. Tilsæt kødet, og brun det. Riv gulerødder og persillerod groft. Hæld grøntsagerne og alle dåserne i gryden, og rør godt rundt. Halver chilien, fjern kernerne, og læg de halve frugter i gryden. Krydr med spidskommen og cayennepeber, salt og peber, og lad saucen simre på laveste blus i et kvarters tid – gerne meget længere. Rør i saucen med jævne mellemrum.
  2. Bland mel og bagepulver i en røreskål. Opløs saltet i vandet, og hæld det i skålen. Rør dejen sammen, hæld den ud på et meldækket bord, og del den i fire stykker. Form til boller, og rul dem tyndt, tyndt ud med en kagerulle. Pensl dem på begge sider med en smule olivenolie. Sæt en stor teflonpande på mellemblus, og bag pandekagerne lysebrune – ca. 1 minut på hver side. Pak dem ind i sølvfolie efterhånden som de bliver færdige så de holder sig lune og bliver bløde.
  3. Server som pandekager med fyld, eller server det hver for sig. Er chilien for stærk, så smid evt. en skefuld skyr på toppen.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Chili con carne
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften: