Amerikanske pandekager med fuldkorn

Del opskriften:

Amerikanske pandekager er en klassiker på brunchbordet. I denne udgave er almindeligt hvedemel skiftet ud med fuldkornsvarianter, der sniger fibre ind og gør pandekagerne en god sjat sundere.

amerikanske pandekager fuldkorn opskrift blåbær
Amerikanske pandekager med fuldkorn, blåbær og pekannødder. Foto: Jakob Valling.

Et andet sundt – og nemt – stik, vi tager i denne opskrift, er at tilsætte blåbær. Blåbær byder på masser af antioxidanter, og bærrets skal er så tilpas kraftig, at de ikke går i stykker og flyder ud, når pandekagerne bliver bagt.

 

 

Jeg har brugt kærnemælk til mine amerikanske pandekager. Det er primært, fordi kærnemælkens tykke konsistens giver lækre og “fluffy” luftige pandekager. Men det skader bestemt heller ikke, at kærnemælk er meget fedtfattigt, særligt sammenlignet med sødmælk, som mange bruger i deres pandekager.

 

 

Hvid hvede er et smart trick til at få lidt ekstra fuldkorn med i pandekagerne – eller i brød og bagværk i det hele taget. Det er nemlig fuldkornsmel med samme gode bageevne, som vi kender det fra almindeligt, næringsfattigt hvedemel. Prøv selv, næste gang du bager.

Amerikanske pandekager med fuldkorn er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Quebec City Marathon. Læs mere om bogen.

 

 

Amerikanske pandekager med fuldkorn, blåbær og pekannødder

MORGENMAD TIL FIRE PERSONER

2 hele æg
4 dl kærnemælk
200 g hvid hvede
100 g fuldkornshvedemel (fx dette økologiske)
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
2 tsk. bagepulver
1 lille bakke friske blåbær (125 g)
fedtstof til bagning, f.eks. flydende becel
ca. 2 spsk. ahornsirup (køb det fx her)
ca. 20 g pekannødder (fx disse økologiske pekannødder)

 
Meget mere fuldkorn: Find alle CookingClubs opskrifter på kager og brød bagt med fuldkorn her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Pisk mælk og æg sammen. Tilsæt mel, salt, sukker og bagepulver, og pisk dejen fri for klumper. Lad den trække på køl i mindst en halv times tid. Vend blåbær i lige før bagning.
  2. Varm en teflonpande (meget gerne en rigtig pandekage-pande) godt op, og smelt lidt fedtstof på panden. Læg tre-fire små pandekager, ca. 2 spsk. dej pr. pandekage, på panden. Bag til de er gyldne og sprøde.
  3. Server pandekagerne varme med et drys af hakkede pekannødder og ahornsirup efter smag. Frugtsalat kunne være lækkert tilbehør.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Amerikanske pandekager med fuldkorn
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
Del opskriften: