Verdens bedste guacamole

Verdens bedste? OK, det er lidt af en påstand. Men når du først har smagt denne krydrede, saftige guacamole, så er jeg sikker på, at du vil give mig ret.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Avocado er grundlaget for enhver guacamole, ligesom hvidløg og chili er en fast ingrediens. I denne opskrift har jeg tilføjet rødløg, tomat, spidskommen og ikke mindst ekstra styrke fra cayennepeber. Men hvad der løfter denne udgave af den sydamerikanske specialitet til nye højder, er den friske koriander.

Opskrift: Verdens bedste guacamole er perfekt til denne CHILI CON CARNE.

Guacamole avocado
Verdens bedste guacamole er meget mere end bare avocadomos.

Vælg altid modne avocadoer til guacamole, men ikke overmodne. Det er nogle gange lettere sagt end gjort at vælge avocadoer. Der er to relativt sikre metoder at checke modenheden på; 1. hvis den lille stilk nemt falder ud (og du kan se en gul/grøn farve, hvor stilken sad – er farven brun, så er avocadoen overmoden). 2. hvis du fornemmer en blødhed i toppen af avocadoen (der endnu ikke har bredt sig til hele frugten).

Mit bedste tip er at købe dem umodne i god tid og lade dem ligge i et par dage på køkkenbordet, fremfor at købe supermarkedets “formodnede”, der næsten altid er halvrådne. Jeg er i hvert fald blevet skuffet adskillige gange. Du kan speede modningsprocessen lidt op ved at placere en moden banan eller et modent æble tæt på avocadoerne. De udskiller nemlig modningsgassen ethylen (det er også derfor bananer bliver brune af at ligge tæt med æbler).

 

TIL FIRE PERSONER

 

verdens bedste GUACAMOLE


2 stk. Hass avocadoer
1 fed hvidløg
1/2 rødløg
1/2 rød chili
1 tomat
limesaft af en lime
1/2 tsk. spidskommen
1 knsp. cayennepeber
1/2 tsk. flagesalt
2 spsk. frisk koriander
 

SÅDAN GØR DU

  1. Halver avocadoerne. Fjern stenen – det gøres nemmest ved at hakke en skarp kniv ned i stenen, dreje den en kvart omgang. Så slipper den uden problemer. Skrab kødet ud med en spiseske, og mos det med en gaffel i en skål eller en dyb tallerken.
  2. Hak hvidløg, rødløg og chili fint, og bland det i. Skær tomaten i halve, fjern kernerne, hak resten groft, og vend i avocadoen.
  3. Tilsæt limesaft, salt, krydderier og grofthakket koriander, og bland i. Sæt film på, og lad guacamolen trække ved stuetemperatur en halv times tid. Den holder sig fint et par dage på køl, hvis du mod forventning ikke spiser det hele med det samme.
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Verdens bedste guacamole
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Del opskriften: