Verdens bedste guacamole

Del opskriften:

Verdens bedste? OK, det er lidt af en påstand. Men når du først har smagt denne krydrede, saftige guacamole, så er jeg sikker på, at du vil give mig ret.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Avocado er grundlaget for enhver guacamole, ligesom hvidløg og chili er en fast ingrediens. I denne opskrift har jeg tilføjet rødløg, tomat, spidskommen og ikke mindst ekstra styrke fra cayennepeber. Men hvad der løfter denne udgave af den sydamerikanske specialitet til nye højder, er den friske koriander.

Jeg ved godt, at koriander er en krydderurt, der skiller vandene … men hvis du ikke er så vild med koriander, er det oplagt at starte med at blande det i guacamole. Hvorfor? Fordi smagen blander sig med de andre smage og egentlig bare giver en antydning af koriander. Virkelig lækkert! Prøv det.

Der er endda masser af sundhedsegenskaber i en guacamole. Avocado er fuld af gode fedtstoffer – og tomat, chili, rødløg, hvidløg, ja selv lime-saft og de stærke krydderier er på top-10-listerne over sunde og virkningsfulde råvarer. Så spis bare løs!

Opskrift: Verdens bedste guacamole er perfekt til denne CHILI CON CARNE.

guacamole hjemmelavet opskrift
Verdens bedste guacamole er meget mere end bare avocadomos.

Vælg altid modne avocadoer til guacamole, men ikke overmodne. Det er nogle gange lettere sagt end gjort at vælge avocadoer. Der er to relativt sikre metoder at checke modenheden på; 1. hvis den lille stilk nemt falder ud (og du kan se en gul/grøn farve, hvor stilken sad – er farven brun, så er avocadoen overmoden). 2. hvis du fornemmer en blødhed i toppen af avocadoen (der endnu ikke har bredt sig til hele frugten).

Mit bedste tip er at købe dem umodne i god tid og lade dem ligge i et par dage på køkkenbordet, fremfor at købe supermarkedets “formodnede”, der næsten altid er halvrådne. Jeg er i hvert fald blevet skuffet adskillige gange. Du kan speede modningsprocessen lidt op ved at placere en moden banan eller et modent æble tæt på avocadoerne. De udskiller nemlig modningsgassen ethylen (det er også derfor bananer bliver brune af at ligge tæt med æbler).

 

verdens bedste GUACAMOLE

TIL FIRE PERSONER

2 stk. Hass avocadoer
1 fed hvidløg
1/2 rødløg
1/2 rød chili
1 tomat
limesaft af en lime
1/2 tsk. spidskommen
1 knsp. cayennepeber
1/2 tsk. flagesalt
2 spsk. frisk koriander
 
Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Halver avocadoerne. Fjern stenen – det gøres nemmest ved at hakke en skarp kniv ned i stenen, dreje den en kvart omgang. Så slipper den uden problemer. Skrab kødet ud med en spiseske, og mos det med en gaffel i en skål eller en dyb tallerken.
  2. Hak hvidløg, rødløg og chili fint, og bland det i. Skær tomaten i halve, fjern kernerne, hak resten groft, og vend i avocadoen.
  3. Tilsæt limesaft, salt, krydderier og grofthakket koriander, og bland i. Sæt film på, og lad guacamolen trække ved stuetemperatur en halv times tid. Den holder sig fint et par dage på køl, hvis du mod forventning ikke spiser det hele med det samme.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Spicy guacamole med tomat
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften: