Grov grøntsagstærte

Del opskriften:
fuldkorns fedtfattig tærte tærtebund opskrift
Når tærtebunden er god (og grov), er alting godt …

Det er en forsat udfordring at udvikle den perfekte tærtebund … Den skal være grov, den skal være fedtfattig og den skal smage godt. Men vigtigere for en tærtebund; den skal blive sprød, men må ikke smuldre. Ikke nogen nem opgave.

Brioche burgerboller sund fuldkorn opskrift

 

Opskrift: De lækreste brioche-burgerboller med fuldkorn.

 

Denne opskrift viste sig dog at være et ganske godt bud på en løsning. Ved at erstatte noget af fedtstoffet med skyr, holder vi både fedtmængden og det samlede kalorieindhold nede. Forholdet mellem almindeligt hvedemel og fuldkornshvedemel kan justeres. Tærtebunden bliver dog mere og mere usammenhængende, jo mere fuldkornsmel, der kommer i.

 

Tærtebund

Til fire personer

100 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel (køb det fx her)
50 g majsgryn
1/2 tsk salt
80 g skyr
100 g flydende fedtstof (fx Becel)
1 æggeblomme
2 spsk koldt vand

 

Fyldet

Fyldet kan varieres i en uendelighed – med fordel efter hvad du lige har i køleskabet. Her er et forslag:

1 stort bæger hytteost (450 g)
1/2 buket broccoli, i små stykker, blancheret.
200 g spinat (frisk eller optøet)
150 g revet ost, fx emmenthaler (1/3 blandes i fyldet, resten drysses på toppen)
1 æg
2 tomater
Salt og peber

 

fuldkorns fedtfattig tærte tærtebund opskrift
Tærtedejen rulles ud mellem to ark bagepapir. Det nederste ark følger med over i formen.

 

Meget mere fuldkorn: Find alle CookingClubs opskrifter på kager og brød bagt med fuldkorn her.

 

Sådan gør du

  1. Hæld alle ingredienserne i en røreskål, og rør dem sammen til en jævn dej. Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt dejen på køl en halv times tid. Eller mere.
  2. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir (så undgår du, at den klistrer fast til kagerullen – og du undgår at skulle tilsætte mere mel). Den skal være ca 3-4 mm tyk, men vigtigere er, at den passer til din tærteform.
  3. Fjern det øverste ark bagepapir, og læg dejen på det underste ark på plads i formen.
  4. Fordel fyldet i tærtebunden, læg tomatskiverne ovenpå, og drys godt med revet ost øverst.
  5. Bag tærten midt i ovnen ved 200° C i ca. 25 minutter (osten skal være gylden, og fyldet skal boble lidt i kanten).

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Grov grøntsagstærte
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften: