Grov grøntsagstærte

Grov grøntsagstærte tærtebund
Når tærtebunden er god (og grov), er alting godt …

Det er en forsat udfordring at udvikle den perfekte tærtebund … Den skal være grov, den skal være fedtfattig og den skal smage godt. Men vigtigere for en tærtebund; den skal blive sprød, men må ikke smuldre. Ikke nogen nem opgave.

Denne opskrift viste sig dog at være et ganske godt bud på en løsning. Ved at erstatte noget af fedtstoffet med skyr, holder vi både fedtmængden og det samlede kalorieindhold nede. Forholdet mellem almindeligt hvedemel og fuldkornshvedemel kan justeres. Tærtebunden bliver dog mere og mere usammenhængende, jo mere fuldkornsmel, der kommer i.

 

Til fire personer

 

Tærtebund

100 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
50 g majsgryn
1/2 tsk salt
80 g skyr
100 g flydende fedtstof (fx Becel)
1 æggeblomme
2 spsk koldt vand

 

Fyldet

Fyldet kan varieres i en uendelighed – med fordel efter hvad du lige har i køleskabet. Her er et forslag:

1 stort bæger hytteost (450 g)
1/2 buket broccoli, i små stykker, blancheret.
200 g spinat (frisk eller optøet)
150 g revet ost, fx emmenthaler (1/3 blandes i fyldet, resten drysses på toppen)
1 æg
2 tomater
Salt og peber

 

Tærtedej
Tærtedejen rulles ud mellem to ark bagepapir. Det nederste ark følger med over i formen.

 

Sådan gør du

  1. Hæld alle ingredienserne i en røreskål, og rør dem sammen til en jævn dej. Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt dejen på køl en halv times tid. Eller mere.
  2. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir (så undgår du, at den klistrer fast til kagerullen – og du undgår at skulle tilsætte mere mel). Den skal være ca 3-4 mm tyk, men vigtigere er, at den passer til din tærteform.
  3. Fjern det øverste ark bagepapir, og læg dejen på det underste ark på plads i formen.
  4. Fordel fyldet i tærtebunden, læg tomatskiverne ovenpå, og drys godt med revet ost øverst.
  5. Bag tærten midt i ovnen ved 200° C i ca. 25 minutter (osten skal være gylden, og fyldet skal boble lidt i kanten).
Del opskriften: