Havregrynskage med marengs

Del opskriften:

Den simple, men utroligt lækre havregrynskage har fulgt mig det meste af mit liv, siden jeg bagte den som barn for 40 år siden.

Gennem årene er opskriften blevet justeret lidt efter tidens trends (en periode var der fx færre æg i), men denne udgave er – bortset fra lidt mindre sukker, naturligvis – ret tæt på originalen: En skøn og sød lækkerbisken med en karamelagtig lækker havregrynsbund og luftig marengstop.

glutenfri havregrynskage marengs opskrift
Marengsen smøres på den halvbagte havregrynskage-bund og drysses med hakkede mandler.

 

 

Jeg har brugt hakkede mandler på toppen af marengsen, men hasselnødder, valnødder, pekannødder, peanuts eller pistaciekerner (også gerne saltede) er også helt oplagte at bruge. Måske endda flere slags nødder på én gang.

Stor guide: Her er de 10 bedste glutenfri meltyper til bagning.

Havregrynskagen med marengs er uden gluten – hvis du bruger de særlige glutenfri havregryn (kan fx købes her). Havregryn er i princippet glutenfri, men risikerer at blive “forurenet” med glutenholdige kornprodukter på marken og hos mølleren (læs: på fabrikken). Glutenfri havregryn er blevet beskyttet hele vejen.

 

 

glutenfri havregrynskage marengs opskrift
Havregrynskagen er virkelig nem at lave og kræver kun fem ingredienser.

En frisk variationsmulighed: Giv 150 g hindbær (gerne frosne) et hurtigt opkog og smør det på bunden under marengsen. Det giver den glutenfri havregrynskage lidt syrligt modspil til sødmen.

 

 

Havregrynskage med marengs
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Glutenfri havregrynskage med marengs

Æg, sukker, smør, havregryn ... og en håndfuld mandler. Mere skal der ikke til for at bage denne vanvittigt lækre havregrynskage med marengs
Forberedelse20 min
Bagetid30 min
Samlet tid50 min
Ret: Kage
Antal: 12
Forfatter: Simon/CookingClub

Ingredienser

Bunden

  • 250 g havregryn (brug evt glutenfri havregryn)
  • 150 g sukker
  • 175 g smør
  • 3 æggeblommer

Toppen

  • 3 æggehvider
  • 100 g sukker
  • 100 g mandler

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175° grader (varmluft). Bland havregryn og 150 gram sukker i en røreskål. Smelt smørret og rør det godt ind i havregrynene. Lad blandingen stå og trække i 5-10 minutters tid.
  • Del tre æg i blommer og hvider. Hæld hviderne i en skål og sæt dem til side. Rør blommerne i havregrynsmassen.
  • Smør en bradepande på ca 20×30 cm (eller en stor tærteform) med lidt fedtstof – eller for den med bagepapir. Fordel dejen helt jævnt i formen – pres den lidt sammen – og bag den i 8-10 minutter. Bemærk: Bruger du en tærteform eller bradepande med meget tyk bund, skal bagetiden her øges med et par minutter.
  • Mens kagen er i ovnen, pisker du de tre æggehvider helt stive. Pisk de 100 gram sukker i lidt ad gangen. Hak mandlerne groft.
  • Tag kagen ud af ovnen og fordel hurtigt marengsen på. Drys mandlerne på, og sæt kagen tilbage i ovnen. Sænk temperaturen til 150°C og bag kagen færdig. Marengsen skal være gylden og gennembagt. Det tager ca 20-25 minutter, men check lige med en gaffel, om marengens er helt færdigbagt.

Video

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del opskriften: