Havregrynskage med marengs

Havregrynskage med marengs
Havregrynskagen er virkelig nem at lave og kræver kun fem ingredienser.

Den simple, men utroligt lækre havregrynskage har fulgt mig det meste af mit liv, siden jeg bagte den som barn for snart 40 år siden.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Gennem årene er opskriften blevet justeret lidt efter tidens trends (en periode var der fx færre æg i), men denne udgave er – bortset fra lidt mindre sukker, naturligvis – ret tæt på originalen: En skøn og sød lækkerbisken med en karamelagtig lækker havregrynsbund og luftig marengstop.

Havregrynskage med marengs
Marengsen smøres på den halvbagte havregrynskage-bund og drysses med hakkede mandler.
Prøv også: Lækre og sprøde havregryns-cookies.

Jeg har brugt hakkede mandler på toppen af marengsen, men hasselnødder, valnødder, pekannødder eller pistaciekerner (også gerne saltede) er også helt oplagte at bruge. Måske endda flere slags nødder på én gang.

Havregrynskagen med marengs er uden gluten – hvis du bruger de særlige glutenfri havregryn. Havregryn er i princippet glutenfri, men risikerer at blive “forurenet” med glutenholdige kornprodukter på marken og hos mølleren (læs: på fabrikken). Glutenfri havregryn er blevet beskyttet hele vejen.

 

 

Havregrynskage med marengs

Til bunden:

250 g havregryn
150 g rørsukker
175 g smeltet smør (eller flydende fedtstof, som fx Becel)
3 æggeblommer

Til Toppen:

3 æggehvider
100 g rørsukker
100 g mandler

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 175° grader (varmluft). Bland havregryn og 150 gram sukker i en røreskål. Smelt smørret og rør det godt ind i havregrynene. Lad blandingen stå og trække i 5-10 minutters tid.
  2. Del tre æg i blommer og hvider. Hæld hviderne i en skål og sæt dem til side. Rør blommerne i havregrynsmassen.
  3. Smør en bradepande på ca 20×30 cm (eller en stor tærteform) med lidt fedtstof – eller for den med bagepapir. Fordel dejen helt jævnt i formen – pres den lidt sammen – og bag den i 8-10 minutter. Bemærk: Bruger du en meget bradepande eller form med meget tyk bund, skal bagetiden her øges med et par minutter.
  4. Mens kagen er i ovnen, pisker du de tre æggehvider helt stive. Pisk de 100 gram sukker i lidt ad gangen. Hak mandlerne groft.
  5. Tag kagen ud af ovnen og fordel hurtigt marengsen på. Drys mandlerne på, og sæt kagen tilbage i ovnen. Sænk temperaturen til 150°C og bag kagen færdig. Marengsen skal være gylden og gennembagt. Det tager ca 20-25 minutter, men check lige med en gaffel, om marengens er helt færdigbagt.
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Havregrynskage med marengs
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)
Del opskriften: