Tomatkylling med safrancouscous

Del:
tomatkylling nordafrikansk mad opskrift
Opskriften på tomatkylling har sine rødder i Nordafrika. Og varmen fra Sahara kan næsten mærkes i krydderierne … Foto: Jakob Valling.

To krydderier er særligt vigtige i denne tomatkylling med couscous, der er inspireret af det nordafrikanske køkken; Safran og Ras el Hanout.

Ras el Hanout er en krydderiblanding. Navnet er arabisk og betyder noget i retning af “øverste hylde”, altså de fineste varer fra krydderihandlerens hylde. Blandingen har helt sikkert varieret fra krydderihandler til krydderihandler og fra land til land. Jeg har brugt Mill & Mortars udgave, der indeholder Gurkemeje, muskatnød, kanel, sort peber, fennikelfrø, nelliker, chili, laurbærblade, ingefær, rosenblade og lavendelblomst.

 

 

Det andet krydderi, safran, behøver ingen nærmere introduktion. Udover den fine smag har safran den egenskab, at disse røde støvdragere farver deres omgivelser dekorativt gule. I hvert fald, når det gælder ris eller som her couscous.

 

 

Den lækre, varmtkrydrede tomatsauce kan naturligvis bruges til andet end en hel kylling. Prøv fx med kyllingebrystfileter skåret i mindre stykker, kyllingelår, eller kalkunkød. Vil du skære lidt ned på kødet, så lav retten vegetarisk med fx ekstra peberfrugt, aubergine, tomater i både eller champignoner.

 

tomatkylling nordafrikansk mad opskrift
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Tomatkylling med safran-couscous

Varme krydderier fra Nordafrika
Forberedelse30 minutter
Tilberedning50 minutter
Trækketid1 time
Samlet tid2 timer 20 minutter
Antal: 4
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Tomat-kylling

Safran-couscous:

Sådan gør du

  • Bring vandet til couscoussen i kog i en sauterpande, og tilsæt safran. Tag panden af blusset, og lad det trække i 30 minutter.
  • Vask og tør kyllingen, og del den i 10 stykker: underlår, overlår, vinger og de to bryster halveret. Krydr kyllingestykkerne godt med salt, peber og Ras el Hanout.
  • Brun dem i olie i en stor tykbundet gryde ad et par omgange, så alle stykkerne bliver brunet godt. De skal brunes 4-5 min på hver side. Tag kyllingestykkerne op, og læg dem til side.
  • Hak hvidløget groft, pil og skær rødløget i tynde både, og svits begge dele i lidt olie i gryden et par minutter. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, finthakket chili og honning, og lad det koge op.
  • Sæt sauterpanden med safranvandet på ilden igen, kog op, og bland olivenolie, salt, couscous og rosiner i. Sluk for varmen, og lad blandingen trække i yderligere 30 minutter. Vend grofthakket mynte i lige før servering.
  • Læg kylling tilbage i gryden, vend den i tomatsaucen, og lad retten simre i ca 30 min. Fjern kernerne og skær de røde peberfrugter i strimler. Tilsæt sammen med oliven, og bring retten i kog igen. Krydr med salt og rigelig peber.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Tomatkylling med safrancouscous er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Sahara Marathon. Læs mere om bogen.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del: