Citron-aioli

Del opskriften:
citron-aioli opskrift
Revet citronskal og purløg giver en frisk og lækker smag til denne klassiske aioli.

Aioli – hvidløgsmayonnaise – er fast inventar i Middelhavskøkkenet, og velsmagende ledsager til både fisk, kød, brød og grøntsager.

I denne udgave, der er helt perfekt til skaldyr (men smager lige så fantastisk med fx grillet kylling), har jeg tilsat citron og purløg. Det giver en frisk og syrlig smag i god balance til den fede mayonnaise.

rosmarin-aioli opskrift

 

Opskrift: Hjemmelavet rosmarin-aioli.

 

Mayonnaise er en fed sag, ingen tvivl om det. Selv om den er lavet på en olie med en god fedtsyresammensætning, i dette tilfælde rapsolie, skader det ikke at bringe fedtindholdet ned (og proteinindholdet op) med lidt skyr.

teriyaki sauce

 

Opskrift: Hjemmelavet teriyaki-sauce med ingefær.

 

Den største udfordring ved denne opskrift er at ramme balancen, når du smager til med citronskal. Citronsmagen skal være tydelig, men må ikke overdøve hvidløget. Prøv dig frem, og tilsæt evt. mere hvidløg undervejs.

Prøv citron-aioli fx på friskpillede rejer … det smager fantastisk!

 

Citron-aioli

3 spsk. mayonnaise af god kvalitet, rapsoliebaseret
2 spsk. skyr
3 spsk. citronsaft
revet skal af 1/2 økologisk (usprøjtet) citron
1 tsk. purløg, finthakket
1 fed hvidløg

 

SÅDAN GØR DU

  1. Hak purløg fint, pres hvidløget, og rør det sammen med mayonnaise, skyr og citronsaft i en skål. Smag til med fintrevet citronskal – aïolien skal have en tydelig citronsmag uden at overdøve hvidløget.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Citron-aioli
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften: