Tun-ceviche med avocado

Del opskriften:
Tun-ceviche opskrift
Cevichen er lige så flot at servere, som den er nem at tilberede. Foto: Jakob Valling.

Rå tun og avocado er hovedingredienserne i denne lille lækkerbisken af en forret – tun-ceviche. Den er ovenikøbet nem og hurtigt at tilberede.

Vigtigt! Eftersom den spises rå, skal tunen være af det, man kalder “sushi-kvalitet”. Med andre ord skal du helst købe den hos en god fiskehandler, og vil du være helt tryg, så gør som restauranterne og frys tunen ned i mindst et døgn.

 

 

Det kan godt være, at tun og avocado er hovedingredienserne, men koriander spiller en ret stor birolle. For lad os se det i øjnene … få smage skiller vandene som koriander. Er du indædt modstander af den parfumerede krydderurt, så udelad den (brug evt bredbladet persille i stedet). Men du kan også gøre, som jeg selv gjorde det under arbejdet med Maratonkogebogen: Jeg smagte på det. Igen og igen. Lige pludselig gik det op for mig, at koriander faktisk smagte ganske … spændende. Nu synes jeg faktisk, at det smager skønt!

 

 

Tun-ceviche med avocado er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Big Sur Marathon. Læs mere om bogen.

 

Tun-ceviche med avocado

Forret TIL FIRE PERSONER

400 g frisk tun (af sushi-kvalitet)
1 lille rødløg
saft af 2 lime
1 tsk sort peber
1 stor avocado
4 spsk. frisk koriander
salt

 

SÅDAN GØR DU

  1. Skær tunen i små firkanter, ca. 1 x 1 cm. Det kræver en skarp kniv (fx denne Surudo Chef kniv.) – og er lettere, hvis tunen er let frossen. Hæld tunfirkanterne i en skål.
  2. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Bland dem forsigtig i tunen sammen med limesaft og friskkværnet peber. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i en times tid. Vend tunen et par gange undervejs så alle sider bliver marineret i limesaften.
  3. Halver avocadoen, fjern stenen, og skær kødet i tern, ca. 1,5 x 1,5 cm. Hak den friske koriander groft. Vend avocado og koriander i tunen, krydr med lidt salt, og server – fx i små glas på høj stilk.

 

Del opskriften:
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Tun-ceviche
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)