Tun-ceviche med avocado

Tun-ceviche
Cevichen er lige så flot at servere, som den er nem at tilberede. Foto: Jakob Valling.

Rå tun og avocado er hovedingredienserne i denne lille lækkerbisken af en forret. Den er ovenikøbet nem og hurtigt at tilberede.

Kvaliteten af tunen er nok det vigtigste i cevichen. Eftersom den spises rå, skal den være af det, man kalder “sushi-kvalitet”. Med andre ord skal du helst købe den hos en god fiskehandler, og vil du være helt tryg, så gør som restauranterne og frys tunen i et døgn.

Det kan godt være, at tun og avocado er hovedingredienserne, men koriander spiller en ret stor birolle. For lad os se det i øjnene … få smage skiller vandene som koriander. Er du indædt modstander af den parfumerede krydderurt, så udelad den. Men du kan også gøre, som jeg selv gjorde det under arbejdet med Maratonkogebogen: Jeg smagte på det. Igen og igen. Lige pludselig gik det op for mig, at koriander faktisk smagte ganske … spændende.

Tun-ceviche med avocado er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Big Sur Marathon. Læs mere om bogen.

 

Forret TIL FIRE PERSONER

 

Tun-ceviche med avocado

400 g tun, af sushi-kvalitet
1 lille rødløg
saft af 2 lime
1 tsk. sort peber, friskkværnet
1 stor Hass-avocado
4 spsk. frisk koriander, grofthakket
salt

 

SÅDAN GØR DU

  1. Skær tunen i små terninger, ca. 1 x 1 cm. Det kræver en skarp kniv – og er være meget lettere, hvis tunen er let frossen. Læg tunterningerne over i en skål.
  2. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Rør bådene forsigtig i skålen sammen med limesaft og friskkværnet peber. Dæk skålen med film, og sæt den på køl i en times tid. Vend tunen et par gange undervejs så alle sider bliver marineret i limesaften.
  3. Halver avocadoen, fjern stenen, og skær kødet i terninger, ca. 1,5 x 1,5 cm. Hak koriander groft. Vend avocado og koriander i tunen, krydr med lidt salt, og server – f.eks. i små glas på høj stilk.
Del opskriften: