Spicy fiskefrikadeller

Del opskriften:
fiskefrikadeller spicy opskrift
Husk masser af citron og letristet kernerugbrød. Så har du det perfekte måltid med fiskefrikadeller. Foto: Jakob Valling.

Fisk er sundt, så udgangspunktet er godt. Men mange gange ender fiskefrikadeller som en kedelig omgang mel og stegefedt. Her er et par tricks til at booste sundheden i den go’e gamle fiskedelle.

Om du starter med frisk eller frossen fisk er af mindre betydning. Det afgørende for sundheden i dette måltid er, hvad du ellers blander i fiskefarsen. I stedet for mel og sødmælk, som mange bruger, har jeg smidt havregryn og minimælk i farsen. Havregrynene bidrager med lidt fuldkorn, og minimælken sparer lidt på fedtet.

laksewrap

 

Opskrift: Blomkålswrap med laks og hjemmelavet pesto.

 

Gulerødderne giver masser af A-vitamin samtidig med, at det giver fylde til fiskefrikadellerne. De øvrige ingredienser giver fiskefrikadellerne et touch af asien og lidt spicy bid.

Serveret med en god skefuld sauteret spinat og en remoulade-dressing, der er rørt op med skyr og kapers, ja, så har du pludselig et sundt og mættende måltid. Et måltid der slår havnens friture-deller med pommes frites og remo med flere havnebassin-længder.

Spicy fiskefrikadeller er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet North Sea Beach Marathon. Læs mere om bogen.

 

Spicy fiskefrikadeller

Hovedret TIL FIRE PERSONER

500 g fisk, gerne en blanding af torsk og laks
2 hele æg
2 dl minimælk
6 spsk. havregryn
2 stk. gulerødder, fintrevet
4 stk. forårsløg, i tynde skiver
1 stk. rød chili, finthakket, uden kerner
2 cm frisk ingefær, fintrevet
fedtstof til stegning

 

Remouladedressing

4 spsk. remoulade af god kvalitet (rapsoliebaseret)
4 spsk. skyr
1 tsk. kapers

 

Sauteret spinat

2 fed hvidløg
450 gr. spinat, hele friske blade (eller hele frosne blade)
revet citronskal af 1/2 økologisk (usprøjtet) citron
1 spsk. olivenolie
2 stk. citroner, i både
salt og peber

 

SÅDAN GØR DU

  1. Hak fisken så fint som muligt med en skarp kniv. Rør en fars af fisken, havregryn, æg, mælk, gulerod, forårsløg, chili, ingefær, salt og peber, og lad den trække i køleskabet mindst et kvarter – gerne en halv time.
  2. Form fiskefrikadellerne med to spiseskeer, og steg dem gyldne på en teflon-pande i lidt fedtstof ved svag varme ca. 5 minutter på hver side.
  3. Skyl spinaten grundigt – helst i flere omgange (der er ofte meget sand og jord i frisk spinat), og slyng den tør. Hak hvidløgene, svits dem i olie i en sauterpande, tilsæt spinat, og bland det godt rundt. Krydr med revet citronskal, lidt salt og rigelig med peber. Steg videre til spinaten er faldet sammen.
  4. Rør remoulade med skyr og hakkede kapers. Smag til med lidt friskkværnet peber.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Spicy fiskefrikadeller
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften: