Gulerodsmuffins med græskarcreme

Gulerodsmuffins græskarcreme
Gulerodsmuffins med græskarcreme er som skabt til Halloween … men de smager suverænt hele året!

Græskar er helt perfekt til at lave en kagecreme, der bliver ligeså fløjsblød og cremet, som var den fyldt med æg, sukker og fløde. Bare meget sundere.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Græskarcremen kan bruges til tærte, lagkage … ja, stort set alle steder, hvor du ellers ville bruge en klassisk kagecreme. Her er cremen kommet på toppen af skønne fuldkorns-gulerodsmuffins.

Græskarcremen kan laves af både hokkaido-græskar og butternut-græskar, men hokkaido’erne har fordel af den smukke, orange skal, der giver græskarcremen en flot farve. Jeg bruger også skrællen, der dog skal skrubbes godt inden kogningen. Vælg helst økologiske græskar, så er det kun lidt naturligt snavs og ikke sprøjtegift, der skal vaskes af …

 

Prøv også: Har du flere gulerødder tilovers, så prøv gulerodskage med cream cheese-frosting.

 

Gulerodsmuffins’ene er bagt med hvid hvede, som er et fuldkornsprodukt med samme gode bageevne som det almindeligt hvedemel. På den måde får du både fibre og vitaminer fra fuldkornet i en kage.

 

 

Gulerodsmuffins med græskarcreme

12 stk.

150 g brun farin
2 æg
100 g smeltet fedtstof (fx smør, flydende vegetabilsk fedtstof eller ren rapsolie)
100 g moset banan (= 1 stor banan)
100 g frintrevet gulerod (ca 2 gulerødder)
150 g hvid hvede
2 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
1/2 tsk. flagesalt
et lille drys sort peber
50 g grofthakkede pekannødder

Græskarcreme:

1/2 hokkaido- eller butternut-græskar (= 400 g græskar uden kerner)
4 spsk. vand
3 spsk. flormelis
1 spsk. vaniljesukker
1 æg

Pynt:

25 g mørk chokolade

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 175° C (varmluft). Pisk æg og sukker skummende. Rør fedtstoffet i. Tilsæt moset banan og fintrevet gulerod. Bland mel, bagepulver, kanel, salt og peber og vend det i dejen. Tilsæt hakkede nødder og fordel dejen i muffinsforme. Bag i ca. 15 minutter, afhængig af størrelsen på dine forme. Lad dine gulerodsmuffins køle af på en bagerist.
  2. Skrub græskarret grundigt, skær stilk og bund af, fjern kerner og skær kødet i små tern. Damp græskarstykkerne møre med vandet i en kasserolle – det tager ca. 25 minutter. Mos stykkerne ud med en gaffel (det gør ikke noget, hvis der er små stykker af skrællen tilbage). Tilsæt flormelis, vanillesukker og æg, og varm cremen igennem ved lav varme i et par minutter. Lad græskarcremen køle lidt af.
  3. Hæld græskarcremen på en sprøjtepose og sprøjt en fin top på muffinsene. Pynt med striber af smeltet mørk chokolade.
Del opskriften: