Lidt sundere gulerodskage

Del opskriften:

Gulerodskagen blev oprindeligt skabt som en “lidt sundere” kage. Men en stor del af den sundhed går ofte tabt i store mængder sukker. Så nu tager vi den lige et skridt videre.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Gulerodskage sund opskrift
Udover at smage fantastisk, tager gulerodskagen sig også ganske godt ud på kagebordet.

Sukkermængden er et oplagt sted at starte. Gulerødder er jo ret søde i sig selv, så der er slet ikke behov for så meget tilsat sukker. I denne opskrift har jeg skåret det ned til 100 gram, og har så suppleret med revet æble.

gulerod muffins græskar opskrift video

 

Opskrift: Gulerodsmuffins til Halloween!

 

Udover gulerødder er en gulerodskage kendetegnet ved smagen af kanel. Den smag har jeg nuanceret lidt med vanilje, kardemomme og ingefær – alle krydderier, der “flytter fokus” fra den lidt mindre sødme i gulerodskagen. (Næste gang vil jeg prøve at bage gulerodskagen med lidt friskrevet ingefær i stedet for stødt, tørret ingefær. Udover at gøre smagen lidt skarpere, giver det jo også lidt ekstra sundhed.)

citronmåne fuldkorn citronkage sund opskrift video

 

Opskrift: Citronmåne med fuldkorn … den legendariske klassiker – sundere!

 

Gulerodskage sund opskrift
En saftig og krydret kage med knasende valnødder og en frisk og kølig creme på toppen.

Toppingen, ostecremen eller frostingen – kært barn har mange navne – er normalt også meget sød. Her giver syrligheden fra cream cheese og frisk citron et godt modspil til den krydrede kage. Velbekomme!

 

Gulerodskage

4 æg
100 g brun farin
1 fintrevet æble (ca 100 g)
75 g smør
75 g rapsolie (køb det fx her)
400 g fintrevet gulerod
150 g hvid fuldkornshvedemel
50 g fuldkornshvedemel (køb det fx her)
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk stødt ingefær
kornene af 1/2 vaniljestang (eller 1 tsk vaniljesukker)
1/2 tsk salt
50 g valnødder, grofthakkede

 

Cream cheese-frosting

200 g Philadelphia Light
1 spsk flormelis
1 tsk flydende honning
saft og skal fra 1/2 økologisk citron
kornene fra 1/2 vaniljestang (eller 1 tsk vaniljesukker)

 

Meget mere fuldkorn: Find alle CookingClubs opskrifter på kager og brød bagt med fuldkorn her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
  2. Slå de fire æg ud i en røreskål. Tilsæt brun farin og pisk det luftigt og cremet.
  3. Smelt smørret og pisk det i sammen med rapsolie, revet æble og revet gulerod.
  4. Bland de tørre ingredienser (mel, bagepulver, natron og alle krydderierne) sammen i en skål. Vend det hele i dejen.
  5. Rør til sidst valnødderne i, og hæld dejen i en springform foret med bagepapir eller smurt med lidt fedtstof.
  6. Bag gulerodskagen midt i ovnen i 35-40 minutter. Check den med den gode gamle strikkepind – eller med et stegetermometer, der skal vise over 90°.
  7. Mens gulerodskagen køler helt af, pisker du ingredienserne til frostingen helt glat. Fordel det på den afkølede kage, og pynt med friskrevet citronskal.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Gulerodskage
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften: