X

Spicy fiskefrikadeller

Del:
Husk masser af citron og letristet kernerugbrød. Så har du det perfekte måltid med fiskefrikadeller. Foto: Jakob Valling.

Fisk er sundt, så udgangspunktet er godt. Men mange gange ender fiskefrikadeller som en kedelig omgang mel og stegefedt. Her er et par tricks til at booste sundheden i den go’e gamle fiskedelle.

Om du starter med frisk eller frossen fisk er af mindre betydning. Det afgørende for sundheden i dette måltid er, hvad du ellers blander i fiskefarsen. I stedet for mel og sødmælk, som mange bruger, har jeg smidt havregryn og minimælk i farsen. Havregrynene bidrager med lidt fuldkorn, og minimælken sparer lidt på fedtet.

Gulerødderne giver masser af A-vitamin samtidig med, at det giver fylde til fiskefrikadellerne. De øvrige ingredienser giver fiskefrikadellerne et touch af asien og lidt spicy bid.

Serveret med en god skefuld sauteret spinat og en remoulade-dressing, der er rørt op med skyr og kapers, ja, så har du pludselig et sundt og mættende måltid. Et måltid der slår havnens friture-deller med pommes frites og remo med flere havnebassin-længder.

Udskriv

Spice fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller boostet med grønt
Køkken Dansk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Trækketid 20 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

  • 500 g fisk (gerne en blanding af torsk og laks)
  • 2 æg
  • 2 dl minimælk
  • 6 spsk havregryn
  • 2 gulerødder
  • 4 forårsløg
  • 1 rød chili
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 spsk olivenolie (til stegning)

Remoulade-dressing:

  • 4 spsk remoulade (af god kvalitet, gerne rapsoliebaseret)
  • 4 spsk skyr
  • 1 tsk kapers

Sauteret spinat:

  • 2 fed hvidløg
  • 450 g spinat (hele blade – friske eller frosne)
  • 1/2 citron, skallen herfra (vælg en usprøjtet, gerne økologisk citron)
  • 2 spsk olivenolie (til stegning)
  • 2 citroner (i både)
  • salt
  • sort peber

Sådan gør du

Fiskefrikadeller:

  • Hak fisken så fint som muligt med en skarp kniv. Rør en fars af fisken, havregryn, æg, mælk, fintrevet gulerod, finthaket forårsløg, finthakket chili, revet ingefær, salt og peber. Lad farsen trække i køleskabet mindst et kvarter – gerne en halv time.
  • Form fiskefrikadellerne med to spiseskeer, og steg dem gyldne på en teflon-pande i lidt fedtstof ved svag varme ca. 5 minutter på hver side.

Sauteret spinat:

  • Skyl spinaten grundigt – helst i flere omgange (der er ofte meget sand og jord i frisk spinat), og slyng den tør. Hak hvidløgene, svits dem i olie i en sauterpande, tilsæt spinat, og bland det godt rundt. Krydr med revet citronskal, lidt salt og rigelig med peber. Steg videre til spinaten er faldet sammen.

Remouladedressing:

  • Rør remoulade med skyr og hakkede kapers. Smag til med lidt friskkværnet peber.

Noter

Spicy fiskefrikadeller er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet North Sea Beach Marathon. Læs mere om bogen.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger