X

Antiinflammatorisk rejesalat

Del:
Den antiinflammatoriske rejesalat smager skønt på en skive kernerugbrød – gerne letristet. Foto: Andreas Mikkel Hansen

Sprød og frisk rejesalat med færre kalorier og fuld antiinflammatorisk styrke.

I det antiiflammatoriske univers er de fede fisk (fx laks, sild og makrel) de største stjerner. Målt på indholdet af Omega-3 er rejerne langt nede på listen – men de er der. Og med rejernes lave kalorieindhold kan rejesalaten sagtens være med på en antiinflammatorisk buffet.

Den probiotiske yogurt i dressingen er en af de vigtige ingredienser. Denne type yogurter, fx Cultura, A38 eller Kefir, indeholder nemlig nogle særdeles mavevenlige mælkesyrebakterier. Når disse bakterier fodres med kostfibrene i fx rugbrødet under den antiinflammatoriske rejesalat stortrives de, gavner tarmfloraen og med den bla. dit immunforsvar.

Opskriften er fra kogebogen “Tab dig sundere”.
Læs mere om bogen her.

I en klassisk rejesalat svømmer de stakkels (ofte ret få) rejer rundt i en tvivlsom mayonnaise med udkogte asparges, sukker, konserveringsmidler og andet skidt. I denne antiinflammatoriske rejesalat er dressingen baseret på en mager yogurt, mens rejerne får godt og sprødt selskab af blomkål og frisk agurk.

På farten: Rejesalaten skal holdes kold, hvis du tager den med i madpakken. Du kan med fordel vente med anretningen indtil frokosttid.

Bonuskulhydrater – antiinflammatorisk rejesalat: Fx en skive kernerugbrød mere pr. person.

Hvad i alverden er bonuskulhydrater?

I bogen Tab dig Sundere bruger vi begrebet “bonuskulhydrater”. Det dækker over en ekstra portion kulhydrat – gerne groft brød eller fuldkornspasta – som du kan supplere med på ekstra aktive dage. Det kan være dage med træning eller en rask gåtur (bonuskulhydraterne ikke tæller med i ernæringsberegningerne nedenfor).

Opskrifterne i bogen Tab dig Sundere er skræddersyet til vægttab med antiinflammatorisk styrke. Der er færre kalorier i retterne – som regel takket være begrænsede kulhydratmængder. Til gengæld er de sunde fedstoffer Omega-3 og MUFA højt prioriteret.

Udskriv

Antiinflammatorisk kold rejesalat

Frokost med rejer og sprøde grøntsager
Ret Frokost
Køkken Dansk
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 2
Kalorier 386kcal
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

  • ½ rød chili (gerne stærk)
  • 2 spsk probiotisk yoghurt (fx Cultura eller A38)
  • 4 spsk purløg (finthakket)
  • ½ tsk friskrevet ingefær
  • 2 spsk olivenolie < køb fx denne økologiske olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • ½ tsk salt
  • sort peber
  • 100 g blomkål
  • ½ agurk
  • 200 g rejer (i lage eller optøede)
  • 2 skiver kernerugbrød
  • 2 håndfulde feldsalat

Sådan gør du

  • Fjern kerner og frøstokke fra chilien og hak den fint. Bland chilien med yoghurt, purløg, ingefær, olivenolie, citronsaft, salt og peber i en røreskål.
  • Hak blomkålen groft og skær agurken i kvarte skiver.
  • Dræn rejerne i en sigte eller på et par ark køkkenrulle. Vend grøntsagerne og rejerne i dressingen.
  • Anret rejesalaten på to skiver kernerugbrød og en bund af feldsalat.

Noter

Opskriften er fra kogebogen "Tab dig sundere med antiinflammatorisk kost". Læs mere om bogen her.

Nutrition

Calories: 386kcal | Carbohydrates: 30.9g | Protein: 23g | Fat: 18.8g | Fiber: 7g

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Næringsindhold pr. person
Energi, kcal 386
Fedt, g 18,8
Kulhydrat, g 30,9
Kostfibre, g 7
Protein, g 23

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

You can control the ways in which we improve and personalize your experience. Please choose whether you wish to allow the following:

Indstillinger