X

Tun-ceviche med avocado

Del:
Cevichen er lige så flot at servere, som den er nem at tilberede. Foto: Jakob Valling.

Rå tun og avocado er hovedingredienserne i denne lille lækkerbisken af en forret – tun-ceviche. Den er ovenikøbet nem og hurtigt at tilberede.

Ceviche er perfekt som forret til nytårsmenuen, men den smager nu også ret fantastisk på en ganske almindelige lørdag …

Ceviche er en traditionel sydamerikansk ret, hvor hovedingrediensen er råmarineret fisk. Der findes uendelig mange variationsmuligheder – både hvad angår fisk (prøv fx laks, torsk, hellefisk) og hvad angår de øvrige ingredienser.

Vigtigt! Eftersom den spises rå, skal tunen være af det, man kalder “sushi-kvalitet”. Med andre ord skal du helst købe den hos en god fiskehandler, og vil du være helt tryg, så gør som restauranterne og frys tunen ned i mindst et døgn.

Det kan godt være, at tun og avocado er hovedingredienserne, men koriander spiller en ret stor birolle. For lad os se det i øjnene … få smage skiller vandene som koriander. Er du indædt modstander af den parfumerede krydderurt, så udelad den (brug evt bredbladet persille i stedet). Men du kan også gøre, som jeg selv gjorde det under arbejdet med Maratonkogebogen: Jeg smagte på det. Igen og igen. Lige pludselig gik det op for mig, at koriander faktisk smagte ganske … spændende. Nu synes jeg, at det smager skønt og bruger det flittigt!

Udskriv

Tun-ceviche med avocado

Frisk og spicy forret
Ret Forret
Køkken Mexikansk
Forb. tid 15 minutter
Trækketid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4
Forfatter Simon/CookingClub

Equipment

Ingredienser

  • 400 g tun (af sushi-kvalitet)
  • 1 rødløg
  • 2 lime, saft herfra
  • 1 tsk sort peber
  • 1 avocado
  • 4 spsk frisk koriander
  • salt

Sådan gør du

  • Skær tunen i små firkanter, ca. 1 x 1 cm. Det kræver en skarp kniv – og det er lettere, hvis tunen er let frossen. Hæld tun-firkanterne i en skål.
  • Pil rødløget, og skær det i tynde både. Bland dem forsigtig i tunen sammen med limesaft og friskkværnet peber. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i en times tid. Vend tunen et par gange undervejs så alle sider bliver marineret i limesaften.
  • Halver avocadoen, fjern stenen, og skær kødet i tern, ca 1,5 x 1,5 cm. Hak den friske koriander groft. Vend avocado og koriander i tunen, krydr med lidt salt, og server – fx i små glas på høj stilk.

Noter

Tun-ceviche med avocado er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Big Sur Marathon. Læs mere om bogen.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger