Glutenfri snackbar med nødder og vanilje

Del opskriften:
antiinflammatorisk hjemmelavet glutenfri snackbar opskrift velsmurt weisdorf
Sprød, sød og lækker glutenfri snackbar. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Glutenfri snackbarer proppet med nødder, ingefær og vanilje. Nemme at bage, nemme at tage med og nemme at spise.

▶️ Hop direkte til opskriften.

En håndfuld nødder er en af de nemmeste antiinflammatoriske snacks. Det er takket være nøddernes store indhold af sunde enkeltumættede fedtsyrer, kaldet MUFA. Nødderne er også rige på protein og kostfibre, der blandt andet sikrer god mæthed.

Disse glutenfri snackbarer blander det bedste fra en hel stribe forskellige nødder i én sød, sprød og særdeles lækker mundfuld. De er både nemme at bage og nemme at tage med på farten som et lille mellemmåltid.

Antiinflammatorisk bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf

 

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

 

Som ekstra antiinflammatorisk boost indeholder de glutenfri snackbarer frisk ingefær – en af de stærkeste antiinflammatoriske råvarer. Det giver både sundhed og en dejlig smag til barerne.

 

 

Vanilje er ikke bare vanilje – der er kæmpe forskel på både kvalitet og smag (og dermed også prisen). Du kan få en lille, halvtør vaniljestang billigt i supermarkedet, men der er heller ikke meget godt at sige om den. Det er der til gengæld om disse vanvittigt lækre vaniljestænger fra Mette Ravn Vanilje. Perfekte sammen med nødder og karamel. De er så rige i vaniljesmag, at du kan nøjes med den halve mængde eller mindre.

 

 

Gør det smart: Gem de glutenfri snackbarer i en tætsluttende kagedåse og tag en enkelt op ad gangen. Nødderne holder sig knasende i mindst en uge.

 

Glutenfri snackbar med nødder og vanilje

10 snackbarer

50 g hasselnødder
50 g valnødder
50 g mandler
25 g pistacienødder
50 g pekannødder
20 g hørfrø
2 cm frisk ingefær
korn fra ½ vaniljestang
100 g flydende honning (fx denne økologisk akaciehonning fra Søbogaard)

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Sådan laver du glutenfri snackbarer:

  1. Tænd ovnen på 175° C (varmluft).
  2. Hak alle nødderne groft og rør dem sammen med hørfrø, friskrevet ingefær og vaniljekorn. Saml det hele med honningen.
  3. Hæld nøddemassen i en tærteform foret med bagepapir. Pres den godt sammen i ca 1½ centimeters tykkelse. Bag den i ca 20 minutter.
  4. Lad kagen køle af, før du skærer den ud til glutenfri snackbarer – eller brækker den i mindre stykker.

 

Del opskriften:
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Glutenfri snackbar med nødder og vanilje
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)