Glutenfri knækbrød med rødbede og ingefær

Del opskriften:

De lækreste og sprødeste glutenfri knækbrød fyldt med antiinflammatorisk styrke. Nemme at bage – svære at holde fingrene fra.

▶️ Hop direkte til opskriften.

opskrift antiinflammatorisk glutenfri knækbrød Velsmurt Hjerne weisdorf kreutzer
Sprøde glutenfri knækbrød med ingefær, rødbede og nødder. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

De er simpelthen vanedannende, disse antiinflammatoriske og glutenfri knækbrød. Jeg ved ikke, om det skyldes den skønne smag af ristede hasselnødder, det sprøde knæk eller tanken om alle de gode, sunde ingredienser. Under alle omstændigheder er der god grund til at prøve at bage dem selv. Og det er heldigvis nemt.

opskrift antiinflammatorisk glutenfri knækbrød Velsmurt Hjerne weisdorf kreutzer
Dejen til de glutenfri knækbrød rulles tyndt ud på bagepapir og skæres i tern inden bagning.

velsmurt hjerne antiinflammatorisk kogebog weisdorf kreutzer politikens forlag

 

Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.

 

Men hvad er det så, der gør de glutenfri knækbrød så sunde og antiinflammatoriske? Der er flere gode ting i: frisk ingefær, enkeltumættede fedt fra både rapsolie og hasselnødder. Og ikke mindst det tårnhøje indhold af magnesium i både hørfrø, sesamfrø og hasselnødderne.

 

 

Magnesium er et livsvigtigt mineral, der bla er afgørende for, at vores celler kan danne energi, at kroppens enzymer fungerer, at du kan danne proteiner, nedbryde fedtsyrer, bevæge dine muskler og meget mere.

Vil du vide mere om magnesium, så læs sundhedsredaktør Karen Lyagers blogindlæg om magnesium.

Tip: Rødbederne farver kraftigt, så pas på omgivelserne, når du river dem. Brug evt handsker eller hold på rødbeden med en frysepose, så du undgår knaldrøde fingre.

 

 

I Velsmurt Hjerne omtaler vi begrebet “FODMAP”. Forkortelsen dækker over en stribe forskellige kulhydrater, der kan være et ubehageligt bekendtskab for dig, hvis du døjer med irritabel tyktarm. Nogle antiinflammatoriske råvarer indeholder disse FODMAP-kulhydrater – derfor er opskrifterne i bogen forsynet med forslag til udskiftninger eller begrænsninger i mængderne af visse ingredienser. Se efter “Low-FODMAP”-tippet nederst i opskrifterne.

Se mere om antiinflammatorisk kost og FODMAP i artiklen her.

 

Glutenfri knækbrød med rødbede og ingefær

30 stk

150 g rødbede
100 g gulerod
1 spsk fintrevet frisk ingefær (ca. 2 cm)
75 g havregryn (brug evt glutenfri havregryn– kan købes her)
50 g hasselnødder, finthakkede
50 g hørfrø
25 g sesamfrø
1 tsk salt
1 knsp bagepulver
2 spsk rapsolie (fx denne økologiske, koldpressede rapsolie)

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 125° C (varmluft).
  2. Skræl rødbede og gulerødder, og riv begge dele på et fint rivejern. Bland godt sammen med alle de øvrige ingredienser.
  3. Rul dejen ud mellem to lag bagepapir til 2-3 mm’s tykkelse – så jævnt et lag som muligt. Flyt dejen på det nederste lag bagepapir over på en bageplade.
  4. Skær riller i dejen, fx med en pizzaskærer, så der bliver 30 firkanter. Sæt pladen i ovnen og bag ca. 1 1/4 time. De er færdige, når kanterne begynder at brune.
  5. Lad knækbrødene køle af på en bagerist, knæk dem fra hinanden og opbevar dem i en tætsluttende kagedåse. Knækbrødene holder et par uger. Teoretisk.

 

Low-FODMAP:

OK ved max et par stykker knækbrød pr. person.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Glutenfri knækbrød med rødbede
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
41star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)
Del opskriften: