X

3 x antiinflammatorisk julekonfekt

Del:

Julekonfekt behøver slet ikke være usundt. Her er tre skønne julekugler med antiinflammatorisk styrke.

Julen kan være en svær tid at komme igennem, hvis man gerne vil leve sundt. Heldigvis er rigtig mange af de traditionelle juleråvarer decideret sunde, men drukner ofte i store mængder smør og sukker og andet. I de rette sammenhænge kan julekonfekten blive ikke bare acceptabelt, men decideret antiinflammatorisk godkendt.

1. Antiinflammatoriske julekugler med ingefær

Små kalorielette ingefærkugler med antiinflammatorisk styrke. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Lækre ingefærkugler fyldt med mandler, mørk chokolade og frisk ingefær. Nem og hurtig julekonfekt med fuld antiinflammatorisk styrke (og endda lidt færre kalorier).

Opskrift: Ingefærkugler.

Ingefær er en af de helt store (jule)stjerner i den antiinflammatoriske kost. Det skyldes indholdet af de kraftfulde gingeroler, der virker inflammationsdæmpende.

2. Antiinflammatorisk julekonfekt med mørk chokolade

Inde i konfektkuglernes sprøde chokoladeskal gemmer sig masser af antiinflammatoriske styrke. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Konfekt behøver ikke være forbeholdt juledagene … disse små, søde hapsere er nemlig fyldt med en hel stribe ingredienser, der gør underværker for din sundhed – året rundt.

Opskrift: Konfektkugler med peanuts og chokolade.

Mørk chokolade med et kakaoindhold på mindst 70% er heldigvis “tilladt” i den antiinflammatoriske kost. Det høje kakaoindhold sikrer, at sukkerindholdet er minimalt og de gavnlige stoffer i chokoladen kommer til deres ret.

3. Antiinflammatorisk julekonfekt med hasselnødder

Sund konfekt i form af antiinflammatoriske nougatkugler. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

De sunde konfektkugler byder blandt andet på hasselnødder, mørk chokolade, rapsolie, kakao og havregryn. Alle er de på listen over gode, antiinflammatoriske ingredienser.

Opskrift: Sunde nougat-kugler.

Hasselnødder har den herlige egenskab, at de smager som nougat, når de bliver ristet. Hvilket jo giver god mening, da ristede hasselnødder er hovedingrediensen i den bløde nougat, vi kender fra julekonfekt … Sammen med den gode mørke chokolade kommer julekonfekt-kuglerne til at smage som den skønneste nougat – bare meget sundere.

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

You can control the ways in which we improve and personalize your experience. Please choose whether you wish to allow the following:

Indstillinger