Sommer-lagkage med glutenfri marengsbunde

Del opskriften:

En farvestrålende glutenfri lagkage med marengsbunde, rabarbercreme, “nougat”creme, hakket chokolade og friske sommerbær – bliver det mere sommerligt?

Der er så mange skønne sommersmage i denne glutenfri lagkage; søde jordbær, syrlige rabarber og frisk flødeskum. Den smager fantastisk, når den lige er lagt sammen, men faktisk endnu bedre dagen efter … hvis der altså bliver noget tilbage.

 

 

Cremerne består af en klassisk kagecreme rørt op med luftig flødeskum, og smagt til med henholdsvis rabarberkompot og Nutella. Har du ikke Nutella, kan lidt smeltet mørk chokolade eller lidt smeltet blød nougat også gøre det.

lagkage glutenfri marengsbunde opskrift
Sommerens friske bær kommer virkelig til deres ret i denne lagkage sammen med fløjsblød creme og de seje, sprøde marengsbunde.

 

Du kan med fordel lave kagecremen og rabarberkompotten dagen før. Det skal nemlig være helt afkølet, før det blandes med flødeskummet. Og man har sjældent overskud til afkøling, når fødselsdagsgæsterne er lige på trappen.

 

Kagecreme til glutenfri lagkage

Lagkage TIL 10-12 PERSONER

4 æggeblommer
4 spsk rørsukker
5 tsk majsstivelse (fx dette økologiske)
5 dl mælk
1/2 vaniljepulver (kan fx købes her)
Flødeskum af en halv liter piskefløde

Til “nougat”cremen:

4 spsk Nutella

Til rabarbercremen (rabarberkompot):

Et lille bundt rabarber (ca 300 g)
3 spsk rørsukker
Revet skal af 1/4 usprøjtet citron

 

lagkage glutenfri marengsbunde opskrift
Marengsmassen til de glutenfri lagkagebunde er fordelt på bagepladen i en nogenlunde rund form.

 

Marengsbunde – glutenfri lagkagebunde

4 æggehvider
200 g sukker

 

Desuden

100 g hvid chokolade (kan fx købes her)
100 g mørk chokolade (kan fx købes her)
1 bakke jordbær (500 g)
1 bakke blåbær (125 g)
1 bakke hindbær (125 g)

 

 

Sådan laver du glutenfri lagkage

  1. Kagecremen: Pisk æggeblommer med sukker og majsstivelse i en kasserolle. Tilsæt mælk og vaniljepulver. Smid resten af stangen med i kasserollen, og lad det koge op UNDER OMRØRING på lavt blus. Pas på, det brænder nemt på. Lad cremen koge sig tyk i to minutter og tag den af varmen. Lad den køle af under omrøring.
  2. Rabarberkompot: Skær rabarberne i små tern. Hæld i en kasserolle med sukker og citronskal. Kog ind til kompot ved lavt, lavt blus i ca 20 minutter. Rør et par gange i kompotten undervejs. Lad den køle helt af.
  3. Marengsbunde: Pisk hviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk videre i et par minutter til massen er sej som flødebolleguf. Hæld marengsen på bageplader beklædt med bagepapir og brug en dejskraber til at forme runde bunde – med fordel i en størrelse, der passer til dit lagkagefad … Bag marengsbundene nederst i ovnen i 25 minutter ved 130 grader. Sæt dem til afkøling på en bagerist
  4. Rabarbercreme og “nougat”creme: Del kagecremen i to røreskåle. Bland rabarberkompotten i den ene, og Nutella i den anden (Blødgør evt Nutellaen 10 sekunder i mikroovnen). Pisk fløden til skum og vend en halvdel i hver af de to cremer. Rør ikke for kraftigt, så ryger luftigheden i skummet.
  5. Læg lagkagen sammen: Anbring forsigtigt den ene marengsbund på et lagkagefad. Smør “nougat”cremen på, drys med grofthakket hvid chokolade og fordel skiver af jordbær på hele laget. Læg dernæst den anden marengsbund på, smør med rabarbercremen og drys med mørk chokolade. Pynt til sidst lagkagen med så mange jordbær, blåbær og hindbær, som der er plads til. Voila!

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

Del opskriften:
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Sommer-lagkage med glutenfri marengsbunde
Forfatter
Udgivet
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)