Sommer-lagkage med glutenfri marengsbunde

Del opskriften:

En farvestrålende glutenfri lagkage med marengsbunde, rabarbercreme, “nougat”creme, hakket chokolade og friske sommerbær – bliver det mere sommerligt?

Der er så mange skønne sommersmage i denne glutenfri lagkage; søde jordbær, syrlige rabarber og frisk flødeskum. Den smager fantastisk, når den lige er lagt sammen, men faktisk endnu bedre dagen efter … hvis der altså bliver noget tilbage.

 

 

Cremerne består af en klassisk kagecreme rørt op med luftig flødeskum, og smagt til med henholdsvis rabarberkompot og hasselnøddecreme. Har du ikke hasselnøddecreme, kan lidt smeltet mørk chokolade og lidt smeltet blød nougat bruges.

lagkage glutenfri marengsbunde opskrift
Marengsmassen til de glutenfri lagkagebunde er fordelt på bagepladen i en nogenlunde rund form.

 

 

For at give cremen vaniljesmag har jeg brugt vaniljepulver – det er pulveriserede vaniljestænger, der smager skønt af vanilje og er nemt at dosere. Du kan sagtens bruge kornene fra en halv vaniljestang, hvis du har sådan én til overs.

 

glutenfri lagkage marengs-lagkagebunde
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Sommer-lagkage med glutenfri marengsbunde

Den lækreste lagkage fyldt med skønne sommersmage
Forberedelse50 min
Tilberedning30 min
Bagetid25 min
Samlet tid1 t 45 min
Ret: Kage
Antal: 12
Forfatter: Simon/CookingClub

Ingredienser

Glutenfri lagkagebunde:

  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker

Rrabarberkompot:

  • 1 bundt rabarber (ca 300 g)
  • 3 spsk rørsukker
  • ¼ citron, skallen herfra (usprøjtet)

Lagkagecreme:

Fyld og pynt:

Sådan gør du

Glutenfri lagkagebunde:

  • Pisk hviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk videre i et par minutter til massen er sej som flødebolleguf.
  • Hæld marengsen på bageplader beklædt med bagepapir og brug en dejskraber til at forme runde bunde – med fordel i en størrelse, der passer til dit lagkagefad ...
  • Bag marengsbundene nederst i ovnen i 25 minutter ved 130 grader. Sæt dem til afkøling på en bagerist

Rabarberkompot:

    Kagecremer:

    • Skær rabarberne i små tern. Hæld i en kasserolle med sukker og citronskal. Kog ind til kompot ved lavt, lavt blus i ca 20 minutter. Rør et par gange i kompotten undervejs. Lad den køle helt af.
    • Pisk æggeblommer godt sammen med sukker og majsstivelse i en kasserolle. Pisk mælk og vaniljepulver i.
    • Lad det koge op UNDER OMRØRING på lavt blus. Pas på, det brænder nemt på. Lad cremen koge sig tyk i to minutter og tag den så af varmen. Lad cremen køle af under omrøring.
    • Del kagecremen i to røreskåle. Bland rabarberkompotten i den ene, og hasselnøddesmør i den anden (Blødgør evt hasselnøddesmør 10 sekunder i mikroovnen). Pisk fløden til skum og vend en halvdel i hver af de to cremer. Rør ikke for kraftigt, så ryger luftigheden i skummet.

    Læg lagkagen sammen:

    • Anbring forsigtigt den ene marengsbund på et lagkagefad. Smør "nougat"cremen på, drys med grofthakket hvid chokolade og fordel skiver af jordbær på hele laget. Læg dernæst den anden marengsbund på, smør med rabarbercremen og drys med mørk chokolade. Pynt til sidst lagkagen med så mange jordbær, blåbær og hindbær, som der er plads til. Voila!

    Video

     

    Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

     

    Del opskriften: