Sommer-lagkage med marengs

Sommer-lagkage med marengsbunde
Sommerens friske bær kommer virkelig til deres ret i denne lagkage sammen med fløjsblød creme og de seje, sprøde marengsbunde.

En farvestrålende lagkage med marengsbunde, rabarbercreme, “nougat”creme, hakket chokolade og friske sommerbær – bliver det mere sommerligt?

Der er så mange skønne sommersmage i denne lagkage; søde jordbær, syrlige rabarber og frisk flødeskum. Den smager fantastisk, når den lige er lagt sammen, men faktisk endnu bedre dagen efter … hvis der altså bliver noget tilbage.

Havregrynskage med marengs

 

Prøv også: Havregrynskage med marengs. Hurtig at bage … smager helt uimodståeligt!

 

Cremerne består af en klassisk kagecreme rørt op med luftig flødeskum, og smagt til med henholdsvis rabarberkompot og Nutella. Har du ikke Nutella, kan lidt smeltet mørk chokolade eller lidt smeltet blød nougat også gøre det.

Du kan med fordel lave kagecremen og rabarberkompotten dagen før. Det skal nemlig være helt afkølet, før det blandes med flødeskummet. Og man har sjældent overskud til afkøling, når fødselsdagsgæsterne er lige på trappen.

 

Lagkage TIL 10-12 PERSONER

 

Kagecreme til lagkage

4 æggeblommer
4 spsk rørsukker
5 tsk majsstivelse
5 dl mælk
1/2 vaniljepulver
Flødeskum af en halv liter piskefløde

Til “nougat”cremen:

4 spsk Nutella

Til rabarbercremen (rabarberkompot):

Et lille bundt rabarber (ca 300 g)
3 spsk rørsukker
Revet skal af 1/4 citron

 

Marengs lagkagebund
Marengsmassen er fordelt på bagepladen i en nogenlunde rund form.

 

Marengsbunde til lagkage

4 æggehvider
200 g sukker

 

Desuden

100 g hvid chokolade
100 g mørk chokolade
1 bakke jordbær (500 g)
1 bakke blåbær (125 g)
1 bakke hindbær (125 g)

 

 

SÅDAN GØR DU

  1. Kagecremen: Pisk æggeblommer med sukker og majsstivelse i en kasserolle. Tilsæt mælken og kornene fra vaniljestangen. Smid resten af stangen med i kasserollen, og lad det koge op UNDER OMRØRING på lavt blus. Pas på, det brænder nemt på. Lad cremen koge sig tyk i to minutter og tag den af varmen. Lad den køle af under omrøring.
  2. Rabarberkompot: Skær rabarberne i små tern. Hæld i en kasserolle med sukker og citronskal. Kog ind til kompot ved lavt, lavt blus i ca 20 minutter. Rør et par gange i kompotten undervejs. Lad den køle helt af.
  3. Marengsbunde: Pisk hviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk videre i et par minutter til massen er sej som flødebolleguf. Hæld marengsen på bageplader beklædt med bagepapir og brug en dejskraber til at forme runde bunde – med fordel i en størrelse, der passer til dit lagkagefad … Bag marengsbundene nederst i ovnen i 25 minutter ved 130 grader. Sæt dem til afkøling på en bagerist
  4. Rabarbercreme og “nougat”creme: Del kagecremen i to røreskåle. Bland rabarberkompotten i den ene, og Nutella i den anden (Blødgør evt Nutellaen 10 sekunder i mikroovnen). Pisk fløden til skum og vend en halvdel i hver af de to cremer. Rør ikke for kraftigt, så ryger luftigheden i skummet.
  5. Læg lagkagen sammen: Anbring forsigtigt den ene marengsbund på et lagkagefad. Smør “nougat”cremen på, drys med grofthakket hvid chokolade og fordel skiver af jordbær på hele laget. Læg dernæst den anden marengsbund på, smør med rabarbercremen og drys med mørk chokolade. Pynt til sidst lagkagen med så mange jordbær, blåbær og hindbær, som der er plads til. Voila!
Del opskriften: