Glutenfri havregryns-cookies

Del:

Der skal ikke nødvendigvis mange ingredienser til glutenfri cookies. Og ved at bage med havre får du skønne, sprøde småkager uden hvede – med masser af smag.

Det tager ikke mange minutter at bage disse cookies. Med blot et kvarters arbejdstid og 12 minutter i ovnen har du nybagte cookies klar på under en halv time!

glutenfri havregrynscookies opskrift
Så er der serveret: Sprøde, lækre og glutenfri cookies.

Havregryn smager jo i sig selv ganske godt (i modsætning til hvedemel, der smager ret fesent), og den gode smag går igen i disse nemme glutenfri cookies. Jeg har brugt Urtekram’s økologiske glutenfri havremel, men havremel er i store træk bare blendet havregryn, og det kan du sagtens lave selv. I Rema1000 kan du også få et fremragende økologisk og glutenfrit havremel.

Stor guide: Her er de bedste glutenfri meltyper til bagning.

Har du ikke pekannødder, er hasselnødder et godt bud på en erstatning. Du kan dog bruge alle slags nødder – eller helt udelade dem, hvis du vil. Prøv evt at tilsætte en håndfuld rosiner eller tørrede tranebær – det giver ekstra meget bid til dine havregryns-cookies (vælg dog helst tørrede tranebær som disse, der er sødet med æblejuice og ikke sukker).

 

 

Bonus-info til sci-fi-fans: Denne opskrift på havregryns-cookies er inspireret af filmen The Matrix. I filmen får hovedpersonen Neo en cookie som trøst for en nedslående nyhed. Han får at vide, at småkagen hurtigt vil gøre ham i bedre humør. Disse glutenfri havregryns-cookies vil helt sikkert have samme effekt på dig.

 

 

glutenfri havregrynscookies opskrift
Udskriv
4.84 fra 12 stemmer

Glutenfri havregrynscookies

Søde, sprøde og vanvittigt velsmagende glutenfri cookies med havregryn og havremel.
Forberedelse15 minutter
Bagetid12 minutter
Samlet tid27 minutter
Ret: Kage
Antal: 9
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
  • Smelt smørret og pisk det godt sammen med sukkeret. Pisk ægget i. Tilsæt havregryn, havremel, bagepulver, vaniljesukker og salt, og rør dejen sammen.
  • Hak den mørke chokolade og pekannødderne. Vend dem i dejen.
  • Læg bagepapir på en bageplade. Sæt dejen på bagepladen i kugler med to skeer. De skal være på størrelse med små tennisbolde – så bliver der 9 stk. Du kan også lave dem lidt mindre – på størrelse med bordtennisbolde – så bliver der 16 stk.
  • Bag dine glutenfri havregryns-cookies i 12-14 minutter. De bliver svagt gyldne, sprøde udenpå, saftige inden i. Lad dem køle af på en bagerist, og opbevar dem i en tætsluttende kagedåse.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del: