Glutenfri havregryns-cookies

Del:

Der skal ikke nødvendigvis mange ingredienser til glutenfri cookies. Og ved at bage med havre får du skønne, sprøde småkager uden hvede – med masser af smag.

Det tager ikke mange minutter at bage disse cookies. Med blot et kvarters arbejdstid og 12 minutter i ovnen har du nybagte cookies klar på under en halv time!

glutenfri havregrynscookies opskrift
Så er der serveret: Sprøde, lækre og glutenfri cookies.

Havregryn smager jo i sig selv ganske godt (i modsætning til hvedemel, der smager ret fesent), og den gode smag går igen i disse nemme glutenfri cookies. Jeg har brugt Urtekram’s økologiske glutenfri havremel, men havremel er i store træk bare blendet havregryn, og det kan du sagtens lave selv. I Rema1000 kan du også få et fremragende økologisk og glutenfrit havremel.

Stor guide: Her er de bedste glutenfri meltyper til bagning.

Har du ikke pekannødder, er hasselnødder et godt bud på en erstatning. Du kan dog bruge alle slags nødder – eller helt udelade dem, hvis du vil. Prøv evt at tilsætte en håndfuld rosiner eller tørrede tranebær – det giver ekstra meget bid til dine havregryns-cookies (vælg dog helst tørrede tranebær som disse, der er sødet med æblejuice og ikke sukker).

 

 

Bonus-info til sci-fi-fans: Denne opskrift på havregryns-cookies er inspireret af filmen The Matrix. I filmen får hovedpersonen Neo en cookie som trøst for en nedslående nyhed. Han får at vide, at småkagen hurtigt vil gøre ham i bedre humør. Disse glutenfri havregryns-cookies vil helt sikkert have samme effekt på dig.

 

 

glutenfri havregrynscookies opskrift
Udskriv
4.80 fra 5 stemmer

Glutenfri havregrynscookies

Søde, sprøde og vanvittigt velsmagende glutenfri cookies med havregryn og havremel.
Forberedelse15 min
Bagetid12 min
Samlet tid27 min
Ret: Kage
Antal: 9
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
  • Smelt smørret og pisk det godt sammen med sukkeret. Pisk ægget i. Tilsæt havregryn, havremel, bagepulver, vaniljesukker og salt, og rør dejen sammen.
  • Hak den mørke chokolade og pekannødderne. Vend dem i dejen.
  • Læg bagepapir på en bageplade. Sæt dejen på bagepladen i kugler med to skeer. De skal være på størrelse med golfbolde – så bliver der 9 stk.
  • Bag dine glutenfri havregryns-cookies i 12 minutter. Lad dem køle af på en bagerist, og opbevar dem i en tætsluttende kagedåse.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del: