Glutenfri havregryns-cookies

Del opskriften:

Der skal ikke mange ingredienser til en god cookie. Og ved at bage med havre får du skønne, sprøde og hvedefri småkager med masser af smag.

glutenfri havregrynscookies opskrift
Så er der serveret: Sprøde, lækre og glutenfri cookies.

Havregryn smager jo i sig selv ganske godt (i modsætning til hvedemel, der smager ret fesent), og den gode smag går igen i disse nemme glutenfri cookies. Jeg har brugt Urtekram’s økologiske glutenfri havremel, men havremel er egentlig bare blendet havregryn, og det kan du sagtens lave selv.

Stor guide: Her er de 10 bedste glutenfri meltyper til bagning.

Har du ikke pekannødder, er hasselnødder et godt bud på en erstatning. Du kan dog bruge alle slags nødder – eller helt udelade dem, hvis du vil. Prøv evt at tilsætte en håndfuld rosiner eller tørrede tranebær – det giver ekstra meget bid til dine havregryns-cookies (vælg dog gerne tørrede tranebær, der er sødet med æblejuice og ikke sukker).

 

 

Bonus-info til film-fans: Denne opskrift på havregryns-cookies er inspireret af filmen The Matrix. I filmen får hovedpersonen Neo en cookie som trøst for en nedslående nyhed. Han får at vide, at småkagen hurtigt vil gøre ham i bedre humør. Disse glutenfri havregryns-cookies vil helt sikkert have samme effekt på dig.

 

 

glutenfri havregrynscookies opskrift
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Glutenfri havregrynscookies

Søde, sprøde og vanvittigt velsmagende glutenfri cookies med havregryn og havremel.
Forberedelse15 min
Bagetid12 min
Samlet tid27 min
Ret: Kage
Antal: 9
Forfatter: Simon/CookingClub

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
  • Smelt smørret og pisk det godt sammen med sukkeret. Pisk ægget i. Tilsæt havregryn, havremel, bagepulver, vaniljesukker og salt, og rør dejen sammen.
  • Hak den mørke chokolade og pekannødderne. Vend dem i dejen.
  • Læg bagepapir på en bageplade. Sæt dejen på bagepladen i kugler med to skeer. De skal være på størrelse med golfbolde – så bliver der 9 stk.
  • Bag dine glutenfri havregryns-cookies i 12 minutter. Lad dem køle af på en bagerist, og opbevar dem i en tætsluttende kagedåse.

Video

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del opskriften: