Grov pesto med valnødder og citron

Grov pesto med valnødder
Grov pesto med valnødder og citronskal. Frisk, knasende og lækker.

Hjemmelavet pesto smager bare bedre … Den hér kan du lave uden blender – grov, knasende og skøn på et stykke ristet brød. Eller blandet i pasta. Eller som salatdressing. Eller som tilbehør til … ja, nærmest alt!

▶️ Hop direkte til opskriften.

Pesto er så meget mere end et lille glas fra supermarkedshylden, fyldt med en falmet-grøn og trevlet masse. Har du først prøvet at lave den selv, er det svært, ja nærmest umuligt, at gå tilbage.

Det kræver ikke en blender at lave en lækker pesto. Jeg er blevet meget begejstret for grov pesto, hvor alle ingredienserne er hakket med køkkenkniven eller revet på et rivejern. Den grove konsistens er fantastisk … knasende, men samtidig cremet.

Anvendelsesmulighederne for den grove pesto er nærmest uendelige – man kan næsten tale om en opgradering til al slags mad. Prøv at dryppe lidt pesto på din pizza næste gang – uanset om det er en pizza, du selv har lavet, eller en pizza, du har købt.

Husk at bruge en usprøjtet citron, når du spiser skallen. Hvis du er i tvivl, så køb en økologisk! Vask gerne citronen (og tør den af), inden du river skallen i.

 

 

Grov pesto med valnødder og citron


1 stort bundt basilikum – med stilke (ca. 75-100 g)
50 g valnøddekerner
4 spsk jomfruolivenolie af god kvalitet
1-2 fed hvidløg (efter smag)
skal af 1/2 citron (usprøjtet, gerne økologisk)
75 g parmesanost

 

SÅDAN GØR DU

  1. Hak valnøddekernerne helt fint. Hak basilikum fint. (Helst med en skarp kniv – en sløv kniv moser i stedet for at hakke.) Pil og hak hvidløget fint.
  2. Riv en usprøjtet citron (gerne økologisk) på den fine side af rivejernet, og riv parmesanen på den grove side af rivejernet.
  3. Saml alle ingredienserne i en røreskål. Tilsæt en god jomfruolivenolie. Mængden af olie – og dermed pestoens konsistens – justeres efter smag og behag.
  4. Hvis pestoen ikke skal spises med det samme, så hæld den på et syltetøjsglas, som du har skyllet med Atamon eller som du har skoldet forinden med kogende vand. Det forlænger holdbarheden til en uges tid.
Del opskriften: