Grov pesto med valnødder og citron

Del opskriften:

Hjemmelavet pesto smager bare bedre … Denne udgave kan du lave uden blender – grov, knasende og skøn på et stykke ristet brød. Eller blandet i pasta. Eller som salatdressing. Eller som tilbehør til … ja, nærmest alt!

▶️ Hop direkte til opskriften.

grov pesto valnødder hjemmelavet opskrift
Grov pesto med valnødder og citronskal. Frisk, knasende og lækker.

Pesto er så meget mere end et lille glas fra supermarkedshylden, fyldt med en falmet-grøn og trevlet masse. Har du først prøvet at lave det selv, er det nærmest umuligt at gå tilbage.

guacamole

 

Opskrift: Verdens bedste guacamole.

 

Det kræver ikke en blender at lave en lækker pesto. Jeg er meget begejstret for denne grove udgave, hvor alle ingredienserne er hakket med køkkenkniven eller revet på et rivejern. Den grove konsistens er fantastisk … knasende, men samtidig cremet. Det kræver naturligvis en god, skarp køkkenkniv, fx denne Surudo Chef kniv.

Grov pesto opskrift
Den grove pesto har en skøn konsistens – og smager vanvittig godt.

Anvendelsesmulighederne for den grove pesto er nærmest uendelige – man kan næsten tale om en opgradering til al slags mad. Prøv at dryppe lidt på din pizza næste gang – uanset om det er en pizza, du selv har lavet, eller en pizza, du har købt.

laksewrap

 

Opskrift: Blomkålswrap med laks og hjemmelavet pesto.

 

Husk at bruge en usprøjtet citron, når du spiser skallen. Hvis du er i tvivl, så køb en økologisk! Vask gerne citronen (og tør den igen), inden du river skallen i.

I klassisk pesto laves med pinjekerner, men her har jeg brugt valnødder. Dels fordi valnødder rummer massevis af sunde fedtstoffer, dels fordi valnødder bare smager godt. Pesto kan laves af alle slags nødder, så hvis du ikke har valnødder i skuffen, kan du bruge fx mandler eller hasselnødder. Eller naturligvis pinjekerner.

 

Grov pesto med valnødder og citron


1 stort bundt basilikum – med stilke (ca. 75-100 g)
50 g valnøddekerner
4 spsk jomfruolivenolie af god kvalitet
1-2 fed hvidløg (efter smag)
skal af 1/2 citron (usprøjtet, gerne økologisk)
75 g parmesanost

 

SÅDAN GØR DU

  1. Hak valnøddekernerne helt fint. Hak basilikum fint. (Helst med en skarp kniv – en sløv kniv moser i stedet for at hakke.) Pil og hak hvidløget fint.
  2. Riv en usprøjtet citron (gerne økologisk) på den fine side af rivejernet, og riv parmesanen på den grove side af rivejernet.
  3. Saml alle ingredienserne i en røreskål. Tilsæt en god jomfruolivenolie. Mængden af olie – og dermed pestoens konsistens – justeres efter smag og behag.
  4. Hvis pestoen ikke skal spises med det samme, så hæld den på et syltetøjsglas, som du har skyllet med Atamon eller som du har skoldet forinden med kogende vand. Det forlænger holdbarheden til en uges tid.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Grov pesto med valnødder og citron
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften: