Elsker du smagen af Nutella, så er denne markant sundere, hjemmelavede nøddecreme lige noget for dig!
Alle elsker Nutella, ikke sandt? Taget i betragtning af, at Nutella bruger langt størstedelen af alle de hasselnødder, der dyrkes på planeten!
Men indholdet af sukker og palmeolie i den italienske klassiker er ikke ligefrem antiinflammatorisk (snarere det modsatte). Heldigvis kan du selv lave en sund nøddecreme, der BÅDE smager vidunderligt OG indeholder masser af gode sager.
Den hemmelige ingrediens i denne sunde hjemmelavede nutella er … græskar! Græskar giver sødme som sukker og har en cremet konsistens, der gør fedtstof overflødigt.
Hasselnøddesmør er en anden vigtig ingrediens i nøddecremen. Den giver nemlig en skøn nougatagtig smag, der bringer minder til den legendariske Nutella-smag. Du kan finde opskriften på nøddesmør her.
Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.
Hjemmelavet nøddecreme smager fantastisk på en skive letristet rugbrød eller på en nybagt koldhævet morgenbolle. Du kan naturligvis også spise en teskefuld bare sådan …
Nøddecremen holder sig fint en uges tid på køl i en lufttæt opbevaringsboks – eller i et syltetøjsglas – skoldet med kogende vand.
Hjemmelavet nøddecreme med vanilje
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
- 150 g græskar (hokkaido eller butternut)
- 25 g mørk chokolade 70% < køb det her
- 25 g flydende honning < fx denne økologiske akaciehonning
- 1 spsk hasselnøddesmør (klik for opskrift)
- 1 tsk vaniljepulver < køb det her
Sådan gør du
- Skræl græskarret, fjern kernerne og skær kødet i små stykker. Damp dem møre i en gryde med et par spiseskefulde vand i ca. 15-20 minutter. Blend græskarstykkerne med en stavblender, eller mos dem med en gaffel.
- Hak den mørke chokolade groft og lad den smelte i den varme græskarmos. Tilsæt honning, nøddesmør og vaniljekorn og rør det hele godt sammen.
Opskriften indeholder sponsorerede links.