Hjemmelavet nøddecreme med vanilje

Del opskriften:
antiinflammatorisk hjemmelavet sund nøddecreme opskrift velsmurt weisdorf
Det perfekte mellemmåltid (eller morgenmad): Ristet rugbrød med sund, hjemmelavet nøddecreme. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Elsker du smagen af Nutella, så er denne hjemmelavede – og markant sundere – nøddecreme lige noget for dig!

▶️ Hop direkte til opskriften.

Alle elsker Nutella, ikke sandt? Men indholdet af sukker og palmeolie i den italienske klassiker er ikke ligefrem antiinflammatorisk (snarere det modsatte). Heldigvis kan du selv lave en sund nøddecreme, der BÅDE smager vidunderligt OG indeholder masser af gode sager.

 

 

Den hemmelige ingrediens i denne sunde nutella er … græskar! Græskar giver sødme som sukker og har en cremet konsistens, der gør fedtstof overflødigt.

 

 

Hasselnøddesmør er en anden vigtig ingrediens i nøddecremen. Den giver nemlig en skøn nougatagtig smag, der bringer minder til den legendariske Nutella-smag. Du kan finde opskriften på nøddesmør her.

Antiinflammatorisk bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf

 

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

 

Den hjemmelavede nøddecreme smager fantastisk på en skive letristet rugbrød eller på en nybagt koldhævet morgenbolle. Du kan naturligvis også spise en teskefuld bare sådan …

 

 

Nøddecremen holder sig fint en uges tid på køl i en lufttæt opbevaringsboks – eller i et syltetøjsglas – skoldet med kogende vand.

 

Hjemmelavet nøddecreme med vanilje

1 glas

150 g græskar – hokkaido eller butternut
25 g mørk chokolade 70% (fx denne lækre origine-chokolade fra Callebaut)
25 g honning (køb fx denne økologisk akaciehonning fra Søbogaard)
1 spsk hasselnøddesmør (se opskriften her)
1 tsk vaniljepulver (køb fx dette økologiske vaniljepulver)

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Sådan laver du hjemmelavet nøddecreme:

  1. Skræl græskarret, fjern kernerne og skær kødet i små stykker. Damp dem møre i en gryde med et par spiseskefulde vand i ca. 15-20 minutter. Blend græskarstykkerne med en stavblender, eller mos dem med en gaffel.
  2. Hak den mørke chokolade groft og lad den smelte i den varme græskarmos. Tilsæt honning, nøddesmør og vaniljekorn og rør det hele godt sammen.

 

Del opskriften:
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Antiinflammatorisk nøddecreme med vanilje
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)