Hjemmelavet nøddesmør

Del:

Start, parat, BLEND! Her får du tre lækre varianter af nøddesmør, der alle er vanvittig sunde og vanvittig velsmagende.

antiinflammatorisk mandelsmør nøddesmør opskrift velsmurt weisdorf kreutzer
Tre slags nøddesmør på stribe: Hasselnøddesmør, mandelsmør og cashewnøddesmør.

Alle slags nødder kan blive til det lækreste nøddesmør blot ved at blende dem. Det kan vi takke nøddernes store indhold af fedt for – ikke mindst de sunde enkeltumættede fedtsyrer (de såkaldte MUFA’er) der er så gavnlige for din sundhed.

antiinflammatorisk mandelsmør nøddesmør opskrift velsmurt weisdorf kreutzer
Nyristede nødder klar til blenderen.

Der er forskel på fedtindholdet i nødder, og nogle har brug for lidt hjælp til at blive flydende. Til det formål bruger jeg en lille smule rapsolie, der oven i købet tilfører lidt ekstra af det gode fedt:

  • Hasselnødder: Indeholder 60 % fedt. Behøver ingen rapsolie. Blendes ca 5 minutter.
  • Mandler: Indeholder 52 % fedt. Tilsæt 1-2 tsk rapsolie. Blendes ca 8 minutter.
  • Cashewnødder: Indeholder 46 % fedt. Tilsæt 2 tsk rapsolie. Blendes ca 6 minutter.

Antiinflammatorisk bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf

 

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

 

I denne opskrift på nøddesmør rister jeg nødderne i ovnen, før de blendes. Det er ikke nødvendigt for selve processen, men smager markant bedre. Særligt hasselnødderne kommer til at smage som flydende nougat …

Jeg foretrækker en lille bitte smule salt i mit nøddesmør, omtrent en knivspids, men det er spørgsmål om smag, ikke et krav.

 

 

Hjemmelavet nøddesmør er perfekt som smørepålæg, fx på en skive ristet rugbrød eller en nybagt koldhævet morgenbolle. Prøv også at tilsætte en teskefuld eller to i din havregrød eller i en smoothie.

 

 

Nøddesmørret holder sig nemt et par uger i køleskabet. Skold et syltetøjsglas med kogende vand, lad det dryppe af og køle af, hæld nøddesmørret i og luk tæt.

 

antiinflammatorisk mandelsmør nøddesmør opskrift velsmurt weisdorf kreutzer
Udskriv
5 fra 4 stemmer

Hjemmelavet nøddesmør

Lækkert og sundt hjemmelavet nøddepålæg af hasselnødder, mandler eller cashewnødder.
Forberedelse10 minutter
Tilberedning8 minutter
Samlet tid18 minutter
Antal: 8
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C (varmluft).
  • Hæld nødderne på en bageplade med bagepapir og rist dem i 8-10 minutter, til de er gyldne, men ikke brændte.
  • Bruger du hasselnødder, så gnub de løse skaller af i et viskestykke.
  • Blend nødderne sammen med evt rapsolie og salt i en foodprocessor eller blender, til de bliver flydende som smør. Det tager 5-8 minutter afhængig af nøddetype (se ovenfor). Skrab kanterne ned et par gange undervejs, så det hele kommer ned.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del: