Majspandekager

Vil du gerne undgå hvedemel, er majsmel et godt alternativ i pandekager. Disse nemme, glutenfri pandekager smager ganske fantastisk af kardemomme og vanilje.

Glutenfri pandekager
Der bliver 10-12 glutenfri pandekager ud af denne portion.

Pandekagedej skal helst hvile eller trække, før den bages. Det skyldes, at melet skal have tid til at opsuge væske (i dette tilfælde skal melet snarere opløses i mælken). Det giver en mere sammenhængende dej, der er lettere at håndtere på panden. Det påvirker dog ikke smagen synderligt, så hvis du ikke har tid, kan hvile-/trækketiden for så vidt undværes.

Havregrynskage med marengs

 

Prøv også: Havregrynskage med marengs. Hurtig at bage … smager helt uimodståeligt!

 

Hviletiden afhænger af meltypen. Majspandekagedejen kan godt tåle at stå et par timer, hvis du har tid til det. Pisk evt i dejen et par gange undervejs, og pisk pandekagedejen helt igennem lige inden bagning.

Hvor lang tid skal glutenfri pandekager bage? Ja, det afhænger af flere ting. Hvor varm er stegepanden? Hvilken type pande er det? Hvor meget pandekagedej har du hældt på? Med andre ord; når pandekagen er gyldenbrun på begge sider, er den færdig. Prøv dig frem. Det er også en klassisk regel, at den første pandekage altid går i stykker, så græd ikke over dét. Keep calm and carry on.

 

10-12 pandekager

 

Glutenfri pandekager med majsmel

2 æg
3 dl minimælk
100 g majsmel
1 tsk vaniljesukker
2-3 tsk kardemomme
1 knsp flagesalt

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Slå æggene ud i en røreskål. Tilsæt mælken og pisk det godt sammen.
  2. Tilsæt majsmel, vaniljesukker, masser af kardemomme og en knivspids salt. Pisk dejen godt sammen, dæk til med låg eller plastfolie og sæt den på køl et kvarters tid eller mere.
  3. Efter trækketiden skal dejen piskes op igen, så melet er jævnt fordelt. Det kan også være nødvendigt at piske lidt i pandekagedejen undervejs i bagningen, da majsmelet synker til bunds.
  4. Steg pandekagerne på en varm pande med lidt smør eller flydende fedsttof. Server dine glutenfri majspandekager lune med syltetøj og lidt sukker – eller hvad du nu foretrækker.
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Glutenfri majspandekager
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Del opskriften: