Glutenfri pandekager med majsmel

Del:

Hvis du vil bage glutenfri pandekager, er majsmel et godt alternativ til hvedemelet. Disse nemme pandekager smager ganske fantastisk af kardemomme og vanilje.

majspandekager glutenfri opskrift
Der bliver 10-12 glutenfri pandekager ud af denne portion.

Glutenfri pandekagedej (og pandekagedej i det hele taget) skal helst hvile – eller trække, som man siger – før pandekagerne bages. Det skyldes, at melet skal have tid til at opsuge væske. Hviletiden giver en mere sammenhængende dej, der er lettere at håndtere på panden. Det påvirker dog ikke smagen, så i en snæver vending kan hviletiden forkortes.

 

 

Hvor længe skal pandekagedej trække? Hviletiden afhænger af meltypen i pandekagerne. Dejen til disse majspandekager kan med fordel stå et par timer i køleskabet, hvis du har tid til det. Pisk evt i dejen et par gange undervejs, og pisk pandekagedejen helt igennem lige inden bagning.

Stor guide: Her er de bedste glutenfri meltyper til bagning.

Hvor lang tid skal glutenfri pandekager bage? Ja, det afhænger af flere ting. Hvor varm er stegepanden? Hvilken type pande er det? Hvor meget pandekagedej har du hældt på? Med andre ord; når pandekagen er gyldenbrun på begge sider, er den færdig. Prøv dig frem. Det er også en klassisk regel, at den første pandekage altid går i stykker, så græd ikke over dét. Keep calm and carry on.

 

 

De glutenfri pandekager smager skønt som de er, men bliver endnu lækrere med lidt syltetøj og eventuelt et drys sukker. Eller måske med en skive vaniljeis indeni? Uanset hvad du vælger, kan du godt glæde dig til smage disse lækre pandekager uden gluten.

 

 

Hvornår er det pandekagedag? I gamle dage skulle spisekammeret tømmes for hvide madvarer (fx æg, sukker, mel og mælk) inden fasten op til påske begyndte. Tilfældigvis er det ingredienserne til netop pandekager, så den flade lækkerbisken blev en tradition på tirsdagen efter fastelavn. Dagen kaldes også “hvide tirsdag“. Med tiden har dagen udviklet sig til en verdensomspændende højtid: Den internationale pandekagedag. Gå ikke glip af festen – næste gang er 13. februar 2024.

 

glutenfri majspandekager opskrift
Udskriv
4.89 fra 17 stemmer

Glutenfri pandekager med majsmel

Nemme, glutenfri pandekager med kardemomme og vanilje
Forberedelse10 minutter
Tilberedning30 minutter
Trækketid15 minutter
Samlet tid55 minutter
Antal: 4
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Slå æggene ud i en røreskål. Tilsæt mælken og pisk det godt sammen.
  • Tilsæt majsmel, vaniljesukker, masser af kardemomme og en knivspids salt. Pisk dejen godt sammen, dæk til med låg eller plastfolie og sæt den på køl et kvarters tid eller mere.
  • Efter trækketiden skal dejen piskes op igen, så melet er jævnt fordelt. Det kan også være nødvendigt at piske lidt i pandekagedejen undervejs i bagningen, da majsmelet synker til bunds.
  • Steg pandekagerne på en varm pande med lidt smør (eller andet fedtstof). Server dine glutenfri majspandekager lune med syltetøj og lidt sukker – eller hvad du nu foretrækker.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del: