Omelet fyldt med ratatouille

Omelet med ratatouille
Med ratatouille får man får hurtigt sneget en masse grøntsager ind i måltidet. Foto: Jakob Valling.

Få retter er så enkle, men samtidig så kendte og elskede som ratatouille. At den bugner af grøntsager skader bestemt heller ikke …

Disney har givetvis hjulpet berømmelsen godt på vej med sin fantastiske tegnefilm om den elskelige rotte Ratatouille, der har et ganske overraskende talent for gastronomi. Men ratatouille – altså selve retten med blandt andet tomat, squash, løg og peberfrugt – har været et hit i snart 100 år.

Den har sin oprindelse i Sydfrankrig, nærmere bestemt i Nice (og kaldes derfor også ratatouille niçoise), men har gået sin sejrsgang verden over.

Det er heller ikke så underligt, for den er utrolig nem at lave, og kan varieres nærmest uendeligt afhængig af sæson – eller bare efter hvad du har i grøntsagsskuffen.

Ratatouille kan spises alene, med lidt groft brød eller bruges som tilbehør til stort set alt.

Omelet med ratatouille er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Marathon des Alpes Maritimes. Læs mere om bogen.

 

Hovedret TIL FIRE PERSONER

 

Omelet

8 store, friske æg
1 dl minimælk
2 spsk olivenolie til stegning

4 tykke skiver grovbrød

 

Ratatouille

1 fed hvidløg
4 skalotteløg
1 squash
3-4 tomater
1/2 grøn peber
1/2 rød peber
1 godt drys frisk timian (tørret går også an)
3 spsk. olivenolie
flagesalt
brøndkarse

 

SÅDAN GØR DU

  1. Hak hvidløget fint. Skær løg, squash og peberfrugt i tynde skiver. Fjern kernerne fra tomaterne, og skær dem i tynde skiver.
  2. Steg løgene i olivenolien på en stor pande. Tilsæt hvidløg, squash, tomater, peberfrugt, timian og et drys salt. Skru ned for blusset, og lad det simre i 10 minutter.
  3. Pisk æg og mælk sammen. Varm en pande godt op, og hæld en smule olivenolie på.
  4. Steg omeletterne en ad gangen. Hæld æggeblandingen på panden, og steg et minuts tid. Hæld ratatouillen på halvdelen af omeletten, og fold den anden halvdel over. Skru helt ned for varmen, og lad den stege færdig i ca. 2 minutter. Server med groft brød og masser af brøndkarse.
Del opskriften: