Omelet fyldt med ratatouille

Del opskriften:
Omelet med ratatouille opskrift
Med ratatouille får man får hurtigt sneget en masse grøntsager ind i måltidet. Foto: Jakob Valling.

Få retter er så enkle, men samtidig så kendte og elskede som ratatouille. At den bugner af grøntsager skader bestemt heller ikke …

Disney har givetvis hjulpet berømmelsen godt på vej med sin fantastiske tegnefilm om den elskelige rotte Ratatouille, der har et ganske overraskende talent for gastronomi. Men ratatouille – altså selve retten med blandt andet tomat, squash, løg og peberfrugt – har været et hit i snart 100 år.

 

 

Den har sin oprindelse i Sydfrankrig, nærmere bestemt i Nice (og kaldes derfor også ratatouille niçoise), men har gået sin sejrsgang verden over.

Det er heller ikke så underligt, for den er utrolig nem at lave, og kan varieres nærmest uendeligt afhængig af sæson – eller bare efter hvad du har i grøntsagsskuffen.

 

 

Ratatouille kan spises alene, med lidt groft brød eller bruges som tilbehør til stort set alt.

Omelet med ratatouille er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Marathon des Alpes Maritimes. Læs mere om bogen.

 

Omelet med ratatouille

TIL FIRE PERSONER

 

Omelet

8 store, friske æg
1 dl minimælk
2 spsk olivenolie til stegning
4 tykke skiver grovbrød

Ratatouille

1 fed hvidløg
4 skalotteløg
1 squash
3-4 tomater
1 rød peberfrugt
1 godt drys frisk timian (tørret går også an)
3 spsk. olivenolie
flagesalt
brøndkarse

 

SÅDAN GØR DU

  1. Hak hvidløget fint. Skær løg, squash og peberfrugt i tynde skiver. Fjern kernerne fra tomaterne, og skær dem i tynde skiver.
  2. Steg løgene i olivenolien i en stor stegepande. Tilsæt hvidløg, squash, tomater, peberfrugt, timian og et drys salt. Skru ned for blusset, og lad det simre i 10 minutter og sæt til side.
  3. Pisk æg og mælk sammen. Varm stegepanden godt op, og hæld en smule olivenolie på.
  4. Steg fire omeletter – en ad gangen. Hæld æggeblanding på panden, og steg et minuts tid. Hæld ratatouillen på halvdelen af omeletten, og fold den anden halvdel over. Skru helt ned for varmen, og lad den stege færdig i ca. 2 minutter. Server med groft brød og masser af brøndkarse.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Omelet med ratatouille
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Del opskriften: