Thai beef salad – oksekødssalat

Del opskriften:
Thai beef salad oksekødssalat
Thai beef salad oksekødssalat er lækker både som forret og hovedret. Foto: Jakob Valling.

Det er marinaden, der gør hele forskellen i denne skønne oksekødssalat. Fish sauce, ingefær, chili og meget mere giver en helt fantastisk smag.

teriyaki sauce

 

Opskrift: Hjemmelavet teriyaki-sauce med ingefær.

 

Oksekødssalat er en eksplosion af smage fra det asiatiske køkken, når det er bedst. Masser af styrke og bid fra chili, hvidløg og rødløg. Masser af umami fra fish sauce og soya, og masser af overvældende smagsnuancer fra de ingefær og de friske krydderurter koriander, mynte og basilikum. Toppet med knasende peanuts …

Sticks med kyllingekødboller

 

Prøv også: Hjemmelavede sticks med kyllingekødboller.

 

Man ku’ jo også bare ha’ stegt en bøf og serveret grøn salat med agurk og tomat til. But where’s the fun in that? Thai beef salad er et lækkert og anderledes måltid – og med god mulighed for at skære lidt ned på mængden af kød, uden at nogen opdager det …

Thai beef salad er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Bangkok Marathon. Læs mere om bogen.

 

Forret TIL FIRE PERSONER

 

Thai beef salad – oksekødssalat

400 g oksekød af god kvalitet, f.eks. et stykke filet eller to gode bøffer
limesaft af en halv lime
1 spsk. rørsukker
1 spsk. fish sauce
2 tsk. sesamolie (kan fx købes her)
1 tsk. sojasauce (kan fx købes her)
2 cm frisk ingefær
1 fed hvidløg
50 g saltede peanuts
300 g cherrytomater
1 stk agurk
1 stort rødløg
2 røde chilier
1 håndfuld friske mynteblade
1 håndfuld frisk koriander
1 håndfuld frisk basilikum, helst thai-basilikum

 

SÅDAN GØR DU

  1. Pisk en dressing af limesaft, rørsukker, fish sauce, sesamolie, sojasauce, fintrevet ingefær og presset hvidløg i en skål. Brug halvdelen af dressingen som marinade, hæld det i en frysepose sammen med kødet, og læg det på køl – gerne i et par timer. Sæt også den anden halvdel af dressingen på køl.
  2. Tag kødet op af marinaden, og tør det med et stykke køkkenrulle, pensl med lidt olie, og krydr med salt og peber. Steg kødet på en meget varm stegepande – eller på grillen – ca. to-tre minutter på hver side afhængigt af tykkelsen. Læg kødet på en tallerken, dæk med sølvfolie, og lad det trække mens du tilbereder resten af salaten.
  3. Hak peanutsene groft, rist dem let på en tør pande, og lad dem køle af. Halver cherrytomaterne. Flæk agurken, fjern kernerne, og skær resten i 2 mm tykke skiver. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Fjern kernerne fra chilien, og skær den i tynde strimler. Hak krydderurterne groft. Bland alle ingredienserne til oksekødssalaten i en stor skål.
  4. Skær kødet i tynde skiver, og læg dem i salatskålen. Hæld dressingen på, og bland forsigtigt rundt. Fordel på fire tallerkener, og server straks.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Thai beef salad oksekødssalat
Forfatter
Udgivet
Bedømmelse
3.51star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)
Del opskriften: