Ovnbagt citron-kylling med mandler

Del opskriften:
Ovnbagt citronkylling citron-kylling opskrift
Der er masser af crunch i både den mandelpanerede citron-kylling og i den sprøde salat. Foto: Jakob Valling.

Der er langt fra frysediskens panerede kyllingenuggets til denne friske og saftige citron-kylling med sprøde, ristede mandler.

Jeg smagte citron-kylling første gang på en strandrestaurant på Portugals atlanterhavskyst. Saftige brystfileter grillet over trækul og overhældt med masser af citronsaft. Uhm!

 

 

I denne version har jeg taget ovnen i brug, men det står dig naturligvis frit for at grille eller pandestege citron-kyllingen.

Salaten byder på masser af sprøde sommerfornemmelser fra hvidkål, fennikel, gulerødder og ikke mindst de friske ærter. Og ja, er årstiden løbet fra friske ærter, så kan frosne gøre det (måske ikke den samme sprødhed, men stadig de mange gode kostfibre som ærterne indeholder.)

 

 

“Butterflied chicken” kaldes det på engelsk, når man med en skarp kniv skærer en kyllingebrystfilet næste igennem, så der kun er et lille stykke, der holder den sammen. På den måde kan fileten foldes ud som vingerne på en sommerfugl. Butterflied chicken er med sin halve tykkelse hurtigere tilberedt og fylder flot på tallerkenen.

 

Ovnbagt citronkylling opskrift
Udskriv
No ratings yet

Ovnbagt citron-kylling med mandler

Mandelpaneret kylling
Forberedelse40 min
Tilberedning15 min
Samlet tid55 min
Antal: 4
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Sprød salat med perlebyg:

  • 200 g perlebyg
  • 1 rødløg
  • 2 gulerødder
  • 1 fennikel
  • 200 g hvidkål
  • 100 g feldsalat
  • 80 g ærter (helst friskbælgede)

Dilddressing:

Sådan gør du

  • Kog perlebyggen som anvist på pakken, og lad den køle af.
  • Hak mandlerne fint. Skær kyllingebrysterne næsten helt igennem på langs, og fold dem ud som sommerfugle. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl med lidt olie, og drys med de hakkede mandler.
  • Bag 13-15 min ved 225 grader – de sidste 5 minutter gerne med grillen tændt. Tag den færdigbagte kylling ud, pres citronsaften ud over fileterne, og krydr med salt og rigelig peber.
  • Hak rødløget fint, skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Snit fennikel og hvidkål i tynde strimler. Skyl feldsalaten, og nip roden af. Bælg ærterne. Bland alle grøntsagerne med perlebyggen i en skål.
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål, eller ryst dem i en dressing-shaker. Hæld dressingen over salaten.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Ovnbagt citron-kylling er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Maratona de Lisboa. Læs mere om bogen.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del opskriften: