Ovnbagt citron-kylling med mandler

Citron-kylling salat
Der er masser af crunch i både den mandelpanerede citron-kylling og i den sprøde salat. Foto: Jakob Valling.

Der er langt fra frysediskens panerede kyllingenuggets til denne friske og saftige citron-kylling med sprøde, ristede mandler.

Jeg smagte citron-kylling første gang på en strandrestaurant på Portugals atlanterhavskyst. Saftige brystfileter grillet over trækul og overhældt med masser af citronsaft. Uhm!

I denne version har jeg taget ovnen i brug, men det står dig naturligvis frit for at grille eller pandestege citron-kyllingen.

Salaten byder på masser af sprøde sommerfornemmelser fra hvidkål, fennikel, gulerødder og ikke mindst de friske ærter. Og ja, er årstiden løbet fra friske ærter, så kan frosne gøre det (omend næppe for sprødheden, så for de mange gode kostfibre, som ærterne indeholder.)

Ovnbagt citron-kylling er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Maratona de Lisboa. Læs mere om bogen.

 

Hovedret TIL FIRE PERSONER

 

Ovnbagt citron-kylling med mandler

4 kyllingefileter a 125 gram
citronsaft fra en hel citron
salt og peber
100 g grofthakkede mandler

 

Sprød salat med perlebyg

200 g perlebyg
1 rødløg
2 gulerødder
1 fennikel
200 g hvidkål
100 g feldsalat
80 g friskbælgede ærter

 

Dilddressing

1 spsk. olivenolie
2 tsk. hvidvinseddike
1 spsk. vand
1 tsk. rørsukker
1 spsk. frisk dild, hakket
1 lille fed hvidløg, finthakket
salt og peber

 

SÅDAN GØR DU

  1. Kog perlebyggen som anvist på pakken, og lad den køle af.
  2. Flæk kyllingebrystet næsten helt igennem på langs, og fold det ud. Læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl med lidt olie, og drys med grofthakkede mandler. Bag 13-15 min ved 225 grader – de sidste 5 minutter gerne med grillen tændt. Tag kyllingen ud, pres citronsaften over fileterne, og krydr med salt og rigelig peber.
  3. Hak rødløget fint, skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Snit fennikel og hvidkål i tynde strimler. Skyl feldsalaten, og nip roden af. Bælg ærterne. Bland alle grøntsagerne med perlebyggen i en skål.
  4. Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål, eller ryst dem i en melryster. Hæld dressingen over salaten.
Del opskriften: