Glutenfri rabarberkage med marcipan

Del opskriften:

Rabarbertid er kagetid! Rabarber giver den perfekte syrlige balance til sød kage. Her er opskriften på en glutenfri rabarberkage med marcipan, mandler og ingefær.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Rabarber glutenfri rabarberkage hjemmebagt
Den glutenfri rabarberkage er saftig, lækker og ser godt ud på kagebordet.

Når foråret for alvor får fat, starter rabarbersæsonen her i landet. Har du rabarber i haven, ved du, at de syrlige, røde stængler vokser hurtigt og kan blive til mange lækre kager (og andre desserter) i løbet af sommeren. Har du ikke selv rabarber, kan du finde de første forsyninger i butikkerne i løbet af april.

Rabarber-crumble glutenfri

 

Prøv også: Glutenfri rabarber-crumble. Den lækre sommerkage uden mel!

 

Jeg har brugt rent havremel til den glutenfri rabarberkage, men den kan også bages med en blanding af fx boghvede og fuldkornsrismel. Hvis du ikke er bekymret for gluten, kan rabarberkagen også bages med hvedemel (gerne af typen hvid fuldkornshvedemel, der er fuldkornsmel med samme gode bageevne som almindelig hvedemel) og uden loppefrøskallerne.

Stor guide: Her er de 10 bedste glutenfri meltyper til bagning.

Rabarber glutenfri rabarberkage hjemmebagt
Server den glutenfri rabarberkage som den er – eller med en smule skyr eller græsk yogurt til.

 

Opskrift: Nyd sommerens søde kirsebær i disse glutenfri kirsebær-muffins

 

Marcipan er en fremragende ingrediens i kager – særligt når det gælder smag og til dels også, når det handler om sundhed. Marcipanen søder nærmest som rent sukker, men indeholder (hvis det vel at mærke er af typen “Ren rå marcipan”) ca 60% mandler – og således kun 40% sukker. Derfor kan denne glutenfri rabarberkage bages med blot 180 g sukker i alt og stadig være sød og lækker.

 

Glutenfri Rabarberkage med marcipan

Rabarber-fyld:

300 g rabarber
1 tsk stødt ingefær (fx denne økologiske)
1 spsk sukker

Dej:

125 g sukker
125 g blødt smør
100 g marcipan
3 æg
150 g havremel (fx dette økologiske havremel)
1 tsk bagepulver
1/2 tsk flagesalt (eller lidt mindre mængde bordsalt)
2 tsk grove loppefrøskaller (fx disse økologiske) eller 1 tsk fintmalede (køb dem fx her)

Drys:

ca 25 g mandelflager
flormelis

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 175° C (varmluft).
  2. Rens rabarberne og skær dem i små stykker. Vend dem med stødt ingefær og sukker, og lad dem stå og trække, mens du blander dejen til den glutenfri rabarberkage.
  3. Riv marcipanen groft og pisk godt sammen med blødt smør og sukker. Pisk æggene i et ad gangen. Pisk godt mellem hvert æg, så du ender med en luftig og jævn masse. Vend havremel, bagepulver, salt og loppefrøskaller i, og fordel straks dejen i en springform (24 cm i diameter), hvor bunden er smurt med lidt fedtstof eller dækket med bagepapir.
  4. Fordel rabarberne i formen og tryk dem lidt ned i dejen. Sæt kagen i ovnen og bag den i 15 minutter.
  5. Tag kagen ud og drys mandelflagerne i et jævnt lag. Sæt rabarberkagen tilbage i ovnen og bag den færdig. Det tager ca 20 minutter, men check gerne med en gaffel eller strikkepind, om der hænger dej ved. Eller brug et stegetermometer og check, at temperaturen er over 90 grader.
  6. Lad den glutenfri rabarberkage køle af og sigt en smule flormelis på toppen. Rabarberkagen smager skønt nybagt, men er næste lækrere efter en nat på køl. (Den holder sig i øvrigt fint på køl en uges tid. Rent teoretisk, altså.)

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Glutenfri rabarberkage med marcipan
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Del opskriften:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *