Glutenfri rabarber-cupcakes

Del opskriften:

Skønne rabarber-cupcakes, der både nyder godt af smagen og farven fra de røde, sprøde stængler. Bagt med fuldkornsmel, men uden gluten.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Glutenfri rabarber-cupcake
En saftig, glutenfri rabarber-cupcake med frisk rabarber-frosting. Mums!

Mmmm … rabarber … den skønneste grøntsag i køkkenhaven (ja, rabarber er pr definition en grøntsag). Når rabarber er i sæson fra det tidlige forår og henover sommeren, skal der bages masser af rabarberkager. Nu er jeg så nået til cupcakes, ikke mindst fordi der kan komme rabarber i både frostingen på toppen og i cupcake-dejen.

 

 

Først skal rabarberkompotten koges og køles helt af. Du kan med fordel koge kompotten dagen før og opbevare den i køleskabet natten over – så er den lige til at bruge. Det er vigtigt, at rabarberkompotten får lov at køle helt af. Særligt cupcake-frostingen er nemlig sårbar overfor varme, der vil få den til at flyde ud. Og vi vil helst have en fast frosting, der kan anrettes fint med en sprøjtepose.

 

 

Og apropos sprøjtepose; dine rabarber-cupcakes bliver rigtig flotte, hvis du bruger en sprøjtepose med en stor stjernetylle til at sprøjte frosting på. Har du en flad tylle, kan du også lave kreative blomster eller andre flotte toppings. Har du ikke en sprøjtepose, kan du blot fordele frostingen på cupcakes’ene med en paletkniv. Køb evt et sæt med sprøjteposer og forskellige tyller.

Glutenfri rabarber-cupcakes hjemmelavet opskrift
Rabarberkompotten blandes både i cupcake-dejen og i frostingen.

 

 

Glutenfri rabarber-cupcakes

12 cupcakes
Rabarberkompot:

300 g rabarber
50 g sukker
1 spsk vaniljesukker

cupcakes:

100 g sukker
100 g blødt smør
1 æg
2,5 dl mælk
100 g havremel (køb det fx her)
75 g fuldkornsrismel (fx dette økologiske)
50 g boghvedemel (køb det fx her)
1/2 tsk salt
1 tsk bagepulver
2 tsk fine loppefrøskaller (Fx disse økologiske, fintmalede loppefrøskaller)
2/3 af rabarberkompotten

Rabarber-frosting:

100 g blødt smør
75 g flormelis
100 g cream cheese
1/3 af rabarberkompotten

Pynt:

frysetørrede jordbær

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Rabarberkompot: Rens rabarberne og skær dem i små stykker. Hæld dem i en gryde sammen med sukker og vaniljesukker. Lad rabarberne småkoge i ca 20 minutter til de er møre og lige til at mose ud med en gaffel. Rør rabarberkompotten nogenlunde glat og lad den køle helt af – evt. natten over i køleskabet.
  2. Tænd ovnen på 200° C (varmluft).
  3. Cupcakes: Pisk blødt smør og sukker luftigt et minuts tid. Pisk ægget i. Pisk mælken i – det vil blive lidt grynet, men det gør ikke noget. Tilsæt de tre slags mel, salt, bagepulver og loppefrøskaller og pisk, til dejen er helt jævn.
  4. Hæld 2/3 af rabarberkompotten i dejen og rør en enkelt gang rundt med en ske, så du trækker striber af rabarber uden at blande det hele sammen. Fordel dejen i 12 muffinforme og bag dem i 18-20 minutter. Lad de glutenfri rabarber-cupcakes køle af.
  5. Rabarber-frosting: Pisk smørret luftigt med flormelis. Tilsæt cream cheese og pisk sammen. Pisk hurtigt resten af rabarberkompotten i. Sæt frostingen på køl en times tid.
  6. Hæld frostingen i en sprøjtepose og pynt rabarber-cupcakes’ene (tag evt cupcakes’ene ud af muffinformene først – de kan være lidt svære at spise med papir rundt om …). Drys med frysetørrede jordbær.

 

Del opskriften: