Fuldkorns-pandekager med ingefær og mandler

Del opskriften:

Skønne, nemme og hurtige fuldkorns-pandekager proppet med antiinflammatorisk sundhed i form af ingefær, mandler og friske bær.

▶️ Hop direkte til opskriften.

antiinflammatorisk fuldkorns-pandekager opskrift velsmurt kreutzer weisdorf
Der er plads til masser af frisk frugt, bær og mandler inde i en fuldkorns-pandekage. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Hvis der er én råvare, der i den grad symboliserer antiinflammatorisk kost, så må det det ingefær. Og det er bestemt ikke uden grund. Ingefærs indhold af virkningsfulde, antiinflammatoriske stoffer – særligt de såkaldte gingeroler – er enormt. Og de gavner din krop, uanset om du spiser ingefæren rå, i shots, syltet til sushi, i en kop te eller i form af tørret, stødt ingefær som her i fuldkorns-pandekagerne.

Antiinflammatorisk bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf

 

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

 

Den daglige anbefalede dosis i bogen Velsmurt er 1 gram stødt ingefær – gerne fordelt henover dagen. I disse fuldkorns-pandekager er der lidt over 2 gram stødt ingefær – svarende til et kvart gram ingefær i hver. Så kan du selv regne ud, hvor mange pandekager, du skal spise om dagen 😉

laksewrap

 

Antiinflammatorisk opskrift: Blomkålswrap med laks og hjemmelavet pesto.

 

Fuldkorn er en fremragende kilde til de kostfibre, der gavner din fordøjelse og gør, at det du spiser påvirker blodsukkeret langsommere og således mere skånsomt. Derfor er disse antiinflammatoriske pandekager bagt med fuldkornshvedemel, der indeholder ca 11% kostfibre (det er 3-4 gange så meget som almindeligt hvedemel). De officielle kostanbefalinger for dagligt indtag af fuldkorn er 75 g. Om det er ambitiøst nok, vil jeg ikke komme ind på her, men fuldkorns-pandekagerne hjælper dig i hvert fald i den rigtige retning.

 

Antiinflammatoriske fuldkorns-pandekager med ingefær og mandler

ca 8 fuldkorns-pandekager

2 æg
2 spsk skyr
3 dl minimælk
100 g fuldkornshvedemel (køb det fx her)
1 tsk stødt ingefær
2 tsk kardemomme
1 knsp salt
lidt rapsolie til stegning (køb det fx her)
frisk frugt og bær
20 g mandler
lidt flydende honning (fx denne økologiske fra Søbogaard)

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Pisk æg, skyr og mælk med et piskeris. Pisk melet i lidt ad gangen og til sidst ingefær, kardemomme og salt. Lad pandekagedejen stå og trække på køl i en halv times tid.
  2. Steg tynde pandekager i lidt rapsolie på en varm stegepande. Server med masser af frisk frugt og bær, hakkede mandler og et lille dryp flydende honning.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Fuldkorns-pandekager med ingefær og mandler
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *